Home > Club legt nu ook Atletico Madrid over de knie met 2-0 en leidt in haar reeks met 9 op 9

Club legt nu ook Atletico Madrid over de knie met 2-0 en leidt in haar reeks met 9 op 9

Geschreven op 5 oktober 2022 om 08:16 door Mario De Wilde

Club Brugge is een sprookje aan het schrijven in de Champions League. Na de overwinningen tegen Leverkusen en Porto zette Blauw-Zwart nu ook Atlético Madrid opzij. Sowah en Jutglà bezorgden Club een verdiende 2-0 overwinning, waardoor het soeverein aan de leiding staat in groep B met 9 op 9!
Carl Hoefkens voerde drie wissels door aan het elftal dat zaterdag KV Mechelen versloeg. Abakar Sylla was tijdig fit geraakt en nam achterin de plaats in van Jorne Spileers. Ook Denis Odoi was in extremis speelklaar geraakt. Op links kreeg Bjorn Meijer de voorkeur op Eduard Sobol, terwijl op rechts Tajon Buchanan de plaats innam van Antonio Nusa. De jonge Noor was zaterdag aan de aftrap verschenen, ter vervanging van Andreas Skov Olsen die moest afhaken met een voedselvergiftiging.

Club speelde uiteraard met vertrouwen na de knappe zes op zes tegen Leverkusen en Porto. De Bruggelingen namen meteen het initiatief en probeerden Atlético Madrid op de eigen helft vast te zetten. Buchanan zorgde als eerste voor gevaar met een knappe dribbel, maar de Canadees werd de weg versperd door Giménez. De bezoekers reageerden met een schot van Rode Duivel Carrasco, dat via Odoi over doel verdween. Even later mikte Morata het leer in het zijnet. Blauw-Zwart was niet onder de indruk en drukte de Spanjaarden bij momenten volledig weg. Een voorzet van Nielsen werd echter net voor Jutglà weggekopt en een afgeweken schot van Onyedika ging naast.

Atlético plooide massaal terug en loerde intussen op de counter. Het dwong zo wel twee goede kansen af: zowel Griezmann als Morata gingen hun kans, maar Mignolet bewees alweer zijn waarde met twee knappe reddingen. Club moest zijn grip wat lossen, maar net op dat moment sloeg het genadeloos toe. Ferran Jutglà pakte uit met een knappe actie en bediende Kamal Sowah die de 1-0 van dichtbij kon binnentikken. De bezoekers probeerden meteen te reageren, maar kwamen niet verder dan een vrije trap van Carrasco die makkelijk gepakt werd door Mignolet.

Direct na de pauze kwam Club meteen dicht bij de 2-0. Na een voorzet van Buchanan pakte Jutglà uit met een fraaie borstcontrole. De Spanjaard trapte al vallend naar doel, maar Oblak kon met een ultieme reflex de bal uit zijn doelvlak ranselen. Atlético reageerde met schoten van Carrasco en Griezmann, maar hun vizier stond niet scherp.

De Bruggelingen bleven vrank en vrij voetballen en werden daar op het uur ook voor beloond. Buchanan hield de bal bij in de zestien meter en via een Spaanse voet belandde het leer in de loop van Ferran Jutglà. De aanvaller aarzelde niet en knalde de 2-0 voorbij Oblak. Het Jan Breydelstadion daverde op zijn grondvesten, want Club leek op weg naar een nieuwe stunt. De bezoekers trokken nu massaal naar voren, maar Blauw-Zwart behield goed de organisatie. Toen Molina plots toch een kans kreeg, ging het leer via Sylla net naast.

Een kwartier voor tijd kreeg Atlético plots toch een uitstekende kans om zich terug in de wedstrijd te knokken. Cunha ging gretig neer na een duel met Nielsen en de Roemeense ref Kovács wees naar de stip. Frans international Griezmann nam zijn verantwoordelijkheid, maar knalde het leer staalhard tegen de deklat. Direct daarna kon hij wel scoren, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. In de slotfase ging een poging van Koke over en naast, terwijl Mignolet alweer de nul op het bord hield. Eerst op een vrije trap van Joao Felix en daarna ook op een schot van Correa. Club Brugge pakt zo 9 op 9 en doet een uitstekende zaak met het oog op kwalificatie voor de volgende ronde.

Champions League: Groep B – Speeldag 3
Toeschouwers: 29.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: István Kovács (Roe)
Club Brugge: Simon Mignolet – Denis Odoi, Brandon Mechele, Abakar Sylla (89’ Jorne Spileers) – Tajon Buchanan (78’ Éder Balanta), Casper Nielsen, Raphael Onyedika, Hans Vanaken, Bjorn Meijer (78’ Eduard Sobol) – Kamal Sowah, Ferran Jutglà (86’ Antonio Nusa). Bank: Senne Lammens, Noa Lang, Cyle Larin, Kyriani Sabbe, Roman Yaremchuk, Clinton Mata en Cisse Sandra. Coach: Carl Hoefkens.
Atlético Madrid: Jan Oblak – Nahuel Molina, Stefan Savic, José Maria Giménez (46’ Geoffrey Kondogbia), Reinildo – Marcos Llorente (32’ Angel Correa), Koke, Axel Witsel, Yannick Carrasco (80’ Joao Felix) – Antoine Griezmann, Alvaro Morata (65’ Matheus Cunha). Coach: Diego Simeone.
Gele kaarten: Odoi, Onyedika, Reinildo, Savic, Buchanan, Nielsen, Sylla.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 36’ Sowah (1-0), 62’ Jutglà (2-0).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.