Home > Club Brugge walst probleemloos over Beerschot dat wel heel veel cadeaus geeft: 0-6

Club Brugge walst probleemloos over Beerschot dat wel heel veel cadeaus geeft: 0-6

Geschreven op 2 november 2023 om 08:23 door Mario De Wilde

In de 1/16e finales van de Croky Cup trok Club Brugge gisteravondnaar ’t Kiel om het op te nemen tegen Beerschot. Blauw-Zwart had zijn schaapjes na de eerste helft reeds op het droge na goals van Thiago, Skov Olsen (2x), Odoi en Vetlesen. Na de pauze kon ook Vetlesen zijn tweede van de avond maken en zo bekert Club verder na een ruime 0-6 zege tegen Beerschot!

Blauw-Zwart boekte zondag een heel belangrijke zege tegen landskampioen Antwerp, maar voor de bekerconfrontatie viel toch wel te verwachten dat coach Deila wat zou roteren. Er vielen bijgevolg wel enkele wijzigingen in de basiself te noteren, om te beginnen in de defensie. Daar nam Odoi de plaats in van Buchanan en kreeg de jonge Ordóñez zijn kans ten koste van Spileers. Op het middenveld keerden Balanta en Vetlesen terug in de ploeg en in het aanvallende compartiment ten slotte stonden speelden Nusa en Skov Olsen in steun van diepe spits Thiago.

Het was Club dat in de beginfase het balbezit opeiste en meteen druk vooruit zette. Dat loonde al na een goeie drie minuten toen Thiago de bal afsnoepte van Tolis. Vervolgens stormde de Braziliaanse spits in de zestien om dan vanuit een scherpe hoek het leer in het dak van het doel te trappen. De reactie van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten via een knal van Reyners, maar Mignolet reageerde alert om de bal uit zijn netten te houden. Beerschot nam de wedstrijd vervolgens wat in handen, maar zonder concreet doelgevaar. Rond het kwartier was integendeel Blauw-Zwart dat ei zo na hun voorsprong verdubbelde, maar Matijas had een knappe redding in huis op een al even mooie kopbal van Thiago. Halfweg de eerste helft stond de dubbele voorsprong wel op het bord! Cargo wou de bal terugspelen naar zijn doelman, maar deed dat pardoes in de voeten van Skov Olsen. De Deense winger van Club reageerde fluks om Matijas te omspelen en de 0-2 simpel binnen te leggen.

De tweede goal zorgde voor extra vertrouwen voor de bezoekers uit Brugge en op het halfuur werd de marge nog iets comfortabeler. Skov Olsen sneed een hoekschop goed aan en Odoi verlengde aan de eerste paal het leer mooi in de verste hoek. Na deze derde goal was de honger echter nog niet gestild, want enkele minuten later hing nummer vier al tegen de touwen. Skov Olsen ontdeed zich van Tshimanga om vervolgens op het juiste moment terug te leggen voor Vetlesen. De Noor knalde de 0-4 in het dak van het doel. Beerschot moest in de eerste helft nog de kelk tot de bodem ledigen, want op slag van rust zorgde Skov Olsen met een ware beauty voor de forfaitcijfers. Van buiten de zestien knalde hij de bal prachtig in de bovenhoek voorbij Matijas. Het slotakkoord was voor de thuisploeg, maar een eerredder was hen niet gegund. De vrije trap van Sanusi belandde namelijk op de lat en zo gingen we rusten met 0-5…

De tweede helft werd aangevat met twee nieuwe namen bij Club: Skov Olsen mocht rusten met het oog op zondag tegen Union en ook Meijer bleef in de kleedkamer. Hun vervangers waren respectievelijk Skóraś en Boyata. Aanvankelijk was het Beerschot dat de bal goed liet rondgaan, maar het waren wederom de bezoekers die de score verder uitdiepten. Thiago onderschepte een te korte terugspeelbal en bediende op zijn beurt Vetlesen. Die laatste legde zijn tweede van de avond makkelijk voorbij Matijas. De wedstrijd was al een tijdje gespeeld en bijgevolg werd er dan ook naarstig vervangen. De meest opvallende wissel was misschien wel deze van Barberá, die zijn debuut maakte voor Blauw-Zwart. De kansen bleven wel voor de Bruggelingen, maar zowel Skóraś (over doel), als even later Nusa en Barberá konden deze keer de netten niet doen trillen. Bij de laatste poging speelde doelman Matijas een hoofdrol met twee goede tussenkomsten.

De thuisploeg trachtte toch nog te reageren via Sanusi, maar zijn poging belandde over het doel van Mignolet. Nadien nam Club het roer weer over met o.a. een knappe actie van Nusa. Hij zette de combinatie op met Zinckernagel, maar besloot dan met een laag schot in de handen van Matijas. Enkele minuten later ging Onyedika ook eens zijn kans, maar hij knalde het leer nipt naast de paal. Na deze mogelijkheid werden er vooral bij de thuisploeg nog enkele vervangingen doorgevoerd, maar het was al langer duidelijk dat de tweede helft eigenlijk eerder een maat voor niets was. Blauw-Zwart domineerde en Beerschot kon geen vuist maken.

Barberá kende wel een goede invalsbeurt en toonde zich nog eens door zich mooi vrij te maken en vervolgens vanop afstand richting doel te trappen. Zijn poging ging echter ruim over doel. Uiteindelijk werd er niet meer overgespeeld en veranderde er niets meer aan de score. Blauw-Zwart bekert verder na een ruime zege tegen Beerschot en kent vanavond zijn volgende tegenstander.

Croky Cup – 1/16e Finales
Toeschouwers: 12.771 – Olympisch Stadion (’t Kiel)
Scheidsrechter: Simon Bourdeaud’hui
K. Beerschot V.A.: Davor Matijas – Apostolos Konstantopoulos (58’ Félix Nzouango), Hervé Matthijs, Derrick Tshimanga (82’ Marco Weymans) – Simion Michez (82’ Ibrahim Alhassan), Ryan Sanusi, Welat Cagro, Mardochée Nzita – Tom Reyners (58’ Charly Keita), Thibaud Verlinden (82’ Benjamin Pauwels), Axl Van Himbeeck.
Bank: Bill Lathouwers, Luca Meisl, Charly Keita, Marco Weymans, Ibrahim Alhassan, Benjamin Pauwels, Félix Nzouango.
Coach: Andreas Wieland.
Club Brugge: Simon Mignolet – Denis Odoi, Brandon Mechele, Joel Ordóñez, Bjorn Meijer (46’ Dedryck Boyata) – Éder Balanta (73’ Raphael Onyedika), Hugo Vetlesen, Hans Vanaken (62’ Philip Zinckernagel) – Andreas Skov Olsen (46’ Michał Skóraś), Igor Thiago (62’ Victor Barberá), Antonio Nusa.
Bank: Nordin Jackers, Nick Shinton, Dedryck Boyata, Jorne Spileers, Raphael Onyedika, Michał Skóraś, Philip Zinckernagel, Victor Barberá.
Coach: Ronny Deila.

Gele kaarten: Van Himbeeck
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 4’ Thiago (0-1), 22’ Skov Olsen (0-2), 31’ Odoi (0-3), 33’ Vetlesen (0-4), 44’ Skov Olsen (0-5), 54’ Vetlesen (0-6)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.