Home > Club Brugge zorgt voor zuinige zege na vreemde wedstrijd tegen KV Oostende: 4-2

Club Brugge zorgt voor zuinige zege na vreemde wedstrijd tegen KV Oostende: 4-2

Geschreven op 30 oktober 2022 om 10:27 door Mario De Wilde

Club Brugge heeft gisteravond op eigen veld een 4-2 overwinning geboekt tegen KV Oostende. Blauw-Zwart leek bij de rust zijn schaapjes op het droge te hebben na goals van Vanaken en Jutglà, maar na de pauze bracht Hornby met twee goals de stand weer in evenwicht. Club hield uiteindelijk toch de drie punten thuis dankzij een doelpunt van Nielsen en een owngoal van Katelaris.

Carl Hoefkens koos tegen KVO voor een 4-3-3 en posteerde Tajon Buchanan als rechtsachter. Achterin kwamen ook Boyata en Meijer in de ploeg, terwijl voorin Jutglà het gezelschap kreeg van Nusa en Sowah. In vergelijking met de match van woensdag tegen Porto verdwenen Odoi, Lang, de geschorste Sylla en de geblesseerde Skov Olsen uit de basis. Door de gewijzigde opstelling was het voor de Bruggelingen even zoeken naar automatismen. Het eerste gevaar kwam er na een kleine tien minuten: Vanaken lepelde de bal over de KVO-defensie, maar Nusa kwam een teenlengte te kort om het leer binnen te duwen.

Dé kans op de 1-0 volgde direct daarna: doelman Phillips devieerde een schot van Jutglà in de voeten van Nielsen, maar die was te verrast om het leer binnen te duwen. Daarna viel het echter stil. Club speelde te slordig en kon daardoor het compacte blok van Oostende niet uit verband spelen. Blauw-Zwart kwam dan ook niet verder dan twee afgeblokte schoten van Meijer en Vanaken, terwijl een poging van Sowah hoog over doel verdween.

Tien minuten voor de rust brak de wedstrijd plots toch open. Na een één-twee met Sowah kon Hans Vanaken zich centraal doorzetten en de 1-0 binnentrappen. De reactie van de bezoekers liet echter niet lang op zich wachten: Mignolet moest uitpakken met een geweldige reflex om een kopbal van Hornby uit zijn doelvlak te ranselen. Een flinke waarschuwing voor Club, dat direct daarna genadeloos toesloeg: Capon kopte een voorzet van Vanaken in de voeten van Jutglà en die pegelde de 2-0 staalhard in doel. Blauw-Zwart was nu echt op dreef en verzuimde KVO nog voor rust af te maken: een kopbal van Jutglà ging net voorlangs en na een voorzet van Nielsen trapte Onyedika het leer van dichtbij over de deklat.

Direct na de pauze kregen de Bruggelingen opnieuw een uitstekende kans: na een combinatie door het centrum kreeg Vanaken plots zeeën van ruimte, maar zijn schot ging tegen de buitenkant van de paal. Enkele minuten later volgde een nog grotere kans: na een fout op Nusa wees ref Staessens naar de stip. Na de penaltymissers van Vanaken en Lang tegen Porto was het deze keer Jutglà die zijn kans ging, maar de Spanjaard trapte de elfmeter binnen het bereik van doelman Phillips. Even later haalde Nielsen knap de achterlijn, maar de Deen kon Vanaken niet meer bereiken.

Het bleken dure missers, want in een mum van tijd stond het plots 2-2. Boyata wou Onyedika aanspelen, maar trapte het leer pardoes in de voeten van Fraser Hornby. Die nam het cadeau in dank aan en gaf Mignolet het nakijken. Tot overmaat van ramp veroorzaakte Boyata even later ook een strafschop. De Rode Duivel was net te laat met zijn tackle en bracht zo McGeehan ten val op de rand van de zestien meter. Na tussenkomst van de VAR wees Staessens naar de stip. Hornby kende geen genade en trapte de elfmeter feilloos binnen.

Carl Hoefkens gooide direct daarna Noa Lang in de strijd en die lag meteen aan de basis van de 3-2. Na een doorsteekpass van de Nederlander beroerde Tanghe de bal met de hand en dus wees de ref opnieuw naar de stip. Deze keer was het Casper Nielsen die zijn verantwoordelijkheid nam. Ook zijn penalty werd gepareerd door Phillips, maar de Deense middenvelder kon wel zelf de rebound binnentikken. De definitieve beslissing viel uiteindelijk tien minuten voor tijd: Lang devieerde een voorzet van Sowah richting doel en daar duwde verdediger Katelaris het leer onhandig voorbij zijn eigen doelman. 4-2 dus, waardoor de achterstand van acht punten op leider Genk ongewijzigd blijft.

Jupiler Pro League – Speeldag 15
Toeschouwers: 26.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Brent Staessens
Club Brugge: Simon Mignolet – Tajon Buchanan (85’ Denis Odoi), Dedryck Boyata, Brandon Mechele, Bjorn Meijer – Casper Nielsen (85’ Éder Balanta), Raphael Onyedika, Hans Vanaken (85’ Lynnt Audoor) – Antonio Nusa (67’ Noa Lang), Kamal Sowah, Ferran Jutglà (77’ Cyle Larin). Bank: Senne Lammens, Eduard Sobol en Cisse Sandra. Coach: Carl Hoefkens.
KV Oostende: Dillon Phillips – Fanos Kastelaris, Anton Tanghe, Brecht Capon – Siebe Wylin (46’ Alessandro Albanese), Manuel Osifo (61’ Kenny Rocha), Cameron McGeehan, Indy Boonen (78’ Robbie D’Haese), Tutsuhiro Sakamoto – Fraser Hornby, David Atanga (78’ Nick Bätzner). Coach: Yves Vanderhaeghe.
Gele kaarten: Katelaris, Nielsen, Buchanan, Albanese.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 34’ Vanaken (1-0), 39’ Jutglà (2-0), 58’ Hornby (2-1), 65’ Hornby (penalty, 2-2), 73’ Nielsen (3-2), 80’ Katelaris (owngoal, 4-2).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.