Home > Club wint zuinig met 2-0 van Seraing dat naar 1B degradeert. Skov Olsen maakt come-back

Club wint zuinig met 2-0 van Seraing dat naar 1B degradeert. Skov Olsen maakt come-back

Geschreven op 8 april 2023 om 10:44 door Mario De Wilde

Club Brugge heeft de thuiswedstrijd tegen Seraing met 2-0 gewonnen. Blauw-Zwart beet zich lange tijd de tanden stuk op de Luikse organisatie, maar Ferran Jutglà en Antonio Nusa beslisten de partij. Club springt zo voorlopig over AA Gent naar de vierde plaats, terwijl Seraing door deze nederlaag veroordeeld is tot degradatie naar 1B.
De Bruggelingen hadden vorige week vertrouwen getankt in Mechelen en dus was er voor Rik De Mil weinig reden om te wisselen. Bjorn Meijer keerde na zijn voedselvergiftiging wel terug in de basis, waardoor Tajon Buchanan vrede moest nemen met een plekje op de bank. Club kampeerde vanaf de openingsminuut op de helft van Seraing, dat met een 4-5-1 opstelling een dubbele muur optrok. Veel ruimte om te combineren was er daardoor niet. De eerste schuchtere pogingen kwamen er via Vanaken en Mata, maar het was te weinig om de bezoekers echt te verontrusten.

Na verloop van tijd probeerde Blauw-Zwart de rode lantaarn steeds meer onder druk te zetten: een schot van Onyedika ging een metertje naast, terwijl Dietsch redding bracht op pogingen van Jutglà en Lang. Even later lanceerde Mata Jutglà, maar de Catalaan slaagde er niet in om de ver uitgekomen doelman te verschalken. De aanvaller stuitte daarna opnieuw op Dietsch, nadat een afgeblokt schot van Lang plots voor zijn voeten rolde. Ook een poging van Vanaken werd afgeblokt. De Luikenaars kwamen zelf niet verder dan een voorzet van Mvoué die onderschept werd door Mignolet.

De beste kans van Blauw-Zwart volgde op het half uur: na een voorzet van Rits kopte Jutglà het leer richting doel, maar Dietsch kon met een prima reflex de bal nog net uit zijn doelvlak ranselen. Direct daarna liet Wim Smet doorspelen nadat Jutglà werd neergetrokken in de zestien meter. De openingsgoal hing in de lucht, maar viel niet. Een ingestudeerde vrije trap leverde niets op, want Rits trapte de aflegger van Nielsen in één tijd hoog over doel. En kort voor de rust spatte een kopbal van Vanaken uiteen op de kruising.

Na de rust volgde hetzelfde spelbeeld: éénrichtingsverkeer richting Dietsch. Na een knappe actie werd Lang in de sandwich genomen, maar Smet liet doorspelen. Even later pakte de Nederlander uit met een knappe slalom, maar Dietsch lag opnieuw in de weg. Het verdiende doelpunt viel uiteindelijk na tien minuten in de tweede helft: Lang pakte uit met een versnelling en bracht zo Ferran Jutglà in stelling, die de 1-0 heerlijk binnen knalde.

Even later lanceerde Lang de ingevallen Romeo Vermant, maar die kon Dietsch niet verschalken. De zoon van Sven kon daarna net niet bij een voorzet van Meijer. De Bruggelingen bleven doorduwen, maar een kopbal van Jutglà vloog recht op Dietsch, terwijl een poging van Mechele via een verdediger naast ging. Het bleef daardoor toch opletten voor Club. Een kwartier voor tijd viel er immers plots een grote kans voor Seraing uit de lucht. Na een voorzet vanop rechts kon Mata tussen drie bezoekers het leer in extremis wegkoppen.

In de slotfase mocht Andreas Skov Olsen zijn comeback maken na twee maanden afwezigheid en die bracht meteen meer schwung in het Brugse spel. De Deen pakte uit met een harde knal, maar die vloog via de paal en het hoofd van Dietsch in hoekschop. Direct daarna spatte ook een volley van Onyedika uiteen op de paal. De beslissing viel uiteindelijk in de negentigste minuut: Skov Olsen lanceerde Antonio Nusa en die besliste de partij met een knappe stifter.

Jupiler Pro League – Speeldag 32
Toeschouwers: 26.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Wim Smet
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Jorne Spileers, Bjorn Meijer (74’ Tajon Buchanan) – Mats Rits, Casper Nielsen (54’ Romeo Vermant), Raphaël Onyedika, Hans Vanaken, Noa Lang (84’ Andreas ) – Ferran Jutglà (74’ Antonio Nusa). Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Kyriani Sabbe, Abakar Sylla en Cisse Sandra. Coach: Rik De Mil.
RFC Seraing: Guillaume Dietsch – Sambou Sissoko, Noah Solheid (61’ Christophe Lepoint), Marvin Tshibuabua, Moustapha Mbow, Gérald Kilota – Abou Ba, Mathieu Cachbach (85’ Morgan Poaty), Sami Lahssaini, Steve Mvoué (67’ Vagner) – Marius Mouandilmadji. Coach: Jean-Sébastien Legros.
Gele kaarten: geen
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 56’ Jutglà (1-0), 90’ Nusa (2-0).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.