Home > Club wint van Charleroi met 2-0 na genietbare match en nadert drie punten dichter op Union

Geschreven op 13 februari 2022 om 21:45 door Mario De Wilde

Club heeft op de 27e speeldag in eigen huis met 2-0 gewonnen van Sporting Charleroi. Mats Rits was de held van de avond met twee knappe doelpunten. Door de nederlaag van Union nadert Club tot op negen punten van de leider.
Coach Alfred Schreuder kon geen beroep doen op Tajon Buchanan, Bas Dost en Eder Balanta. De Canadese winger testte positief op COVID-19 en moest verstek geven voor de wedstrijd. Dost bleef thuis met een blessure en Eder Balanta was geschorst. Achterin startte het trio Mata, Mechele en Nsoki. Skov Olsen en Sobol namen de flanken voor hun rekening. Rits, Odoi en Vanaken moesten het middenveld bemannen. Lang en De Ketelaere moesten voor de doelpunten zorgen.

Club nam in de beginfase het heft in handen en speelde met druk naar voren. Dat leverde evenwel niet meteen grote kansen op. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd viel aan de overkant toen Heymans het probeerde van ver, maar Mignolet kon makkelijk redden. Net na het kwartier vond Nsoki het welletjes geweest en begon hij aan een heuse solo. Hij dribbelde alles en iedereen voorbij en vond met zijn voorzet Rits. Zijn omhaal verdween naast doel.

Even later was daar een eerste reuzenkans voor Club. De Ketelaere baande zich een weg in de zestien en vond Sobol die moederziel alleen stond op luttele meters van het doel. De Oekraïner besloot nog te controleren waardoor doelman Kamara zijn poging in hoekschop kon verwerken.

Na een periode zonder grote kansen en evenwichtig middenveldspel was Club daar plots met een snedige counter. Nsoki hield goed zijn man af en via Vanaken kon Odoi doorstomen. Hij bediende de aanstormde Rits en die knalde met zijn linker overtuigend binnen. Zo’n tien minuten voor de rust had Club zijn voorsprong te pakken. Enkele minuten later verdubbelde Lang bijna de voorsprong. De Ketelaere schilderde een voorzet heerlijk richting de Nederlander, maar zijn volley ging over doel. We doken de rust in met een 1-0-voorsprong.

De eerste kans van de tweede helft was voor Charleroi. Bayo werd goed bediend en leek de gelijkmaker maar te moeten binnenduwen. De spits trapte het leer echter hoog over. Het doelpunt ging automatisch afgekeurd worden na voorafgaand buitenspel. Even later was Club daar een eerste keer. Lang gaf mee met Skov Olsen die het probeerde met zijn rechter, maar zijn poging ging voorlangs.

Net voor het uur kreeg Skov Olsen ruimte op de rechterflank. Hij snelde zijn man voorbij en legde dan perfect achteruit richting Rits. Hij twijfelde niet en trapte zijn tweede van de avond hoog tegen de touwen. Club had daarna veel de bal en ging op zoek naar de derde.

Na een periode zonder grote kansen kregen we er plots twee binnen de minuut. Eentje aan elke zijde. Eerst werd Ilaimaharitra in het straatje gestuurd, maar hij werd vakkundig het scoren belet door Mignolet. Club counterde daarna messcherp na een heerlijke combinatie tussen Vanaken en De Ketelaere. Na enkele tussenstations kwam de bal bij Skov Olsen die trapte met zijn rechter. Doelman Kamara lag echter goed in de weg en verhinderde hem van scoren.

Skov Olsen kreeg tien minuten voor tijd de kans om de wedstrijd helemaal dood te maken. Hij stormde alleen op doel af en probeerde het met een listige stift, maar opnieuw lag Kamara in de weg. Sandra snelde na een héérlijk nummertje het hele veld over en bediende dan Adamyan, maar zijn steekbal was net iets te hard. Club kreeg daarna nog enkele goede kansen op de scoren verder op te drijven. Uiteindelijk vielen geen doelpunten meer te noteren en wint Club verdiend met 2-0 van Charleroi!

Coach Alfred Schreuder gaf zijn analyse na de gewonnen wedstrijd tegen Charleroi.
“We zijn heel blij met deze overwinning tegen een zeer goede ploeg. We hadden in de eerste helft wat problemen tegen hen, maar in de tweede helft was het pakken beter toen we hoger begonnen te pressen. Zo hadden we meer controle en dat leidde ook tot meer kansen. We moeten wel eerder dat derde doelpunt maken en de wedstrijd afmaken. We zijn tevreden, maar natuurlijk moeten er nog dingen beter. Ik heb veel goede dingen gezien, maar op sommige momenten zijn we nog te slordig. Dit zijn belangrijke punten, op naar volgende week.”

“Denis Odoi geeft ons wat we nodig hebben op het middenveld: balans en assertiviteit. Hij moet nog stappen zetten, dat zegt hij zelf ook. In die eerste goal is hij heel belangrijk. We hebben ook nog Eder, Ruud en Mats die daar kunnen spelen. Met al ons aanvallend geweld hebben we een 6 nodig die balans brengt.”

“Mats levert heel veel strijd en hij heeft een bepaald gevoel om voor het doel te komen. Hij kwam al veel in de juiste positie en vandaag werkt hij die prima af. Dat doet iedereen veel deugd.”