Home > Club opent play-offs met zege tegen Antwerp na gesloten match. Na de match rellen met Antwerpse fans

Club opent play-offs met zege tegen Antwerp na gesloten match. Na de match rellen met Antwerpse fans

Geschreven op 24 april 2022 om 16:58 door Mario De Wilde

Club Brugge heeft de Champions’ play-offs ingezet met een zuinige 1-0 overwinning tegen Antwerp. Blauw-Zwart pakte de drie punten dankzij een afgeweken schot van Tajon Buchanan en neemt zo voorlopig de leiding over van Union. Alfred Schreuder voerde één wijziging door aan het elftal dat twee weken geleden de reguliere competitie afsloot tegen KV Mechelen. Charles De Ketelaere nam zijn basisplaats voorin opnieuw in, waardoor Sargis Adamyan vrede moest nemen met een plaatsje op de bank. Het was ook De Ketelaere die na amper een minuut aan de basis lag van het eerste gevaar. Hij lanceerde Noa Lang, maar de poging van de Nederlander werd afgeblokt. Aan de overkant kon Buchanan het leer tijdig wegwerken na een poging van Haroun.

Antwerp zette een stevige organisatie neer en probeerde er op de tegenaanval uit te komen. Blauw-Zwart had het meeste balbezit, maar het waren wel de bezoekers die de eerste echt grote kans kregen: na een kopbal van Almeida devieerde Frey het leer van dichtbij over doel. Club reageerde met een schot van Lang dat gered werd door Butez. Kort voor het halfuur kwamen de Bruggelingen erg dicht bij de openingsgoal: Odoi lanceerde Skov Olsen, die Butez dribbelde maar te veel tijd nodig had om te besluiten. Uiteindelijk werd zijn schot in hoekschop gedevieerd door Haroun.

Club trok het laken steeds meer naar zich toe: een schot van Buchanan werd afgeblokt en Rits kwam een teenlengte te kort om een voorzet van diezelfde Buchanan binnen te tikken. Een kleine tien minuten voor de rust viel dan toch de 1-0: Tajon Buchanan sneed naar binnen en zijn schot dwarrelde via de voet van Haroun in doel. De bezoekers probeerden meteen te reageren, maar Mignolet had een prima redding in huis op een poging van Haroun. De laatste kans van de eerste helft was voor Skov Olsen, die zijn schot gepareerd zag worden door Butez.

Na de pauze kwam het eerste gevaar opnieuw van Club. Rits probeerde Butez te verrassen in de korte hoek, maar de Franse doelman was bij de les. Aan de overkant moest ook Mignolet ingrijpen op een afstandsschot van Nainggolan. Ondanks de achterstand bleef Antwerp stevig in de organisatie. Na tien minuten probeerde De Ketelaere het slot open te breken. De jonge Bruggeling haalde knap de achterlijn, maar zijn voorzet richting Lang werd onderschept door Butez.

De bezoekers bleven op de counter speculeren en voetbalden zo ook een kans bij elkaar. Yusuf kon zijn poging evenwel niet kadreren. Blauw-Zwart was niet onder de indruk en ging in alle rust op zoek naar een tweede goal: twee voorzetten vanop rechts leverden niets op, terwijl Vanaken een voorzet van Lang naast doel kopte. Een kwartier voor tijd redde Butez een vrije trap van Vanaken, terwijl de ingevallen Adamyan een voorzet van Skov Olsen naast doel devieerde.

In de slotfase gooide Antwerpcoach Priske alsnog alles in het offensief, maar meer dan een schot van linksachter Vines leverde dat niet op. In de slotminuten pakte Abdoulaye Seck nog zijn tweede gele kaart, waardoor de bezoekers de wedstrijd met zijn tienen beëindigden. De laatste kans van de partij was voor De Ketelaere, die het leer vanuit de draai over de lat knalde. Club Brugge opende zo de play-offs met een nipte zege. Het neemt daardoor voorlopig de leiding over van Union, dat later vandaag nog tegen Anderlecht speelt.

Na de wedstrijd waren er (alweer) rellen met Antwerp-supporters. De zoveelste in een lange rij. Nee, het waren zeker geen leuke beelden na het einde van de match op Jan Breydel. Een dozijn bezoekende fans van Antwerp slaagden erin uit hun supportersvak te breken door een groot hek te slopen. Ze probeerden zo de confrontatie aan te gaan met de Club Brugge-aanhang en op gevaar van eigen leven. Gelukkig konden de stewards (waarvan ook uit Antwerpen) de gemoederen na een tijdje bedaren.

Champions’ play-offs – Speeldag 1
Toeschouwers: 29.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Stanley Nsoki – Andreas Skov Olsen (87’ Eduard Sobol), Mats Rits, Denis Odoi (78’ Éder Balanta), Hans Vanaken, Tajon Buchanan – Charles De Ketelaere, Noa Lang (68’ Sargis Adamyan). Bank: Senne Lammens, Ruud Vormer, Bas Dost, Antonio Nusa en Abakar Sylla. Coach: Alfred Schreuder.
Antwerp: Jean Butez – Jelle Bataille (61’ Ritchie De Laet), Abdoulaye Seck, Dorian Dessoleil (83’ William Pacho), Dinis Almeida (83’ Johannes Eggestein), Sam Vines – Radja Nainggolan, Faris Haroun (83’ Pieter Gerkens), Alhassan Yusuf – Michel Ange Balikwisha, Michael Frey (61’ Benson Manuel). Coach: Brian Priske.
Gele kaarten: Nainggolan, Dessoleil, Nsoki, Seck, De Laet.
Rode kaarten: 90’ Seck (2x geel).
Doelpunten: 37’ Buchanan (1-0). (Tekst: Steven Floin)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.