Home > Club verliest laatste thuismatch van de competitie roemloos tegen Genk met 1-3

Club verliest laatste thuismatch van de competitie roemloos tegen Genk met 1-3

Geschreven op 29 mei 2023 om 08:15 door Mario De Wilde

Op speeldag 5 van de Champions’ Play-Offs ontving Blauw-Zwart gisteravond voor zijn laatste thuiswedstrijd KRC Genk. De bezoekers startten het best aan de wedstrijd en kwamen op voorsprong via Paintsil. Na de rust kon Vanaken de gelijkmaker binnenkoppen, maar op het eind van de wedstrijd trok KRC Genk het laken naar zich toe na goals van Hrosovsky en Paintsil. Na de deugddoende en verdiende zege vorige week tegen Antwerp had coach De Mil normaal gezien weinig redenen om veel wissels door te voeren. Noodgedwongen moest er toch 4 wijzigingen aangebracht worden in de basiself. Mata, Yaremchuk en Sylla bleken onvoldoende fit en behoorden niet tot de selectie. Daarnaast kon Lang niet aantreden wegens schorsing en zo kregen enkele andere jongens hun kans. Hendry, Nielsen, Vermant en Nusa mochten bijgevolg hun kunnen tonen van bij de aftrap. Bij de bezoekers uit Genk vielen er geen wijzigingen in het basiselftal te noteren.

Het waren de bezoekers die het best uit de startblokken schoten en de bal opeisten. Dat leidde aanvankelijk niet tot doelgevaar, maar toch kwam de eerste mogelijkheid van KRC Genk. Heynen verstuurde een mooie bal richting Muñoz, maar die laatste knikte met het hoofd naast. Meteen hierna volgde de grootste kans en die was voor de thuisploeg. Vermant werd diep gestuurd en kon ook op doel trappen, maar Vandevoordt duwt het leer nog met een ultieme reflex tegen de lat. Pech voor Club en kort daarna volgde een nieuwe opdoffer. Arokodare devieerde een voorzet met het hoofd en zo kwam de bal voor de voeten van de alleenstaande Paintsil. Die aarzelde niet en vloerde Mignolet met een overhoekse trap. Blauw-Zwart moest toch wel wat bekomen enkele minuten na de openingsgoal werd de score bijna verdubbeld. Nu kon Mignolet wel goed reageren met een uitstekende reflex op een deviatie van diezelfde Paintsil.

Blauw-Zwart had het dus niet echt onder de markt tegen een gretig KRC Genk dat nog kon dreigen via Sor en Muñoz. Even later stak Club toch eens zijn neus aan het venster, maar de knal van Meijer werd afgeblokt. Dit was wel het sein om wat meer druk naar voor te zetten en dat werd ei zo na beloond. Meijer bracht de bal laag voor doel en daar kreeg men het leer niet weg. Uiteindelijk kreeg Rits de bal voorbij Vandevoordt, maar Arteaga bracht in extremis redding op de doellijn. Hierna volgde een eerder slordige fase langs beide kanten, maar uiteindelijk was het Club dat opnieuw het heft in handen nam. Vanaken zette de bal strak voor doel en Vandevoordt moest noodgedwongen wegboksen. Kort hierna probeerde Onyedika het eens, maar zijn gekraakt schot ging over het doel. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en gingen we rusten met 0-1…

De tweede helft werd aangevangen met één nieuwe naam aan beide kanten, nl. Buchanan verving Meijer en bij de bezoekers kwam Samatta op het veld voor Arokodare. Deze keer was het Blauw-Zwart dat de break het best verteerde, want er volgde meteen een goede mogelijkheid voor Nusa. Zijn knal van dichtbij zoefde echter jammer genoeg over de kooi van Vandevoordt. Een kleine 10 minuten later legde Club een mooie aanval op de mat via Odoi, Vermant en uiteindelijk Buchanan. De Canadese winger trachtte de bal met binnenkant voet in de verste hoek te plaatsen, maar het leer ging rakelings naast de paal. Het gevaar bleef van Brugse kant komen, maar ook Nusa vond het doel niet. Zijn gekruld schot werd in hoekschop gedevieerd. Iets voorbij het uur noteerden we dan toch de eerste kans voor KRC Genk in de tweede helft. De ingevallen El Khannouss testte de vuisten van Mignolet, maar die liet zich niet verrassen. Dit was het signaal voor de thuisploeg om het gaspedaal opnieuw in te drukken en dit loonde nu wel! Vanaken timede het best op een hoekschop en kopte de verdiende gelijkmaker tegen de netten.

De Bruggelingen bleven doordrukken via een bedrijvige Nusa, maar die kende wat pech bij de afwerking. Deze keer kwam hij wederom naar binnen, maar zijn geplaatst schot ging over het doel. Nielsen was de volgende auteur die het probeerde, maar zijn vluchtschot vond evenmin het doelkader. Ongeveer 10 minuten voor het einde was het toch KRC Genk dat, vrijwel uit het niets, opnieuw op voorsprong kwam. Samatta maaide eerst naast de bal, maar Hrosovsky slaagde er in twee beurten wel in om Mignolet te verslaan. Club herstelde niet meer van deze tegenslag en enkele minuten later was het ook definitief boeken toe. Paintsil werd diep gestuurd en bleef kalm alleen voor Mignolet om zijn tweede van de avond te maken. Club probeerde nog wel wat terug te doen, maar Vermant slaagde er niet in om Vandevoordt te verschalken.

In de toegevoegde tijd vielen er nog kansen aan beide kanten via Odoi en El Khannouss, maar beiden vonden niet de weg naar doel. Dat lukte wel nog voor Rits, maar zijn aansluitingstreffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Er veranderde niets meer aan de score en de wedstrijd eindigde dus op 1-3. Volgende week strijden drie ploegen om de titel…

Champions’ Play-Offs – Speeldag 5
Toeschouwers: 29.042 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Lawrence Visser
Club Brugge: Simon Mignolet – Denis Odoi, Brandon Mechele, Jack Hendry, Bjorn Meijer (46’ Tajon Buchanan) – Raphael Onyedika (89’ Shion Homma), Casper Nielsen, Hans Vanaken, Mats Rits – Antonio Nusa (83’ Chemsdine Talbi), Romeo Vermant (89’ Cisse Sandra).
Bank: Josef Bursik, Nick Shinton, Kyriani Sabbe, Tajon Buchanan, Kamal Sowah, Shion Homma, Chemsdine Talbi, Cisse Sandra.
Coach: Rik De Mil.
KRC Genk: Maarten Vandevoordt – Daniel Muñoz, Mark McKenzie, Carlos Cuesta, Gerardo Arteaga – Joseph Paintsil, Bryan Heynen (72’ Aziz Ouatarra), Mike Trésor (83’ Ángelo Preciado), Patrik Hrosovsky, Yira Sor (61’ Bilal El Khannouss) – Tolu Arokodare (46’ Mbwana Ally Samatta).
Bank: Vic Chambaere, Tobe Leysen, Mujaid Sadick, Aziz Ouatarra, Mbwana Ally Samatta, Anouar Ait El Hadj, Rasmus Carstensen, Luca Oyen, Bilal El Khannouss, Ángelo Preciado.
Coach: Wouter Vrancken.

Gele kaarten: Odoi, Paintsil
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 12’ Paintsil (0-1), 64’ Vanaken (1-1), 81’ Hrosovsky (1-2), 86’ Paintsil (1-3)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.