Home > Club in play-off 1 en KVO in play-off 2

Club in play-off 1 en KVO in play-off 2

Geschreven op 19 april 2021 om 09:08 door Geert Demuynck

Gisterenavond viel het verdict in de laatste speeldag van de reguliere competitie. Voor twee West-Vlaamse ploegen is de competitie nog niet over. Club gaat voor zijn zeventiende titel en het verrassende Oostende kan nog meedingen voor een Europees ticket in play-off 2.

Toch was er misschien nog sprake van enige ontgoocheling bij de Kustboys. Mits winst tegen Cercle en verlies van Anderlecht was een deelname aan de champions play-off (CP) nog een optie. Maar daar besliste Cercle zelf over door een gelijkspel uit de brand te slepen. Voor Cercle zit het seizoen erop en was de redding een feit. Daardoor speelde groen-zwart vrank en vrij en kwam in de tweede helft 0-1 voor door een “offside” doelpunt, goedgekeurd door de VAR. Pas in minuut 92 kon KVO nog gelijkmaken en moet nu tevreden zijn met deelname aan de Europe Play-offs (EP).

Alle ogen zijn nu gericht op Club Brugge die de CP aanvatten met maar liefst 8 punten voorsprong op Antwerp. Anderlecht en Genk volgen respectievelijk op negen en tien punten. Blijkbaar staat de champagne al koel in de blauw-zwarte kantine. De laatste match werd dan weer gewonnen tegen Moeskroen met 4-2. Het liep niet van een leien dakje voor de thuisploeg want bij verlies van de bezoekers, dreigde de degradatie voor de Henegouwers. En zo geschiedde, tot 2-2 kon Moeskroen nog de degradatie afwenden maar twee doelpunten van Lang en Dost in de slotfase velden het verdict. Door de overwinning van Beveren op OHL zakken Les Hurlus naar 1B.

Voor de rest van de West-Vlaamse ploegen zit de competitie erop. Zulte Waregem kon mits winst thuis tegen Gent ook nog aanspraak maken op een play-off 2 ticket, maar na 40 minuten in de eerste helft keek Zulte al tegen een 0-3 achterstand aan. Het werd uiteindelijk nog 2-7. Ook KV Kortrijk ging met 1-4 de boot in tegen Mechelen. Daardoor knikkeren de Kakkers Beerschot nog uit Play-off 2.