Home > Club Brugge wint vrij makkelijk op Westerlo (0-1) maar wat is er toch met Yaremchuk?

Club Brugge wint vrij makkelijk op Westerlo (0-1) maar wat is er toch met Yaremchuk?

Geschreven op 6 augustus 2023 om 21:46 door Mario De Wilde

Op de tweede speeldag van de Jupiler Pro League trok Blauw-Zwart deze avond naar ’t Kuipje om het op te nemen tegen KVC Westerlo. Club speelde een heel sterke eerste helft en kwam op voorsprong via Thiago. In de tweede helft werd er niet meer gescoord en zo is de eerste verdiende driepunter van het seizoen een feit!

Na de Europese kwalificatie tegen AGF Aarhus donderdag sleutelde coach Deila op twee posities aan zijn basiself voor de verplaatsing naar ‘t Kuipje. De Cuyper was geschorst en kon bijgevolg niet ingezet worden tegen het team waar hij vorig seizoen actief was. Hij werd vervangen door de jonge Sabbe. Daarnaast scoorde Vetlesen ook zijn eerste basisplaats in de Jupiler Pro League en hierdoor verdween Rits naar de bank.

Het was Club dat het best aan de wedstrijd begon en ei zo na kregen we al meteen een wereldgoal te zien. Skov Olsen bracht de bal voor doel en daar probeerde Thiago met zijn rug naar doel een hakje. Het leer zeilde niet zo ver naast de paal, maar de aanvallende intenties van Blauw-Zwart waren wel meteen duidelijk. De bezoekers bleven de bal opeisen en net voor het kwartier probeerde Vanaken het eens op de rand van de zestien. Zijn poging was iets te centraal, dus Bolat had er al bij al niet zo veel problemen mee. Dit was ook het sein voor de thuisploeg om zich eens te tonen. Reynolds ging door op rechts en bracht de bal voor doel, maar Van den Keybus kon onvoldoende bij de bal om gevaarlijk te worden. Vijf minuten later kon Neustädter vanop een hoekschop richting doel koppen, maar de bal ging gelukkig naast de paal.

Halfweg de eerste helft viel de grootste kans voor Club te noteren. Spileers verstuurde een mooie lange bal in de loop van Nusa en die laatste kon de bal op het juiste moment opzij leggen voor Thiago. In plaats van de bal meteen te deviëren trachtte de Braziliaanse spits het leer nog te controleren en zo ging de bal jammer genoeg naast het doel. Enkele minuten nadien moest Bolat wel twee keer zijn kunnen tonen. Skov Olsen snelde voorbij zijn tegenstrever en bracht de bal goed voor doel. Vanaken kon van dichtbij koppen, maar Bolat had een uitstekende reflex in huis. In de actie die erop volgde onderscheidde de goalie van Westerlo zich ook op een poging van Nusa. Ondertussen bleven de kansen zich wel opstapelen, want op het hafluur was het de beurt aan Vetlesen. Sabbe kreeg de bal diep en zette laag voor doel, waar Thiago de bal aflegde voor Vetlesen. Die kwam niet echt uit met zijn passen, en zette de bal naast het doel. Twee minuten later stak Vanaken de bal mooi diep voor Nusa, maar ook de Noorse winger slaagde er niet in om te scoren en trapte met links in het zijnet. Een doelpunt hing bijgevolg in de lucht…en dat kwam er ook! Vanaken stuurde Thiago in het straatje en de Braziliaan bleef deze keer kalm. Hij omzeilde Bolat om vervolgens de verdiende voorsprong op het bord te zetten. Blauw-Zwart ging op zijn aanvallend elan door, maar kende ook pech bij de afwerking. Thiago zette met een prachtig hakje Skov Olsen alleen voor Bolat, maar de Deen trapte staalhard tegen de lat. Een dominant Club ging aldus rusten met een verdiende voorsprong…

De tweede helft werd aangevat met dezelfde 22 tenoren en deze keer was het Westerlo dat het best uit de startblokken schoot. Madsen infiltreerde goed en kon ook richting doel trappen van net buiten de zestien. De bal werd nog half afgeblokt door Mechele en zo ging het leer net naast de kooi van Mignolet. Club reageerde vrijwel meteen via Nusa die de bal scherp voor doel bracht. Thiago stond goed, maar besloot in extremis toch nog op Bolat. De Bruggelingen namen het commando aldus snel terug over, maar het schot van Vetlesen werd gedevieerd in hoekschop. Iets na het uur toonde Club zich nogmaals, maar Vanaken kopte de voorzet van Nusa recht in de handen van Bolat. De bezoekers bleven goed combineren via o.a. Vetlesen die de bal via een hakje van Thiago terugkreeg, maar zijn schot werd door Bolat weggebokst.

Op minuut 70 kreeg Club een hoekschop waarop Bolat de bal even moest lossen. Thiago kon ei zo na profiteren, maar werd afgefloten wegens vermeend handspel. Het bleef uiteraard nog steeds maar 0-1 en dus bleef het opletten voor een bal die goed viel voor Westerlo. Vaesen probeerde het eens met een vrije trap en daarop moest Mignolet al zijn kunnen tonen om de bal uit de bovenhoek te zweven. Dat bleek het signaal voor de thuisploeg om nog vol de aanval te kiezen. Mebude dribbelde zich voorbij Sabbe en haalde dan vanuit een scherpe hoek hard uit. Opnieuw stond Mignolet pal om het leer uit zijn doel te houden. Enkele minuten later was het de beurt aan Van den Keybus om uit te halen, maar gelukkig lag Spileers in de weg. Coach Deila zag zich hierdoor genoodzaakt om twee defensieve wissels door te voeren en bracht zowel Ordóñez en Odoi erin.

Ruim een kwartier voor tijd kwam de al redelijk omstreden Yaremchuk nog invallen maar in die tijd liet hij nogmaals blijken hoe diep hij wel zit. Eerst was er een kopbal die helemaal nergens naar leidde en op enkele minuten voor het einde trapte hij een bal op een halve meter van de goal zwak in handen van Bolat. Club herstelde op die manier opnieuw wat het evenwicht en had zelf nog de grootste kans om de match te beslissen. Nusa zette goed zijn lichaam en kon op die manier alleen op Bolat af. De Noor trapte goed, maar de lat belette opnieuw een tweede doelpunt. De verdiende zege voor Blauw-Zwart kwam niet meer in het gedrang en zo boekt Club zijn eerste driepunter van het seizoen!

Jupiler Pro League – Speeldag 2
Toeschouwers: 8.035 – ‘t Kuipje
Scheidsrechter: Jan Boterberg
KVC Westerlo: Sinan Bolat – Bryan Reynolds (84’ Edisson Jordanov), Roman Neustädter, Ravil Tagir, Jordan Bos – Thomas Van den Keybus, Mathias Fixelles (84’ Muhammed Gümüskaya), Nicolas Madsen, Yusuke Matsuo (72’ Lucas Stassin) – Erdon Daci (58’ Adedire Mebude), Matija Frigan (72’ Kyan Vaesen).
Bank: Nick Gillekens, Edisson Jordanov, Pietro Perdichizzi, Arthur Piedfort, Muhammed Gümüskaya, Adedire Mebude, Kyan Vaesen, Lucas Stassin.
Coach: Jonas De Roeck.
Club Brugge: Simon Mignolet – Tajon Buchanan, Brandon Mechele, Jorne Spileers, Kyriani Sabbe (85’ Denis Odoi) – Raphael Onyedika, Hans Vanaken, Hugo Vetlesen (72’ Mats Rits) – Andreas Skov Olsen (85’ Joel Ordóñez), Igor Thiago (72’ Roman Yaremchuk), Antonio Nusa (90+2’ Casper Nielsen).
Bank: Nick Shinton, Nordin Jackers, Joel Ordóñez, Casper Nielsen, Denis Odoi, Mats Rits, Michal Skóras, Roman Yaremchuk.
Coach: Ronny Deila.

Gele kaarten: Van den Keybus
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 36’ Thiago (0-1)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.