Home > Club Brugge, terugkeer voor Zinckernagel en coach Deila, verliest op Standard in slotfase met 2-1

Club Brugge, terugkeer voor Zinckernagel en coach Deila, verliest op Standard in slotfase met 2-1

Geschreven op 8 oktober 2023 om 16:36 door Mario De Wilde

Op speeldag 10 van de Jupiler Pro League trok Blauw-Zwart deze namiddag naar het vurige Sclessin om het op te nemen tegen Standard. Na 10 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong na een rake kopbal van Bokadi. Op het einde van de wedstrijd scoorde Skov Olsen de verdiende gelijkmaker, maar enkele minuten later bezorgde Price in extremis de 2-1 zege voor Standard.

Blauw-Zwart tankte donderdag vertrouwen door, in moeilijke omstandigheden, een belangrijke driepunter te pakken tegen Bodø/Glimt. Coach Deila had bijgevolg weinig redenen om zijn basiself sterk te wijzigen voor de topper tegen Standard. Meijer, Nusa en Skov Olsen waren wel enkele belangrijke pionnen die opnieuw deel uitmaakten van de selectie en het was die laatste die meteen mocht starten (ten koste van Skóraś). De andere wissel vond plaats in de spitsenpositie, waar Jutglà deze keer de voorkeur kreeg op Thiago. Opvallend gegeven was het feit dat zowel Zinckernagel als coach Deila tegenover hun ex-ploeg stonden. Dat was ook het geval voor coach Hoefkens, die nu in de dug-out van Standard stond.

Het was Club dat in de openingsfase meteen de bal opeiste en het leer goed van voet tot voet liet gaan. Dit leverde echter geen concreet doelgevaar op en jammer genoeg was het bij de eerste tegenprik van Standard wel direct raak. Een vrije trap van Kawabe vond het hoofd van Bokadi en die kopte de bal fraai overhoeks tegen de netten. De VAR checkte nog even op buitenspel, maar het doelpunt werd goedgekeurd. Het momentum verschoof na deze goal naar de thuisploeg, want een kleine 10 minuten later moest Mignolet de dubbele voorsprong voorkomen. Kanga werd diep gestuurd en knalde vervolgens richting de linker bovenhoek, maar de goalie van Club had een mooie parade in huis. Eén minuut later kon Hayden vanop hoekschop besluiten, maar zijn poging van dichtbij ging over doel.

De bezoekers hadden het bijgevolg moeilijk om terug in de match te komen, maar uit het niets viel er toch een uitstekende kans uit de lucht. Vanaken schilderde de bal heerlijk op het hoofd van Jutglà, maar die kon zijn kopbal jammer genoeg niet kadreren. Kort daarna was Club daar opnieuw, maar de knal van dichtbij van Zinckernagel werd in extremis nog afgeblokt door zowel Fossey als Hayden. Blauw-Zwart werd aldus sterker, maar net op dat moment toonden de Rouches zich wederom gevaarlijk. Kawabe reageerde alert op een afvallende bal en knalde hard op Mignolet. Enkele minuten later moest de Brugse doelman opnieuw alert reageren toen Ngoy doorheen de defensie dribbelde en de bal nog richting doel kon deviëren. De wedstrijd bleef goed op en neer gaan, want kort voor de rust noteerden we op korte tijd twee goede mogelijkheden voor Club. Op de eerste poging moest Bodart ingrijpen door een vrije trap van Zinckernagel van onder de lat weg te duwen. Daarna ging De Cuyper zijn kans met een verrassend gekruist schot, maar de paal voorkwam de gelijkmaker. Op slag van rust volgde er nog een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar Bodart pakte uit met een knappe redding op de krul van Zinckernagel. Zo gingen we rusten met een 1-0 achterstand…

Dezelfde 22 tenoren maakten zich op voor de tweede helft en daarin was het, net zoals in de eerste helft, Club dat in het begin druk naar voren trachtte te zetten. Het eerste concrete gevaar was echter, ook zoals in het eerste bedrijf, voor Standard. Kanga kreeg de bal in de zestien, maar zijn schot(je) was iets te overhaast en belandde naast doel. De tweede helft telde aanvankelijk veel minder doelkansen, maar op het uur greep Bodart wel sterk in. Skov Olsen kwam op zijn typische manier naar binnen om vervolgens de verste hoek te viseren. De goalie van Standard zweefde het leer echter mooi uit zijn doel. Kort hierna greep coach Deila in door maar liefst vier wissels op hetzelfde moment door te voeren. Zo kwamen o.a. Thiago en Nusa op het veld om het tij te doen keren.

Die laatste zorgde alvast voor nieuwe aanvallende impulsen en dwong Bodart rond minuut 70 tot een redding met een afstandsschot. Bij de hoekschop die erop volgde, probeerde Skov Olsen het in één tijd van buiten de zestien. De Deense winger kon de bal echter niet laag houden, dus zijn poging vormde geen gevaar voor Bodart. Blauw-Zwart bleef de druk opvoeren en nu werd heel vaak Nusa gezocht. Met een schitterende actie zette hij twee verdedigers in de wind om vervolgens naar de korte hoek te trappen. Bodart kende jammer genoeg een begenadigde dag en hield ook deze poging uit zijn netten. De gelijkmaker kon niet uitblijven…en die kwam er uiteindelijk ook! Skov Olsen leek al een tijdje te sukkelen met een blessure, maar uitgerekend hij trapte vanuit stand de verdiende gelijkmaker via de paal tegen de netten.

Club leek op en over Standard te gaan, maar kreeg op het eind van de reguliere speeltijd nog een opdoffer van jewelste. Kanga legde de bal achteruit voor Price en diens trap verdween, via een deviatie van Nielsen, in de verste hoek tegen de netten. Blauw-Zwart verdiende meer, maar bleef zo met lege handen achter in Sclessin.

Jupiler Pro League – Speeldag 10
Toeschouwers: 27.670 – Maurice Dufrasnestadion
Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Standard: Arnaud Bodart – Zinho Vanheusden, Merveille Bope Bokadi, Nathan Ngoy – Marlon Fossey (68’ Gilles Dewaele), Isaac Heyden (80’ Aiden O’Neill), Steven Alzate, Hayao Kawabe (68’ Isaac Price), Moussa Djenepo (80’ Cihan Canak) – Kamal Sowah, Wilfried Kanga (90+4’ Noah Ohio).
Bank: Laurent Henkinet, Gilles Dewaele, Isaac Price, Aiden O’Neill, Cihan Canak, Noah Ohio, William Balikwisha.
Coach: Carl Hoefkens.
Club Brugge: Simon Mignolet – Denis Odoi (61’ Tajon Buchanan), Brandon Mechele, Jorne Spileers, Maxim De Cuyper – Raphael Onyedika, Hans Vanaken, Hugo Vetlesen (61’ Casper Nielsen) – Andreas Skov Olsen, Ferran Jutglà (61’ Igor Thiago), Philip Zinckernagel (61’ Antonio Nusa).
Bank: Nordin Jackers, Kyani Vroman, Joel Ordóñez, Bjorn Meijer, Tajon Buchanan, Casper Nielsen, Antonio Nusa, Igor Thiago.
Coach: Ronny Deila.

Gele kaarten: Hayden, Djenepo, Skov Olsen, Kanga, Ohio
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 11’ Bokadi (1-0), 85’ Skov Olsen (1-1), 90’ Price (2-1)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.