Home > Club kan droomweek niet positief afsluiten na 3-0 pandoering door Standard Luik

Club kan droomweek niet positief afsluiten na 3-0 pandoering door Standard Luik

Geschreven op 19 september 2022 om 08:52 door Mario De Wilde

Na de knappe 0-4-overwinning tegen Porto in de Champions League moest Blauw-Zwart al snel de knop omdraaien, want op zondagavond stond de topper in Luik gepland. Twee flitsen van Zinckernagel en een late goal van Balikwisha zorgden ervoor dat Club uiteindelijk met lege handen huiswaarts moest keren.
In tegenstelling tot de wedstrijd in het Estadio do Dragao koos Carl Hoefkens voor Roman Yaremchuk in de spits. Ferran Jutglà begon op de bank en kreeg wat extra rust. Aan de tien andere namen wijzigde onze coach niks.

De thuisfans zorgden meteen voor een pittig sfeertje met verschillende tifo’s, maar het was Club dat de controle over de beginfase nam. Een goeie pass van Skov Olsen richting Yaremchuk werd door de spits in één tijd gekaatst tot bij Sowah. Zijn voorzet kon worden onderschept door Bodart.

Na twaalf minuten kon Balikwisha voor de thuisploeg scoren in de verste hoek, maar zijn goal werd terecht afgevlagd voor buitenspel. Standard nam het spel over. Eerst waaide de voorzet van Dewaele over, daarna was het Amallah die Zinckernagel kon vinden. Zijn schot werd geblokt, Dragus kon oppikken, draaien en trappen, maar ook zijn schot ging naast.

Daarna kon Vanaken Skov Olsen vinden via een bal binnendoor, maar Bodart was alert. Diezelfde doelman kon na 25 minuten spelen Amallah aanspelen in het uitvoetballen. Die laatste kreeg ruimte waardoor hij van ver kon uithalen. Z’n schot ging een meter naast.

Op het halfuur was het wel raak voor de Rouches. Zinckernagel kreeg wat ruimte om te trappen en krulde de bal vervolgens met z’n linker knap in doel. 1-0. Een tik voor Blauw-Zwart die ze later niet meer te boven zouden komen. Enkele minuten later kon Nielsen wel nog eens goed oprukken na een balherovering van Vanaken. Uiteindelijk kwam de bal bij Yaremchuk terecht die z’n rechtstreekse verdediger uitschakelde maar uiteindelijk voorlangs trapte.

Opnieuw Zinckernagel

Club kwam beter uit de kleedkamer in de tweede helft. Nielsen kapte naar binnen en kon staalhard uithalen. Zijn schot raakte de arm van Dussenne, die zich voor de bal gooide. Jasper Vergoote wees naar de stip, maar werd uiteindelijk teruggeroepen door de VAR die oordeelde dat de arm tegen het lichaam was.

Jutglà werd op het veld gebracht voor Yaremchuk en voor de zoveelste keer kon Skov Olsen de bal voor doel gooien. Eerst moest Vanaken te laag duiken om de bal binnen het kader te krijgen, daarna ging Meijer iets te snel de lucht in waardoor hij niet gericht kon koppen.

Op het uur kon Zinckernagel zich doorzetten voorbij Sylla en Mechele en z’n tweede van de avond voorbij Simon Mignolet leggen. Verder dan enkele goeie voorzetten van Skov Olsen en een kopbal van Vanaken kwam Club niet meer. Het werd in de absolute slotfase zelfs nog 3-0 via Balikwisha. Blauw-Zwart trekt de interlandbreak in met een nederlaag. Op zaterdag 1 oktober wacht KV Mechelen in eigen huis.

Jupiler Pro League – Speeldag 9
Scheidsrechter: Jasper Vergoote.

Standard Luik: Bodart, Dussenne, Bokadi, Raskin, Dewaele (Melegoni 84’), Amallah, Cimirot (Noubi Ngnokam 76’), Balikwisha, Donnum (Laursen 76’), Zinckernagel (Davida 80’), Dragus (Perica 76’).
Coach: R. Deila

Club Brugge: Mignolet, Odoi, Mechele, Sylla (70’ Boyata), Meijer (70’ Sobol), Nielsen, Onyedika, Vanaken, Skov Olsen, Yaremuchuk (60’ Jutglà) en Sowah (70’ Nusa).
Coach. C. Hoefkens

Gele kaart: Sylla 61’, Dragus 61’, Onyedika 77’, Dewaele 83’
Rode kaart: Balikwisha (Gele kaart 88’ & 90 + 3’)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.