Home > Club verliest (alweer): 1-2 tegen Union en ook Club NXT moet zege laten aan RWDM: 1-3

Club verliest (alweer): 1-2 tegen Union en ook Club NXT moet zege laten aan RWDM: 1-3

Geschreven op 7 mei 2023 om 08:43 door Mario De Wilde

Club Brugge heeft op eigen veld een 1-2 nederlaag geleden tegen Union. Blauw-Zwart had wel het meeste balbezit, maar de Brusselaars sloegen net voor en net na de rust twee keer genadeloos toe via Boniface en Lazare. De aansluitingstreffer van Hans Vanaken viel pas in de blessuretijd.
Rik De Mil koos initieel voor dezelfde elf als vorige week tegen Genk, maar Andreas Skov Olsen moest in extremis geblesseerd afhaken. Het was Cisse Sandra – vorige week sterk ingevallen – die de plaats van de Deen innam. Club eiste vanaf de openingsminuut de bal op, maar het was wel Union dat als eerste kon dreigen: Mignolet moest redding brengen op een schot van Adingra. Even later konden de Brusselaars opnieuw dreigen, toen een schot van Lazare naast ging.

Na een kwartier spelen begon het Brugse balbezit ook uit te monden in concreet doelgevaar. Een schot van Lang werd eerst nog afgeblokt, maar daarna volgde een belegering van het bezoekende doel. Een goede voorzet van Meijer werd net voor Sandra weggewerkt en daarna kopte Meijer een voorzet van Lang net over de deklat. Op het half uur knutselden de Bruggelingen een knappe aanval in elkaar: Sandra en Vanaken speelden knap Rits vrij, maar zijn voorzet werd nog net weggewerkt in hoekschop.

Club was wel baas, maar moest intussen wel opletten voor de aalvlugge spitsen van Union. Zo slaakte Spileers een zucht van opluchting dat zijn balverlies niet werd afgestraft door Adingra en Boniface. Blauw-Zwart kwam daarna steeds dichter bij de openingsgoal: een harde knal van Meijer werd gepareerd door Moris, terwijl Spileers een hoekschop van Sandra op de buitenkant van de kruising kopte. In plaats van 1-0 werd het vijf minuten voor de rust echter 0-1. Victor Boniface nam een diepe bal van Van der Heyden aan en knalde het leer laag en hard voorbij Mignolet.

Een zware dobber voor Club dat direct na de pauze een nieuwe opdoffer kreeg te verwerken: een afstandsschot van Lazare week af op de voet van Spileers waardoor Mignolet zich liet verrassen. 0-2 dus, waardoor de Bruggelingen voor een erg zware opdracht stonden tegen een goed geölied Union. Coach De Mil gooide met Chemsdine Talbi al vlug vers bloed in de strijd. Kort voor het uur volgde ook een prima kans op de aansluitingstreffer. Vanaken lanceerde Lang, die op zijn beurt Jutglà kon bedienen. Het schot van de Spanjaard werd echter nog net voor de doellijn weggewerkt door Van der Heyden.

Club moest door die dubbele achterstand volop risico’s nemen en dus ook veel ruimte laten in de rug van de verdediging. Vooral Victor Boniface was een gesel voor de Brugse defensie. Een afgeweken schot van de Nigeriaan belandde eerst in het zijnet en daarna kon hij een voorzet vanop rechts van dichtbij binnentikken. Het doelpunt werd evenwel afgekeurd omdat de aanvaller een fractie buitenspel stond. Aan de overkant werd een vrije trap van Lang nog net voor doel weggewerkt.

In de slotfase gooide De Mil eerst Nusa en Vermant en later ook nog Odoi en Sylla in de ploeg. Club bleef volop strijden, maar kende geen geluk in de afwerking. Een harde knal van Nusa werd gepareerd door Moris, terwijl de doelman ook een lage schuiver van Mata kon keren. Aan de overkant moest Mignolet redding brengen op een schot van Vertessen. Na drie minuten in de blessuretijd kon Hans Vanaken uiteindelijk toch de aansluitingstreffer binnenkoppen, maar meer zat er niet meer in voor Club.

Champions’ Play-Offs – Speeldag 2
Toeschouwers: 26.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Lothar D’Hondt
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Jorne Spileers (78’ Abakar Sylla), Bjorn Meijer – Mats Rits (68’ Antonio Nusa), Raphaël Onyedika, Hans Vanaken – Cisse Sandra (55’ Chemsdine Talbi), Ferran Jutglà (68’ Romeo Vermant), Noa Lang (78’ Denis Odoi). Bank: Josef Bursik, Nick Shinton en Kyriani Sabbe. Coach: Rik De Mil.
Union Saint-Gilloise: Anthony Moris – Ismaël Kandouss, Christian Burgess, Siebe Van der Heyden – Bart Nieuwkoop, Teddy Teuma, Senny Lynen, Lazare Amani (86’ Oussame El Azzouzi), Loïc Lapoussin – Simon Adingra (73’ Gustaf Nilsson), Victor Boniface (89’ Yorbe Vertessen). Coach: Karel Geraerts.
Gele kaarten: Onyedika, Burgess, Vermant, Vanaken, Odoi, Morris.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 41’ Boniface (0-1), 46’ Lazare (0-2), 93’ Vanaken (1-2).

Club NXT-RWDM

Club NXT verloor zijn voorlaatste wedstrijd in de play-offs van RWDM. NXT vocht van begon tot eind, maar was niet sterk genoeg om de leider te kloppen.
Club NXT trof leider RWDM in de voorlaatste speeldag van de play-offs. Trainer Hayk Milkon kon beroep doen op verdediger Jack Hendry die terugkomt uit blessure. De Schot is normaal een pion in het A—elftal van Club, maar kreeg eerst de kans om nog wat speelminuten op te doen in de Challenger Pro League.

NXT had het moeilijk in de beginfase van de wedstrijd. RWDM nam meteen controle met veel balbezit, maar weinig grote kansen. Na 23 minuten brak de ban voor RWDM. Na een ongevaarlijke corner van Hazard kwam de bal weer bij hem terecht. Die zette de bal scherp voor en O’Brien kopte binnen. 0-1.

Na een dik halfuur kwam de bal weer voor de voeten van Kylian Hazard. Die sneed naar binnen en haalde uit vanaf de baklijn. Zijn schot week af op Willems en was daardoor onhoudbaar voor doelman Senne Lammens. 0-2.

In de tweede helft speelden beide ploegen wat met de rem op. De uitploeg ging vol voor de controle van de wedstrijd en probeerde hun voorsprong te behouden. NXT aaste vooral op scherpe counter die er af en toe waren, maar geen groot gevaar opleverden.

Na 82 minuten braken Oyama en Botella door voor RWDM. Die laatste legde de bal keurig af waarna Oyama enkel hoeft binnen te tikken. Amper twee minuten later bediende Lund-Jensen Lenn De Smet met een fantastische doorsteekpas. De Smet werkt keurig af in de verste hoek en zorgde zo voor de eerredder. 1-3.

1-3 is zo ook de eindstand. Club NXT verloor deze leerrijke wedstrijd van RWDM dat net een maatje te groot was.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.