Home > Club Brugge moet tevreden zijn met 1-1 gelijkspel tijdens inhaalmatch tegen Genk

Club Brugge moet tevreden zijn met 1-1 gelijkspel tijdens inhaalmatch tegen Genk

Geschreven op 29 september 2023 om 08:33 door Mario De Wilde

Club Brugge heeft gisteravond op eigen veld 1-1 slechts gelijk gespeeld tegen Genk. El Khannouss bracht de Limburgers op slag van rust op voorsprong, maar halfweg de tweede helft kopte Hans Vanaken de verdiende gelijkmaker binnen. Een verslag van een spannende wedstrijd.

De match tegen Genk ging om een inhaalwedstrijd van de vijfde speeldag, die eind augustus werd uitgesteld aangezien zowel Club als Genk toen extra rust kregen met het oog op hun Europese wedstrijden. Ronny Deila koos voor hetzelfde elftal als zondag tegen Anderlecht. De Limburgers schoten het beste uit de startblokken en zorgden in de beginfase twee keer voor gevaar via Zeqiri: eerst kopte de Zwitser een voorzet van Fadera voorlangs en direct daarna kon De Cuyper zijn poging wegwerken.

Na tien minuten moest Sabbe naar de kant met een blessure. Denis Odoi was zijn vervanger en die lag meteen aan de basis van de eerste Brugse kans. De rechtsachter schilderde het leer op het hoofd van Thiago, maar de Braziliaan kon de bal onvoldoende raken. Genk was niet onder de indruk en kwam zelf opnieuw dreigen: Mignolet pareerde een schot van Zeqiri, Fadera krulde het leer over de kruising en een afstandsschot van Arteaga vloog naast. De Bruggelingen kwamen daarna wel beter in de wedstrijd, maar voorzetten van Skov Olsen en Odoi werden telkens net voor Thiago weggewerkt.

Genk bleef hoog druk zetten en ook voor gevaar zorgen. Een vrije trap van Zeqiri vloog recht op Mignolet, terwijl de doelman ook een prima voetreflex in huis had op een schot van Fadera. Tien minuten voor tijd kwam een knappe aanval van Club uiteindelijk bij Thiago terecht, maar de aanvaller had te veel tijd nodig en kon niet afdrukken. Het daaropvolgende schot van De Cuyper werd afgeblokt. Even later leek een schot van Zinckernagel met de hand afgeweerd te worden, maar ref Lardot liet doorspelen. Het doelpunt viel echter aan de overkant: Heynen bereikte aan de verste paal de vrijstaande El Khannouss en die tikte de 0-1 binnen. Vetlesen mikte daarna zijn schot net over de lat, waardoor Club met een achterstand ging rusten.

Na de pauze kwam Casper Nielsen in de plaats van Onyedika. Blauw-Zwart ging meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar beet zijn tanden stuk op de Genkse organisatie. De eerste kans na de pauze viel pas na een kwartier, toen Paintsil recht op Mignolet schoot. Ronny Deila greep na twintig minuten in en verving Vetlesen en Zinckernagel door Balanta en Jutglà. Met succes, want enkele minuten later stond de 1-1 op het bord. De Cuyper bracht de bal voor doel met rechts en daar kon Hans Vanaken het leer binnenkoppen.

Dat doelpunt gaf Club vleugels, want direct daarna regende het kansen: een poging van Skov Olsen ging naast, een schot van De Cuyper caprioleerde via Jutglà op het dak van het doel, een poging van diezelfde Jutglà strandde recht op Vandevoordt en een harde knal van Vanaken zoefde over de lat.

In de slotfase bleven de Bruggelingen volop doorduwen. Toen Jutglà kon doorgaan, gaf hij de bal nog af in plaats van zelf te schieten, terwijl een afstandsschot van Nielsen recht op Vandevoordt vloog. De beste kans viel diep in de blessuretijd: na een voorzet van Skóraś devieerde Thiago het leer richting doel, maar Hrošovský kon de bal net voor de doellijn wegwerken. De laatste kans was voor Skóraś, maar het schot van de Pool ging over de deklat. 1-1 dus waardoor de kloof met leider AA Gent drie punten blijft.

Jupiler Pro League – Speeldag 5
Toeschouwers: 26.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Club Brugge: Simon Mignolet – Kyriani Sabbe (10’ Denis Odoi), Brandon Mechele, Jorne Spileers (87’ Michał Skóraś), Maxim De Cuyper – Hugo Vetlesen (64’ Éder Balanta), Raphael Onyedika (46’ Casper Nielsen), Hans Vanaken – Andreas Skov Olsen, Igor Thiago, Philip Zinckernagel (64’ Ferran Jutglà). Bank: Nordin Jackers en Dedryck Boyata. Coach: Ronny Deila.
KRC Genk: Maarten Vandevoordt – Daniel Muñoz, Carlos Cuesta, Mujaid Sadick, Gerardo Arteaga – Bryan Heynen (61’ Aziz Ouatarra), Bilal El Khannouss (81’ Anouar El Hadj), Patrick Hrošovský – Joseph Paintsil, Andi Zeqiri (57’ Tolu Arokodare), Alieu Fadera (81’ Christopher Baah). Coach: Wouter Vrancken.
Gele kaarten: Hrošovský, Odoi, Nielsen, Skov Olsen, Balanta.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 45+1’ El Khannouss (0-1), 67’ Vanaken (1-1).

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.