Home > Club ook niet voorbij STVV na vierde draw op rij: 1-1

Club ook niet voorbij STVV na vierde draw op rij: 1-1

Geschreven op 1 oktober 2023 om 22:19 door Mario De Wilde

Club Brugge is deze namiddag op eigen veld niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen Sint-Truiden. Andreas Skov Olsen bracht Blauw-Zwart direct na de rust op voorsprong, maar Koita zorgde halfweg de tweede helft voor de gelijkmaker. Ronny Deila voerde vier wijzigingen door aan het team dat donderdag gelijk speelde tegen Genk. Achterin kwamen Dedryck Boyata en Denis Odoi in de plaats van Spileers en de geblesseerde Sabbe. Op het middenveld kreeg Casper Nielsen de voorkeur op Vetlesen, terwijl voorin Ferran Jutglà mocht starten in de plaats van Thiago. Blauw-Zwart speelde in een 3-5-2, met Skov Olsen en De Cuyper op de flanken en met Zinckernagel naast Jutglà in de spits. Door die wissels was het tijdens de openingsminuten even zoeken voor Club, waardoor het de bezoekers waren die als eerste konden dreigen: een schot van Koita werd afgeblokt en na een kopbal van Hashioka kwam Godeau een teenlengte te kort om het leer binnen te duwen.

De Bruggelingen waren meteen wakker geschud en namen daarna het commando over. Vanaken kon Jutglà net niet bereiken, een schot van Skov Olsen werd afgeblokt, een nieuwe poging van Skov Olsen ging via de vuisten van Suzuki over doel, terwijl de Japanse doelman ook een kopbal van Vanaken over de lat kon duwen. Aan de overkant ging Mignolet goed plat op een schot van Ito en strandde een knal van Koita in het zijnet.

De Kanaries hadden het meeste balbezit, maar het was Club dat steeds dichter bij de openingsgoal kwam. Een poging van Zinckernagel ging – weliswaar vanuit buitenspel – via Suzuki tegen de paal, terwijl de doelman direct daarna goed plat ging op een schot van opnieuw Zinckernagel. Ook Skov Olsen dreigde nog met een schot, net als STVV-spits Kaya die eerst over doel mikte en daarna een voorzet naast de kooi van Mignolet devieerde. Op slag van rust ging een kopbal van Hashioka over doel.

Na de pauze bracht Deila Spileers en Balanta in de plaats van Boyata en Onyedika, en ging Club in de vertrouwde 4-3-3 spelen. Blauw-Zwart schakelde onmiddellijk een versnelling hoger en dat wierp al meteen zijn vruchten af. Vanaken stuurde De Cuyper diep op links en zijn voorzet werd in één tijd knap binnengetrapt door Andreas Skov Olsen. Direct daarna werd een schot van Odoi weggekopt, terwijl een knal van Zinckernagel via een Truienaar naast ging.

Op het uur kwam Club steeds dichter bij een tweede goal: een schot van Nielsen werd eerst afgeblokt, daarna verdween een volley van de Deen over doel, een poging van Vanaken werd afgeblokt en ook een schot van Jutglà geraakte niet door een bos van Truiense benen. Sint-Truiden had nog niets klaargemaakt in de tweede helft, maar in plaats van 2-0 stond het echter wel plots 1-1. Een schot van topschutter Koita week licht af op Odoi en verraste zo Mignolet.

Twintig minuten voor tijd gooide Ronny Deila Vetlesen en Thiago in de ploeg, maar Club slaagde er niet meteen in om uitgespeelde kansen bij elkaar te voetballen. Blauw-Zwart trok wel met man en macht naar voren, maar Sint-Truiden hield goed stand. Het was uiteindelijk wachten op de blessuretijd vooraleer er weer kansen vielen: een poging van De Cuyper werd afgeblokt en een schot van Zinckernagel ging over doel. Het bleef daardoor voor de vierde wedstrijd op een rij 1-1.

Jupiler Pro League – Speeldag 9
Toeschouwers: 26.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Nicolas Laforge
Club Brugge: Simon Mignolet – Denis Odoi, Brandon Mechele (86’ Michał Skóraś), Dedryck Boyata (46’ Jorne Spileers) – Andreas Skov Olsen, Casper Nielsen (71’ Hugo Vetlesen), Raphael Onyedika (46’ Éder Balanta), Hans Vanaken, Maxim De Cuyper – Ferran Jutglà (71’ Igor Thiago), Philip Zinckernagel. Bank: Nordin Jackers en Joel Ordóñez. Coach: Ronny Deila.
Sint-Truiden VV: Zion Suzuki – Rein Van Helden, Matte Smets, Bruno Godeau (84’ Wolke Janssens) – Daiki Hashioka (79’ Frederic Ananou), Ryotaro Ito (79’ Joel Fujita), Mathias Delorge-Knieper, Jarne Steuckers (70’ Rihito Yamamoto), Eric Bocat – Fatih Kaya, Aboubakary Koita. Coach: Thorsten Fink
Gele kaarten: Onyedika, Jutglà, Balanta, Hashioka.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 47’ Skov Olsen (1-0), 66’ Koita (1-1).

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.