Home > Club moet tevreden zijn met één punt na 1-1 gelijkspel tegen Union

Club moet tevreden zijn met één punt na 1-1 gelijkspel tegen Union

Geschreven op 11 februari 2023 om 08:21 door Mario De Wilde

Club Brugge heeft gisteravond op eigen veld 1-1 gelijk gespeeld tegen Union Sint-Gillis. Lapoussin kopte de bezoekers op voorsprong, maar Hans Vanaken maakte nog voor de rust gelijk. Na de pauze kregen beide teams nog tal van kansen, maar de score veranderde niet meer. Door de schorsing van Denis Odoi verscheen Clinton Mata opnieuw in de ploeg als rechtsachter. Hij kreeg achterin het gezelschap van Hendry, Mechele en Meijer. Net als tegen Antwerp bevolkte Mats Rits samen met Onyedika en Vanaken het middenveld. Voorin kreeg Roman Yaremchuk een nieuwe kans als centrumspits. De Oekraïner werd geflankeerd door Buchanan en Lang. Kamal Sowah moest daardoor vrede nemen met een plaatsje op de bank.

Blauw-Zwart drukte vanaf de openingsminuut het gaspedaal stevig in en kwam na amper twee minuten al bijna op voorsprong. Noa Lang sneed naar binnen en haalde staalhard uit, maar zijn knal spatte via de vingertoppen van Moris uiteen tegen de paal. De Bruggelingen zetten hoog druk, waardoor Union er amper uit kon komen. Alleen Vertessen kon zich plots doorzetten, maar Mignolet bracht makkelijk redding. Na twintig minuten lanceerde Vanaken Buchanan, die zijn schot in het zijnet zag belanden.

De bezoekers knokten zich letterlijk en figuurlijk in de wedstrijd en kwamen halfweg de eerste helft zowaar op voorsprong. Na een voorzet vanop rechts kon Loïc Lapoussin de 0-1 overhoeks binnenkoppen. Club probeerde meteen te reageren, maar eerst Lang en daarna Vanaken konden net niet scoren. Aan de overkant was Mignolet net iets eerder op de bal dan Vertessen. Kort voor de rust kon Blauw-Zwart uiteindelijk verdiend gelijk maken. Na een doorsteekpass van Lang kon Moris Vanaken eerst nog afstoppen, maar direct daarna trof de Limburger wel raak toen hij een voorzet van Mata binnenkopte. Even later probeerde Vanaken het met een prachtige volley, maar Moris ging goed plat.

Net als in de eerste helft voetbalde Club na de pauze meteen een dot van een kans bijeen. Een teruglegger van Lang kwam via Yaremchuk bij Rits terecht, maar die knalde het leer net naast. Aan de overkant bediende Boniface Amani, die zijn poging eveneens niet kon kadreren. De wedstrijd bleef ook daarna goed in evenwicht: een voorzet van Mata werd net voor Lang in corner gekopt, terwijl aan de overkant een schot van Boniface naast ging.

Na twintig minuten in de tweede helft gooide Parker Sowah en Nielsen in de strijd. De eerstvolgende kans was echter voor de doorgebroken Nieuwkoop, maar Hendry en Mata deden knap de deur dicht. Direct daarna kwam Club erg dicht bij de 2-1: na een pijlsnelle tegenaanval via Buchanan kwam het leer via Sowah bij Lang terecht, maar de Nederlander lepelde de bal net naast de verste paal. De bezoekers reageerden met drie pogingen: een kopbal van Burgess en een schot van Teuma gingen voorlangs, terwijl een knal van Boniface hoog over ging.

Ook in de slotfase bleef het ongemeen spannend. Een scherpe voorzet van Meijer werd door Burgess net voor de aanstormende Lang weggewerkt en aan de overkant kopte de ingevallen Nilsson een voorzet van Lapoussin een halve meter naast. In de absolute slotseconden ging een kopbal van Vanaken nog over doel, waardoor Club opnieuw vrede moest nemen met een gelijkspel.

Jupiler Pro League – Speeldag 25
Toeschouwers: 26.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Jan Boterberg
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Jack Hendry, Brandon Mechele, Bjorn Meijer – Mats Rits (65’ Casper Nielsen), Raphael Onyedika, Hans Vanaken – Tajon Buchanan (94’ Antonio Nusa), Roman Yaremchuk (65’ Kamal Sowah), Noa Lang. Bank: Josef Bursik, Senne Lammens, Dedryck Boyata, Jorne Spileers, Abakar Sylla en Cisse Sandra. Coach: Scott Parker.
Union Sint-Gillis: Anthony Moris – Ismaël Kandouss, Christian Burgess, Siebe Van der Heyden – Bart Nieuwkoop, Teddy Teuma, Senne Lynen, Lazare Amani (86’ Cameron Puertas), Loïc Lapoussin – Yorbe Vertessen (67’ Gustaf Nilsson), Victor Boniface. Coach: Karel Geraerts.
Gele kaarten: Van der Heyden, Amani, Mechele, Teuma, Nieuwkoop.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 24’ Lapoussin (0-1), 43’ Vanaken (1-1).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.