Home > Club wint niet zonder moeite de derby tegen de Kerels

Club wint niet zonder moeite de derby tegen de Kerels

Geschreven op 15 oktober 2021 om 23:02 door Geert Demuynck

In deze opmerkelijke eerste West-Vlaamse derby stonden Club Brugge en KV Kortrijk tegenover elkaar. De kerels uit Kortrijk zijn het seizoen sterk begonnen op een achtste plaats in het klassement en hadden ondermeer al de scalp van Gent en Antwerp aan hun riem bengelen. Club had in de laatste vijf seizoenen niet meer verloren van Kortrijk.

Maar het was wel Kortrijk dat met een uitstekende Vandendriessche de beste start nam en het middenveld overnam. Club kwam telkens een stapje tekort en dat resulteerde in halve kansjes voor de bezoekers. Pas na een kwartier herstelde Club het evenwicht en begon het spel over te nemen. Een heet standje na twintig minuten voor het doel van Ilici illustreerde dit. Vijf tot zes maal werden er in de zestien ballen afgevuurd maar de Kortrijkse goalie bleef overeind. Op het half uur mocht Vormer vanop 22 meter een vrije trap nemen en dat kan hij zoals geen een. De 1-0 werd opgetekend. Op slag van rust speelde Noa Lang nogmaals Vormer vrij in de kleine rechthoek die een geruststellende 2-0 liet optekenen, net voor de rust.

Na de koffie kwam er een strijdvaardig Kortrijk aan de aftrap die niet in zak en as zaten na die achterstand. Na vijf minuten in die tweede helft mist Guèye de aansluitingstreffer op aangeven van Dewaele. In minuut 77 is het moment aangebroken waar iedere clubfan naar zat uit te kijken. Isquierdo mocht zijn eerste minuten invallen maar achteraf gezien brak die toch niet veel potten. Het was meer de verdediging van Club die steken liet vallen. Mechele speelde een slechte terugspeelbal naar Mignolet en ook Nsoki reageert zwakjes. Maar de Kortrijkse aanvallers kunnen niet profiteren. Maar het belangrijkste moment was misschien wel toen Nsoki op de hakken ging staan van Badamosi in de zestien. Maar noch scheidsrechter Put noch de Var zagen er graten in.

Het eindresultaat kon er heel anders hebben uitgezien.