Home > Club Brugge pakt de leiding in haar poule na een bijzonder zwakke partij tegen Lugano: 1-3

Club Brugge pakt de leiding in haar poule na een bijzonder zwakke partij tegen Lugano: 1-3

Geschreven op 27 oktober 2023 om 06:29 door Mario De Wilde

Op speeldag 3 van de UEFA Europa Conference League trok Blauw-Zwart gisteravond naar Zwitserland om het op te nemen tegen Lugano. Op het kwartier opende Balanta de score en na de rust werd deze verdubbelt na een knal van Skov Olsen. Lugano kwam terug in de wedstrijd na de aansluitingstreffer van Vladi, maar uiteindelijk zorgde Vanaken voor de 1-3 eindstand. Club pakt de leiding in hun poule!

Blauw-Zwart leed vorig weekend een 1-0 nederlaag tegen KV Kortrijk en dat zette coach Deila aan om enkele wissels in zijn basiself door te voeren. In de defensie kreeg Meijer zijn kans ten koste van De Cuyper, maar de meeste wijzigingen vonden plaats in het middenveld. Daar werd namelijk geopteerd voor ervaring en defensieve stabiliteit met Nielsen en Balanta. Bijgevolg werden Vetlesen en Onyedika naar de bank verwezen. Tot slot moest ook Nusa zich tevreden stellen met een invallersrol, want Zinckernagel startte samen met Skov Olsen in steun van diepe spits Thiago.

In de beginminuten van de match kreeg de thuisploeg de bal, maar het was wel Club dat voor het eerste doelgevaar zorgde. Zinckernagel kreeg de bal toegespeeld van Vanaken en dribbelde zich vervolgens tussen twee verdedigers door. Het schot dat daarop volgde, was iets te centraal waardoor doelman Saipi de bal met de voeten kon wegwerken. Lugano speelde wel goed mee, maar kon Mignolet niet echt bedreigen. Daarin slaagde Club wel, want op het kwartier mochten de Bruggelingen een eerste keer juichen. Zinckernagel bracht de bal scherp voor doel en daar dook Balanta goed naar de bal om de voorsprong tegen de netten te koppen. Blauw-Zwart tankte vertrouwen met dit doelpunt en controleerde de wedstrijd.

Iets over halfweg de eerste helft probeerde Nielsen het eens vanop afstand. De Deense middenvelder nam een afvallende bal mooi op de volley, maar zijn schot gaat net naast de kooi van Saipi. De eerste helft viel vooral op door het vele middenveldspel, maar zonder veel grote kansen. Kort voor de rust konden de bezoekers uit Brugge toch nog eens dreigen. Skov Olsen liep diep en kreeg de bal in de lucht toegespeeld door Nielsen. De Deense winger trachtte meteen richting doel te koppen, maar het leer ging over doel. Hier zat misschien meer in, want Skov Olsen stond helemaal alleen en niet in buitenspelpositie. In de toegevoegde tijd van de eerste helft kon de Deen nogmaals dreigen, maar zijn vrije trap vanop afstand belandde over en naast het doel. Het slotakkoord was voor Vanaken die een afvallende bal in de zestien richting doel kon trappen. Jammer genoeg kon hij zijn poging niet laag genoeg houden en zo gingen we rusten met een verdiende 0-1 voorsprong voor Blauw-Zwart…

De tweede helft werd aangevat met één wissel aan beide kanten: Cimignani kwam erin bij Lugano en bij Club mocht Jutglà het tweede bedrijf aanvatten ten koste van Thiago. Het eerste gevaar kwam opnieuw van de Bruggelingen, maar captain Vanaken kon de aflegger van Jutglà niet verzilveren met zijn linker. Enkele minuten later mocht Blauw-Zwart wel vieren, want Skov Olsen verdubbelde de voorsprong! Op zijn typische manier kwam hij naar binnen om vervolgens het leer met zijn linker hard in de korte hoek tegen de netten te knallen. Met deze extra doelpuntenmarge leek Blauw-Zwart op rozen te zitten, maar het bleef wel opletten voor de tegenprikken van Lugano. Zo kopte Celar eerst net naast de paal en kort erna moest Mignolet zijn kunnen tonen op een schicht van Cimignani. Op het uur kwam Club heel goed weg toen Bislimi op een voorzet van Steffen vrij kon inkoppen. Gelukkig bracht de paal redding om de aansluitingstreffer te voorkomen. Bijgevolg vond coach Deila het tijd om een driedubbele wissel door te voeren: De Cuyper, Onyedika en Nusa maakten hun opwachting.

Na de vele wissels was het voor beide ploegen wat herorganiseren, maar het waren de Zwitsers die rond minuut 70 toch opnieuw gevaarlijk waren. Vladi dook op aan de eerste paal en kon vrij inkoppen, maar gelukkig miste zijn kopbal elke richting. Een tegendoelpunt hing in de lucht en dat kwam er ook. De eerste poging werd nog goed gepakt door Mignolet in de korte hoek, maar tegen de herneming van Vladi was hij kansloos. Vijf minuten later kreeg Lugano ei zo na dé kans op de gelijkmaker toen ref Haţegan naar de stip wees. Gelukkig werd hij teruggefloten door de VAR, die terecht zag dat Mechele eerst de bal wegtikte. Blauw-Zwart had het dus in deze fase moeilijk en moest zien te overleven. Stilaan lukte het echter om opnieuw het evenwicht wat te herstellen en daaruit volgde ook een mogelijkheid voor Jutglà. Hij viseerde de korte hoek met zijn trap en doelman Saipi had wel wat moeite met zijn poging.

Enkele minuten voor het einde van de reguliere speeltijd bracht captain Vanaken dan toch de verlossing! Mechele lobde de bal richting de kleine rechthoek en daar timede Vanaken perfect om de 1-3 tegen de netten te koppen. De Brugse zege kwam niet meer in gevaar en zo pakt Blauw-Zwart de leiding in hun groep!

UEFA Europa Conference League – Speeldag 3

Scheidsrechter: Ovidiu Haţegan (ROE)
FC Lugano: Amir Saipi – Jhon Espinoza (60’ Martim Marques), Lukas Mai, Kreshnik Hajrizi, Allan Arigoni – Uran Bislimi (78’ Roman Macek), Anto Grgic (60’ Mohamed Mahmoud), Jonathan Sabbatini (68’ Shkelqim Vladi) – Renato Steffen, Zan Celar, Mattia Bottani (46’ Yanis Cimignani).
Bank: Steven Deana, Diego Emerson Mina, Albian Hajdari, Roman Macek, Shkelqim Vladi, Yanis Cimignani, Ayman El Wafi, Martim Marques, Boris Babic, Mohamed Mahmoud.
Coach: Mattia Croci-Torti.
Club Brugge: Simon Mignolet – Tajon Buchanan, Brandon Mechele, Jorne Spileers, Bjorn Meijer (63’ Maxim De Cuyper) – Éder Balanta (63’ Raphael Onyedika), Casper Nielsen, Hans Vanaken – Andreas Skov Olsen (63’ Antonio Nusa), Igor Thiago (46’ Ferran Jutglà), Philip Zinckernagel (78’ Joel Ordóñez).
Bank: Nordin Jackers, Joel Ordóñez, Denis Odoi, Michał Skóraś, Ferran Jutglà, Hugo Vetlesen, Raphael Onyedika, Antonio Nusa, Maxim De Cuyper.
Coach: Ronny Deila.

Gele kaarten: Thiago, Steffen, Vanaken, Hajrizi, Vladi, Jutglà
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 15’ Balanta (0-1), 50’ Skov Olsen (0-2), 74’ Vladi (1-2), 87’ Vanaken (1-3)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.