Home > Club Brugge Vrouwen, vrouwenteam van Club, wordt herdoopt tot Club YLA!

Club Brugge Vrouwen, vrouwenteam van Club, wordt herdoopt tot Club YLA!

Geschreven op 14 april 2020 om 22:13 door Mario De Wilde

Een nieuwe naam én een nieuwe, trendy, eigentijdse branding: Club Brugge Vrouwen krijgt een make-over en wordt Club YLA. De naamsverandering wordt deze avond aangekondigd in het programma ‘Meer vrouw op straat’ van Sofie Lemaire, op Canvas. De Brugse vrouwen onder leiding van Leo Van der Elst, eren met die nieuwe naam Yvonne Lahousse, één van de sterke vrouwen in de Brugse geschiedenis. Wie was Yvonne Lahousse? Wel, halfweg de jaren zestig evolueerde de Brugse Spionkop van een schuchter pantoffeldier tot een bulderende dinosaurus. Bezoekers werden weggeblazen door de geluidsgolven die uit de overvolle tribunes rolden doelpuntenwerden haast letterlijk binnen geschreeuwd. Tegenstanders werden via ludieke gezangen vocaal getackeld.

Yvonne Lahousse, beter bekend als “Vonne van de Spionkop”, stond mee aan de wieg van de Spionkop op De Klokke. Club Brugge was haar leven. Alle matchen woonde ze bij in het midden van de Spionkop. “De Moeder van de Spionkop” was zo fanatiek, dat ze zelfs nog daags voor haar bevalling achter het doel stond. Diezelfde passie trekt Club al enkele jaren door in zijn visie op het vrouwenvoetbal. Club zet volop in op een professionele omkadering en opleiding aan de basis. Grassroots, met een sterke link met de West Flames: meisjes die bij hun eigen club in een jongensteam spelen, verenigen zich samen met Club Brugge om op nationaal en internationaal niveau wedstrijden tegen andere teams te spelen. Een duurzaam model dat evolueert van meisjes- naar vrouwenvoetbal.

Maar meer nog dan de naam, spreekt vooral de nieuwe look & feel van Club YLA voor zich. Bekijk zeker de foto’s Leuk detail: Alle modellen op de foto’s zijn speelsters van Club YLA. De merchandising zal op termijn ook in onze Club Shop te koop worden aangeboden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.