Home > Club gaat de boot in tegen rode lantaarn Kortrijk (1-0) en volgt nu al op 9 punten van Union

Club gaat de boot in tegen rode lantaarn Kortrijk (1-0) en volgt nu al op 9 punten van Union

Geschreven op 21 oktober 2023 om 18:56 door Mario De Wilde

Deze namiddag openden KV Kortrijk en Club Brugge speeldag 11 van de Belgische competitie op deze zaterdag. Gisteren won leider Union immers al met ruime 4-1 cijfers tegen Eupen. Club moest naar de Kortrijkse rode lantaarn in het Guldensporenstadion. BlauwZwart domineerde de partij weliswaar op elk vlak, maar slikte in de 36ste minuut een doelpunt van Isaak Davies op een tegenaanval. Die goal volstond voor de thuisploeg om de winst over de streep te trekken. Opvallend hoe steriel en zonder ‘sweat & glory’ voetbalde.

Na een kleine week interlandvoetbal was Blauw-Zwart gemotiveerd om de zure nederlaag tegen Standard Luik door te spoelen tegen KV Kortrijk. Coach Ronny Deila gooide het over een andere boeg en koos voor drie nieuwe titularissen tegen Kortrijk. Ferran Jutglà en Philip Zinckernagel namen plaats op de bank en werden respectievelijk vervangen door Igor Thiago en Antonio Nusa. Tajon Buchanan mocht ook starten in plaats van Dennis Odoi die niet werd opgenomen in de selectie.

Blauw-Zwart begon sterk aan de partij in het Guldensporenstadium. Ze toonden meteen veel drang naar voor en lieten de bal zeer vlot van voet tot voet gaan. Dat enthousiasme werd meteen beloond met een geweldige kans na amper drie minuten. Smaakmaker Skov Olsen ontving de bal op de rechterflank en zette na een feilloze controle de bal meteen voor naar Thiago. Die devieerde de bal in één tijd, maar vond de paal. Club maakte zijn intenties wel meteen duidelijk door KV Kortrijk vanaf het begin naar de keel te grijpen.

Halverwege de eerste helft monopoliseerde Club de bal overtuigend op de helft van de thuisploeg. Vooral Skov Olsen en Nusa toonden veel enthousiasme aan de bal. Na een halfuur voetballen kwam die laatste in een optimale schietpositie terecht na een goed uitgespeelde kans door het centrum van de Kortrijkse defensie. Zijn schot werd echter gepareerd door Vandenberghe die de poeier van de Noorse aanvaller nog net tegen de lat kon tikken. Na deze geweldige kans lag het momentum volledig bij Club, maar ze werden weer niet beloond. Tegen de 36ste minuut gleed Buchanan uit op eigen helft en zette zo de deur open voor een aanval van Kortrijk. Henen nam de bal mee naar voor en bediende Isaak Davies die het leer voorbij Mignolet schoof. 1-0 voor de thuisploeg. Na de treffer van Kortrijk probeerde Blauw-Zwart nog aan te vallen, maar kon geen grote kansen meer creëren. 1-0 was bijgevolg de ruststand.

Na de pauze trok Club weer vastberaden naar voor en kampeerde zich op de helft van de thuisploeg. De aanvallende impulsen kwamen net zoals in de eerste helft weer van Antonio Nusa en Andreas Skov Olsen die vanaf het begin het vuur aan de schenen konden leggen van de Kortrijkse defensie. Dat leverde mooi voetbal op, maar door het terugvallen van de thuisploeg was het moeilijk voor Blauw-Zwart om grote kansen te creëren. Op het uur kwam de eerste grote mogelijkheid van de tweede helft. Na geklungel van de Kortrijkse defensie komt de bal bij Thiago terecht die vlakbij doel kan uithalen. Zijn poging werd echter net geblokt door Mampasi die zich nog net voor de bal gooide.

Coach Ronny Deila greep ook in na 60 minuten met de eerste wissels van de wedstrijd. Vetlesen, Nusa en Buchanan maakten plaats voor respectievelijk Jutglà, Zinckernagel en Meijer. Die laatste maakte zijn rentrée sinds speeldag 1 in de Belgische competitie na een blessure. Die wissels leken effect te hebben. Na 70 minuten voetballen haalde verdediger Marco Kana Thiago neer in het strafschopgebied. Van Damme aarzelde niet en wees naar de stip. Penalty voor Club. Een uitgelezen mogelijkheid voor de uitploeg om gelijk te maken, maar Skov Olsen plaatste het leer over de lat. Het geluk leek niet aan de kant te staan van Blauw-Zwart.

De gemiste strafschop veranderde echter niets aan het spelbeeld. Club bleef zoeken naar kansen en kreeg die ook. Tien minuten voor affluiten gleed Blauw-Zwart nog eens door de Kortrijkse verdedigers en zo belandde de bal bij Onyedika die vanop afstand verschroeiend uithaalde. Doelman Vandenberghe kon met veel moeite de bal nog net tegenhouden in twee tijden. Amper vijf minuten later kwam Vanaken in een gelijkaardige schietpositie, maar werd deze keer gedevieerd door Malinov in een hoekschop. De druk bleef maar komen van Club, maar de bleek niet voldoende om een aansluitingstreffer te maken. Club verliest met het kleinste verschil in het Guldensporen stadium na een treffer van Davies.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.