Home > Club op een zuchtje van de titel na 2-1 winst tegen Antwerp

Club op een zuchtje van de titel na 2-1 winst tegen Antwerp

Geschreven op 17 mei 2021 om 08:36 door Geert Demuynck

Door de winst van Genk op Anderlecht (1-2) waren de Limburgers tot op twee puntjes genaderd in de champions play-offs. Daardoor moest Club vol aan de bak en dat het de laatste weken niet goed ging bij blauw-zwart, is een open deur intrappen. Clement verkoos opnieuw om Vanaken op de bank te laten en koos voor Rits en Balanta op het middenveld.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Het werd een doorslagje van de vorige partijen met veel balverlies en een onmondig Club. Maar Antwerp bakte er ook niet veel van. Deze laatsten konden zelfs in deze play-offs nog geen enkele wedstrijd winnen. De tweede helft was van een heel wat beter niveau. Een bleke Mats Rits werd in de kleedkamer achtergelaten en vervangen door Vanaken en plots begon het toch te draaien bij de thuisploeg. Een mooie actie van De Ketelaere bracht de stand op 1-0 maar een minuutje later was alles opnieuw te doen na de gelijkmaker van Mbokani. Uitgerekend invaller Vanaken mocht enkele minuten later een strafschop omzetten en de eindstand op 2-1 brengen.

“Man, wat heeft dit deugd gedaan”, lacht Vanaken achteraf. “We hebben veel te lang moeten wachten op deze overwinning en de ontlading is groot.”

Club heeft nu aan 1 puntje genoeg om de derde titel in vier jaar te mogen vieren. Donderdagavond kan het al prijs zijn, zelfs zonder spelen. Als Genk punten laat liggen tegen Antwerp mogen de champagnekurken knallen in Jan Breydel. Wint Genk dan heeft blauw-zwart genoeg aan 1 punt in Anderlecht.