Home > Club na 4-1 zege tegen OHL naar halve finale Croky Cup tegen AA Gent

Club na 4-1 zege tegen OHL naar halve finale Croky Cup tegen AA Gent

Geschreven op 24 december 2021 om 08:16 door Mario De Wilde

Club Brugge heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Beker van België dankzij een 4-1 zege tegen OH Leuven. Blauw-Zwart beet zich aanvankelijk de tanden stuk op de Leuvense defensie, maar dook toch met twee goals verschil de rust in dankzij goals van De Ketelaere en Balanta. Mercier kon na de pauze tegenprikken, maar Lang en Vanaken zorgden voor de definitieve beslissing.
Philippe Clement koos voor hetzelfde elftal dat zondag gelijk speelde tegen Anderlecht. Vorige week woensdag ging Club nog met 1-4 winnen in Leuven, maar deze keer wou Marc Brys geen vier doelpunten incasseren. De bezoekers trokken een dubbele muur op, waardoor er voor Blauw-Zwart amper ruimte was in de zone van de waarheid. De bezoekers loerden intussen op de counter en kregen zo ook twee kansen: een schot van Mercier werd makkelijk gepakt door Mignolet en even later knalde Kaba van dichtbij op de Brugse doelman. Tussendoor ging een poging van Lang voorlangs.

De Bruggelingen waren niet onder de indruk en probeerden met veel bewegingsvoetbal OHL uit verband te spelen. Club voerde de druk op en kwam ook steeds dichter bij een doelpunt: een kopbal van Vanaken ging naast, Rits devieerde een voorzet in het zijnet, een kopbal van Balanta verdween in de armen van doelman Rúnarsson en een vrije trap van Vormer ging via de muur over doel. Bovendien liet scheidsrechter Van Driessche doorspelen nadat Vormer in de zestien meter onderuit ging na een duel met Malinov.

De bezoekers hoopten zonder tegengoals de rust te halen, maar dat was buiten Charles De Ketelaere gerekend. Na een voorzet van Mata kopte hij – in zijn honderdste wedstrijd voor Blauw-Zwart – de 1-0 binnen. Club kwam nu helemaal onder stoom, maar na een knappe actie werd een poging van Lang afgeblokt, terwijl Rúnarsson een prima redding in huis had op een harde knal van Rits. Diep in de blessuretijd van de eerste helft viel alsnog de verdiende 2-0. Na een hoekschop loste Rúnarsson de bal, waardoor Éder Balanta het leer door een bos van benen in doel kon trappen.

Na de pauze probeerden de bezoekers zich opnieuw in de wedstrijd te knokken. OHL ging nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt en slaagde daar ook in. Een poging van Mercier ging naast en een voorzet-schot van Chakla werd gepareerd door Mignolet, maar kort voor het uur was het alsnog raak. Xavier Mercier haalde uit vanop de rand van de zestien meter en trapte de 2-1 binnen.

Club panikeerde niet en reageerde meteen. De Ketelaere ontfutselde Özkacar de bal en bediende Noa Lang, die van dichtbij de 3-1 kon binnentikken. Direct daarna ging een afgeweken schot van De Ketelaere naast. De bezoekers probeerden opnieuw te reageren, maar de bedrijvige Kaba kon niet scoren. De aanvaller knalde het leer twee keer over doel en bij een derde poging stond Jack Hendry in de weg.

Leuven slaagde er niet meer in om te scoren, maar dat lukte wel voor Blauw-Zwart. Een harde knal van De Ketelaere zoefde net over doel, maar het was Hans Vanaken die in de blessuretijd de 4-1 eindstand vastlegde. Met een harde vrije trap kon de Limburger Rúnarsson alsnog voor de vierde keer verslaan.

Beker van België – kwartfinale
Toeschouwers: 10.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata (89’ Ignace Van der Brempt), Jack Hendry, Brandon Mechele, Eduard Sobol (89’ Federico Ricca) – Mats Rits, Éder Balanta (63’ Noah Mbamba), Hans Vanaken – Ruud Vormer (73’ Kamal Sowah), Charles De Ketelaere, Noa Lang (89’ . Bank: Senne Lammens, Stanley Nsoki, Faitout Maouassa en Cisse Sandra. Coach: Philippe Clement.
Oud-Heverlee Leuven: Rúnar Alex Rúnarsson – Sofian Chakla, Sébastien Dewaest, Cenk Özkacar – Thibault Vlietinck (26’ Levan Shengelia), Kristiyan Malinov (72’ Mandela Keita), Siebe Schrijvers (81’ Alexis De Sart), Casper De Norre – Xavier Mercier, Sory Kaba, Mathieu Maertens (81’ Jesse Sekidika). Coach: Marc Brys
Gele kaarten: Mechele, Malinov, Balanta.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 40’ De Ketelaere (1-0), 45+5’ Balanta (2-0), 58’ Mercier (2-1), 64’ Lang (3-1), 91’ Vanaken (4-1). (Tekst: Steven Floin)