Home > Club Brugge verliest na draak van een wedstrijd tegen AGF Aarhus: 1-0

Club Brugge verliest na draak van een wedstrijd tegen AGF Aarhus: 1-0

Geschreven op 3 augustus 2023 om 22:31 door Mario De Wilde

Na de overtuigende zege in de heenwedstrijd moest Blauw-Zwart zich gisteravond in de terugwedstrijd tegen AGF Aarhus zien te kwalificeren. De thuisploeg kwam echter al heel vroeg op voorsprong na een goal van Beijmo. Die 1-0 was uiteindelijk ook de eindscore. Club verloor dus, maar plaatste zich wel voor de derde voorronde van de UEFA Europa Conference League. Al goed dat de match niet op televisie uitgezonden werd want het was een draak van een wedstrijd van de West-Vlamingen. Club Brugge speelde deze uitwedstrijd trouwens in de nieuwe rode uitrusting. Ook al niet de gelukkigste ‘geliefde blauw-zwarte’ clubkleuren…

Blauw-Zwart speelde zondag in zijn eerste competitiematch 1-1 gelijk tegen KV Mechelen en in vergelijking met de basiself toen, voerde coach Deila nu wel enkele wijzigingen door. Zo werden Rits, Nusa en Thiago naar de bank verwezen en hun vervangers waren respectievelijk Vetlesen, Skóras en Vermant. Ander opvallend gegeven was de basisplek voor Skov Olsen, die tegen KV Mechelen nog geblesseerd naar de kant moest.

De wedstrijd kon eigenlijk niet veel slechter starten voor Club, want reeds na 3 minuten waren de Bruggelingen op achtervolgen aangewezen. Een hoekschop werd verlengd aan de eerste paal en zo kon de vrijstaande Beijmo aan de tweede paal makkelijk binnentikken. Blauw-Zwart moest toch even bekomen van deze vroege opdoffer en vond moeilijk een opening in het Deense blok. Op die manier volgde er een lange fase zonder echte kansen aan beide kanten. AGF Aarhus liet de bal aan Club, maar dat bleef zoeken.

Het concrete doelgevaar bleef echter van de thuisploeg komen, want iets over halfweg de eerste helft moest Mignolet zijn kunnen tonen. Knudsen zette de bal voor doel en daar kon Kristensen koppen. Mignolet dook goed naar de hoek om een tweede goal te voorkomen. Tien minuten later zorgden de Denen opnieuw voor dreiging en wederom met het hoofd. Een vrije trap werd in de zestien gezwiept en daar kon Tingager vrij richting doel koppen. Het leer ging gelukkig net over de kooi van Mignolet. Overigens mocht Skov Olsen zich gelukkig prijzen toen hij geen rood kreeg na tweemaal een opstootje en duw op een landgenoot. Net voor rust kon Club dan toch eens dreigen na een mooie combinatie. Skov Olsen speelde de bal breed voor De Cuyper en die bracht de bal voor doel. Daar timede Vermant goed, maar zijn kopbal ging jammer genoeg naast doel. Zo gingen ze rusten met een 1-0 achterstand…

Coach Deila was duidelijk en begrijpelijk niet tevreden en greep tijdens de rust in met een dubbele wissel: Skóras en Vermant mochten in de kleedkamer blijven en werden vervangen door respectievelijk Nusa en Thiago. Blauw-Zwart trachtte meteen de aanval te zoeken via Skov Olsen, maar diens voorzet bereikte net niet het hoofd van Nusa. Enkele minuten nadien liet de thuisploeg zich toch ook weer zien met een dubbele kans. Eerst moest Mignolet wegboksen wanneer de bal met het hoofd voor doel werd gebracht en in de hoekschop die erop volgde werd het leer net over gekopt. Het spel ging nu goed op en neer, want Club zorgde nu ook voor gevaar. Op hoekschop kon Mechele de bal met het hoofd deviëren, maar te centraal en dus makkelijk te pakken.

Door beide coaches werden er hierna verschillende vervangingen doorgevoerd, maar dat kwam het spel niet meteen ten goede. Rond minuut 78 noteerden we dan toch de grootste mogelijkheid voor de bezoekers. Vanaken kon nog net met zijn tip bij de bal en zo kwam het leer in de loop van Nusa. Van dichtbij slaagde de Noor er jammer genoeg niet in om met het hoofd doelman Peacock-Farrell te verslaan. Kort voor het einde van de reguliere speeltijd staken de Bruggelingen nogmaals hun neus aan het venster via Nusa. Hij stak de bal diep naar De Cuyper en die laatste probeerde meteen richting doel te trappen. Zijn poging ging echter over doel.

In de toegevoegde tijd kwam de thuisploeg toch nog even dreigen via een kopbal van Mortenson, maar het leer ging over doel zonder dat Mignolet moest ingrijpen. Er veranderde bijgevolg niets meer aan de score. Blauw-Zwart verliest, maar kwalificeert zich wel voor de volgende ronde!

UEFA Europa Conference League – Tweede voorronde (terug)
Toeschouwers: 20.032 – Ceres Park Arena
Scheidsrechter: Atilla Karaoglan (Tur)
AGF Aarhus: Bailey Peacock-Farrell – Michael Akoto, Frederik Tingager, Thomas Kristensen – Felix Beijmo (74’ Tobias Mölgaard), Tobias Bech (74’ Adam Daghim), Nicolai Poulsen, Magnus Knudsen (82’ Mads Emil Madsen), Eric Kahl – Janni Serra (57’ Patrick Mortenson), Mikael Anderson (57’ Peter Bjur).
Bank: Jesper Hansen, Jonathan Hutters, Mads Emil Madsen, Patrick Mortenson, Tobias Mölgaard, Mikkel Duelund, Peter Bjur, Zachary Duncan, Jacob Andersen, Adam Daghim, Frederik Brandhof, Mathias Dahl Sauer.
Coach: Uwe Rösler.

Club Brugge: Simon Mignolet – Tajon Buchanan (83’ Kyriani Sabbe), Brandon Mechele, Jorne Spileers, Maxim De Cuyper – Raphael Onyedika, Hans Vanaken, Hugo Vetlesen (90+2’ Casper Nielsen) – Andreas Skov Olsen (75’ Mats Rits), Romeo Vermant (46’ Igor Thiago), Michal Skóras (46’ Antonio Nusa).
Bank: Nick Shinton, Joel Ordóñez, Denis Odoi, Victor Barberá, Mats Rits, Casper Nielsen, Antonio Nusa, Shion Homma, Kyriani Sabbe, Igor Thiago.
Coach: Ronny Deila.

Gele kaarten: Skov Olsen, Bech, Akoto, Vermant, Knudsen, Rits
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 3’ Beijmo (1-0)

3 reacties

Matthias Vanlauwe
Geschreven op 2023-08-03 22:34:55
Achteruit achteruit achteruit en met de minuut trager rn trager. Pffffff komaan e gasten. Dit is allesbehalve waar club voor staat
Dany Gheneyn
Geschreven op 2023-08-03 22:33:10
De outfit past bij het spel zeker.... 💋
Davy Legrand
Geschreven op 2023-08-03 22:32:01
Gewoon schaamtelijk! De hele 2de helft achter de feiten aan het lopen en nog van geluk mogen spreken dat het slechts 1-0 is. Onyedika denkt dat hij bij de tegenstander speelt, ofwel is hij kleurenblind, hoeveel passes in de voet van de tegenstander kan je eigenlijk geven. En Mechele wordt er keer op keer afgelopen. Net voor rust alweer goed weg gekomen door zijn gebrek aan snelheid.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.