Home > Club Brugge raakt thuis niet verder dan 1-1 gelijkspel tegen KV Mechelen

Club Brugge raakt thuis niet verder dan 1-1 gelijkspel tegen KV Mechelen

Geschreven op 30 juli 2023 om 21:19 door Mario De Wilde

Club Brugge heeft de nieuwe voetbalcompetitie ingezet met een 1-1 gelijkspel tegen KV Mechelen en zag zich nog goed wegkomen na een licht toegekende strafschop op 25 minuten van het einde. Blauw-Zwart domineerde de volledige eerste helft, maar kwam op achterstand na een vrije trap van Schoofs. Na de pauze maakte Igor Thiago verdiend gelijk vanop de stip, maar na een rode kaart van De Cuyper kon Club geen winning goal meer uit de brand slepen.

De Bruggelingen begonnen met dezelfde elf als donderdag tegen Aarhus en gingen gewoon door op hun elan. Na een dikke minuut spelen slingerde Buchanan het leer voor doel, maar Vanlerberghe kon de bal net voor de aanstormende Thiago wegkoppen. Direct daarna kon de Braziliaan een doorsteekpass van Skov Olsen net niet in zijn loop meenemen. Op het kwartier was het Hans Vanaken die tot twee keer toe kon dreigen: eerst ging zijn afgeweken schot naast en kort daarop kon hij net niet profiteren van Schoofs die de bal terugkopte naar doelman Coucke.

Club nam daarna wat gas terug, al bleef het wel voortdurend kamperen op de helft van de bezoekers. Net voor het half uur kwam Blauw-Zwart erg dicht bij de openingsgoal toen een pegel van Onyedika uiteen spatte op de paal. Even later moest Coucke ingrijpen op een schot van Skov Olsen. De Deen moest direct daarna echter naar de kant met een blessure. Michał Skóraś was zijn vervanger en die lanceerde meteen Buchanan. De Canadees ging neer in de zestien na licht contact met Bolingoli, maar Bert Put liet doorspelen.

Tien minuten voor de rust kwam Blauw-Zwart nog dichter bij een doelpunt. Na goed stoorwerk kwam Rits plots oog in oog met Coucke, maar de Mechelse doelman redde met de voet. In plaats van 1-0 werd het zowaar 0-1. Rob Schoofs verraste Mignolet met een vrije trap naar de korte hoek en bracht de bezoekers tegen de gang van het spel in op voorsprong. Club probeerde meteen te reageren, maar scoren lukte niet. Eerst zoefde een schicht van Nusa over de deklat en daarna schilderde Onyedika de bal vanop ruime afstand net naast de kruising. Op slag van rust moest Mignolet nog ingrijpen op een harde knal van Vanlerberghe.

Na de pauze gingen de Bruggelingen meteen op zoek naar de gelijkmaker. Na amper een minuut spelen was het ei zo na prijs. Een vlotte combinatie tussen Nusa en Vanaken ontgrendelde de Mechelse organisatie, maar Coucke had een prima reflex in huis op het puntertje van Nusa. Direct daarna ging een kopbal van Mechele net naast, terwijl een schot van Rits over de deklat vloog. Club bleef doorduwen, maar De Cuyper kon een teruglegger van Buchanan niet verzilveren.

Na twintig minuten in de tweede helft viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Igor Thiago werd aangetikt en ging neer net binnen de grote rechthoek. Bert Put liet eerst doorspelen, maar ging op aangeven van de VAR de beelden bekijken en wees alsnog naar de stip. De Braziliaan nam zelf zijn verantwoordelijkheid en knalde het leer staalhard voorbij Coucke. De Bruggelingen gingen meteen op zoek naar een tweede goal en duwden Malinwa volledig weg. Een schot richting korte hoek van Skóraś werd gered door Coucke en een kopbal van Spileers ging voorlangs. Even later trapte Vanaken een voorzet van Vetlesen in één tijd in het zijnet.

Door de hoge druk van Club kreeg Mechelen veel ruimte en daar kon het een kwartier voor tijd bijna van profiteren. Lauberbach ging alleen door, maar de aanvaller mikte het leer naast. Luttele minuten later ging de Duitser opnieuw door op snelheid. De Cuyper bracht hem uit evenwicht en kreeg zijn tweede gele kaart onder de neus geduwd. Blauw-Zwart moest daardoor de slotfase met tien man volmaken. Met ook nog de match van donderdag tegen Aarhus in de benen bleek het energievat stilaan leeg. Met uitzondering van een volley van Vermant kon Club niet meer dreigen. Mechelen kwam via Lauberbach en Vanlerberghe nog het dichtste bij de winning goal, maar de 1-1 bleef op het bord.

Jupiler Pro League – Speeldag 1
Toeschouwers: 25.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Bert Put
Club Brugge: Simon Mignolet – Tajon Buchanan, Brandon Mechele, Jorne Spileers, Maxim De Cuyper – Mats Rits (60’ Hugo Vetlesen), Raphael Onyedika (81’ Casper Nielsen), Hans Vanaken – Andreas Skov Olsen (32’ Michal Skóraś), Igor Thiago (81’ Romeo Vermant), Antonio Nusa (81’ Bjorn Meijer). Bank: Nick Shinton en Denis Odoi. Coach: Ronny Deila.
KV Mechelen: Gaëtan Coucke – Daam Foulon (76’ Alec Van Hoorenbeeck), Jordi Vanlerberghe, Dimitri Lavalée, Boli Bolingoli (55’ Rafik Belghali) – Ngal’ayel Mukau (76’ David Bates), Kerim Mrabti, Rob Schoofs – Julien Ngoy (69’ Geoffry Hairemans), Lion Lauberbach, Nikola Storm. Coach: Steven Defour.
Gele kaarten: Ngoy, Foulon.
Rode kaarten: 77’ De Cuyper (2x geel).
Doelpunten: 38’ Schoofs (0-1), 65’ Thiago (penalty, 1-1).

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.