Home > Club wint met forfaitscore tegen bijzonder zwak Seraing

Club wint met forfaitscore tegen bijzonder zwak Seraing

Geschreven op 6 maart 2022 om 10:48 door Mario De Wilde

Op speeldag 30 trok Blauw-Zwart naar de provincie Luik voor de confrontatie met RFC Seraing. Skov Olsen kon al heel vroeg de score openen en Rits verdubbelde even later de score. Via een owngoal van Dietsch kon Club gaan rusten met 0-3. In de tweede helft vonden Dost en opnieuw Skov Olsen nog de weg naar doel en zo boekte Blauw-Zwart een duidelijke 0-5 zege tegen RFC Seraing!
Blauw-Zwart ging afgelopen woensdag jammerlijk onderuit tegen AA Gent. Ondanks het bekerdebacle behield coach Alfred Schreuder het vertrouwen in dezelfde elf starters. Zo begon De Ketelaere opnieuw op de bank, maar het was wel de verwachting dat hij sowieso speelminuten zou krijgen. Voorts was er geen sprake van Vormer in de selectie. De captain moest verstek geven wegens ziekte. Bij de thuisploeg vielen er ook weinig wijzigingen te noteren, nl. één: Poaty kwam in de ploeg voor Opare.

De wedstrijd had geen studieronde nodig, want het was meteen Club dat de aanval zocht…en met succes! In minuut 3 kwam Skov Olsen aan de bal op de rand van de zestien. De Deense winger maakte ruimte voor zichzelf en krulde het leer perfect in de verste hoek tegen de netten. Droomstart voor de bezoekers dus en meteen controle over de match. Even later was het wederom Skov Olsen die nu diep speelde voor Rits, maar die trapte het leer in één tijd naast doel. De doelkansen bleven voor Blauw-Zwart, maar vooralsnog resulteerde dit niet in een verdubbeling van de voorsprong. Vanaken stuurde Lang diep met een mooi balletje, maar die stuitte op Dietsch en in de herneming pareerde hij ook de poging van Buchanan.

Het was Club dat de wet bleef dicteren en op de gepaste momenten trachtte te prikken. Rits speelde breed voor Vanaken en die probeerde het via een overhoekse volley met links. Dietsch duwde de poging in hoekschop. Dit bleek slechts uitstel van executie, want enkele minuten nadien volgde dan toch de verdiende dubbele voorsprong. Rits reageerde het meest alert op een afvallende bal na een hoekschop en plaatste het leer simpel in de verste hoek. Geen vuiltje aan de lucht dus voor Blauw-Zwart en bleven ook de focus behouden. Odoi stuurde Adamyan eens diep, maar die wenste de bal nog af te leggen voor Lang. Zo was de kans verkeken, maar op de beelden achteraf bleek de Armeniër ook nipt buitenspel te staan. Kort voor de rust moest de thuisploeg ook nog met 10 verder na een rode kaart voor Cachbach. Hiervan profiteerde Club optimaal, want op slag van rust kon Skov Olsen zijn tweede van de avond maken. Via een afgeweken schot verschalkte hij doelman Dietsch en gingen we rusten met 0-3. De goal werd wel geregistreerd als owngoal van Dietsch.

Bij aanvang van de tweede helft noteerden we één wissel, nl. bij de thuisploeg: Bernier bleef in de kleedkamer en Lahssaini kwam hem vervangen. Dit zette Seraing echter niet aan om offensiever te spelen, want het was wederom Blauw-Zwart dat het best startte. Mata haalde de achterlijn en zocht het hoofd van Adamyan. Dat vond hij ook, maar de Armeense spits kon onvoldoende kracht en richting geven aan zijn kopbal. Nu drukte Club echter niet meteen door en zo volgde een fase van controle, maar zonder doelgevaar. Odoi trapte wel eens hoog over en aan de overkant raapte Mignolet een poging van Poaty makkelijk op.

Vanaf minuut 70 viel er dan toch opnieuw wat actie te beleven. Maziz probeerde het eerst eens met een solo, maar zijn schot week af en ging naast het doel van Mignolet. Dit bleek het sein voor Blauw-Zwart om het gaspedaal nog eens in te duwen. Vanaken stuurde de bal diep voor De Ketelaere en die twijfelde even om Dietsch te lobben. Uiteindelijk speelde hij naar Dost, maar die kon net Sandra niet bereiken. Eén minuut later was het wel prijs! De Ketelaere vond met een listig balletje Skov Olsen in de zestien en die bracht de bal meteen voor doel. Daar stond Dost goed gepositioneerd om de score nog wat uit te diepen. De Brugse honger was hiermee nog niet gestild, want ‘Man of the match’ Skov Olsen kon de forfaitscore op het bord zetten na een mooie één-twee met Vanaken. De 0-6 was zelfs ook nog dichtbij, maar Dost kon een scherpe voorzet van Sandra onvoldoende deviëren. Er werd geen toegevoegde tijd gespeeld en bijgevolg boekte Club een duidelijke en oververdiende zege op het veld van Seraing. Zo pakt Blauw-Zwart in de competitie een deugddoende 12 op 12!

Jupiler Pro League – Speeldag 30
Toeschouwers: 8.207 – Stade du Pairay
Scheidsrechter: Bram Van Driessche
RFC Seraing: Guillaume Dietsch – Yahya Nadrani (81’ Wagane Faye), Mikael Dyrestam, Kouadio-Yves Dabila – Morgan Poaty (67’ Daniel Opare), Ibrahima Cissé, Mathieu Cachbach, Gérald Kilota, Antoine Bernier (46’ Sami Lahssaini) – Georges Mikautadze, Youssef Maziz (74’ Benjamin Boulanger).
Bank: Álex Craninx, Daniel Opare, Marius Mouandilmadji, Marsoni Sambu, Sami Lahssaini, Wagane Faye, Benjamin Boulenger.
Coach: Jean-Louis Garcia.

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata (75’ Eduard Sobol), Brandon Mechele, Stanley Nsoki – Andreas Skov Olsen, Denis Odoi (56’ Cisse Sandra), Mats Rits, Hans Vanaken, Tajon Buchanan – Noa Lang (63’ De Ketelaere), Sargis Adamyan (63’ Bas Dost).
Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Eduard Sobol, Federico Ricca, Éder Balanta, Jack Hendry, Cisse Sandra, Bas Dost, Charles De Ketelaere.
Coach: Alfred Schreuder.

Gele kaarten: Odoi, Lahssaini
Rode kaarten: Cachbach
Doelpunten: 3’ Skov Olsen (0-1), 29’ Rits (0-2), 45’ Dietsch (owngoal) (0-3), 73’ Dost (0-4), 83’ Skov Olsen (0-5) Tekst Club Brugge: Tom Mannens

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.