Home > Club roemloos uit de Beker tegen STVV (1-4). Geen training vandaag en mogelijk ontslag van Hoefkens

Club roemloos uit de Beker tegen STVV (1-4). Geen training vandaag en mogelijk ontslag van Hoefkens

Geschreven op 22 december 2022 om 12:04 door Mario De Wilde

Club Brugge is na de WK-break met een valse noot herbegonnen. Blauw-Zwart leed op eigen veld een zware 1-4 nederlaag tegen STVV, waardoor het Brugse bekeravontuur al in de 1/8ste finales is afgelopen. Het was voor Club Brugge 38 dagen geleden dat het voor het laatst officieel in actie kwam. In vergelijking met de topper tegen Antwerp van midden november voerde Carl Hoefkens twee wijzigingen door. Clinton Mata was hersteld van zijn blessure en nam achteraan zijn basisplaats weer in ten nadele van Denis Odoi. Ook Tajon Buchanan kwam in de ploeg, in de plaats van Skov Olsen. Blauw-Zwart speelde in een 4-3-3, waarbij Buchanan en Lang in steun speelden van diepe spits Jutglà. De Bruggelingen eisten vanaf de openingsminuut de bal op, terwijl de Kanaries meteen een dubbele muur optrokken.

Het eerste concrete gevaar volgde na tien minuten. Na een kortgenomen hoekschop haalde Jutglà uit vanop afstand, maar doelman Schmidt bracht redding. Enkele minuten later hetzelfde scenario: Meijer probeerde het vanuit een schuine hoek, de Japanner ging goed plat. Club legde steeds nadrukkelijker zijn wil op en dat resulteerde na een dik kwartier ook in een voorsprong. Na een aanval van de bezoekers kopte Jutglà het leer door tot bij Noa Lang en die begon vanop eigen helft aan een lange rush. De Nederlander verscheen oog in oog met Schmidt en stifte de 1-0 knap in doel.

De Limburgers leken niet meteen bij machte om te reageren, maar kregen hulp van Simon Mignolet. De doelman trapte het leer ongelukkig tegen Christian Brüls, waardoor de bal in doel hobbelde. Zo stond het na een half uur plots 1-1 en moest Blauw-Zwart opnieuw vol aan de bak. Na een hoekschop leek Sylla een kans te krijgen, maar de fase werd afgefloten wegens buitenspel. De beste kans was voor Meijer, die zijn harde knal via een verdediger over doel zal vliegen. Kort voor de rust devieerde Jutglà een voorzet van Buchanan spectaculair over doel.

Noa Lang ging al trekkebenend naar de kleedkamer en kwam na de pauze niet meer terug. Andreas Skov Olsen was zijn vervanger. Club trok volop ten aanval, maar STVV zette een sterke organisatie neer. De eerste kans in de tweede helft was voor Casper Nielsen. Zijn volley strandde echter recht op Schmidt. Op het uur leek een voorzet van Skov Olsen voor gevaar te zorgen, maar het leer werd nog net weggewerkt.

In plaats van Club waren het echter de bezoekers die konden scoren. Vanaken gleed uit op de middenstrook, waardoor STVV snel kon counteren. Gianni Bruno haalde uit van ver en zag zijn schot via de rug van Mechele in doel verdwijnen. Een zware dobber voor Blauw-Zwart dat twintig minuten voor tijd zowaar nog een derde goal incasseerde: na een voorzet vanop rechts van Hashioka duwde Hayashi de 1-3 van dichtbij in doel. De Bruggelingen trokken met man en macht naar voren, maar onder meer een kopbal van Meijer ging over doel. Aan de overkant zoefde een afstandsschot van Brüls een metertje over doel.

Na een diepe bal van Vanaken trapte de ingevallen Larin vijf minuten voor tijd het leer overhoeks binnen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Geen aansluitingstreffer dus voor Club dat in de slotminuten de kelk tot op de bodem moest ledigen: Bruno schoot de 1-4 overhoeks binnen en zorgde zo voor de definitieve beslissing. In de slotseconden werd een kopbal van Larin nog op de lijn gered en dus bleef het ook 1-4. Een pijnlijke nederlaag voor Club Brugge dat zo al vroeg de bekerambities mag opbergen.

Beker van België – 1/8ste finales
Toeschouwers: 12.200 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Lothar D’Hondt
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Abakar Sylla, Bjorn Meijer – Casper Nielsen (75’ Cyle Larin), Raphael Onyedika, Hans Vanaken – Tajon Buchanan, Ferran Jutglà, Noa Lang (46’ Andreas Skov Olsen). Bank: Axl De Corte, Senne Lammens, Denis Odoi, Kamal Sowah, Antonio Nusa, Jorne Spileers en Lynnt Audoor. Coach: Carl Hoefkens.
STVV: Daniel Schmidt – Wolke Janssens, Toni Leistner, Ameen Al-Dakhil – Daiki Hashioka, Mory Konaté (8’ Daichi Hayashi), Frank Boya, Christian Brüls Eric Bocat – Gianni Bruno, Shinji Okazaki. Coach: Bernd Hollerbach.
Gele kaarten: Onyedika, Hashioka.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 17’ Lang (1-0), 33’ Brüls (1-1), 62’ Bruno (1-2), 69’ Hayashi (1-3), 88’ Bruno (1-4).

Wat de gevolgen straks zijn van de onverwachte bekeruitschakeling, zal in de loop van de dag moeten blijken. Het bestuur van blauwzwart buigt zich deze namiddag over de pijnlijke situatie. Of dat zware gevolgen zal hebben voor Carl Hoefkens, valt af te wachten. De spelers kregen de melding dat de training voor vandaag uitgesteld werd….

 

1 reactie

Jacqueline
Geschreven op 2022-12-23 22:58:56
Trainer buiten. Bak er niets meer van

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.