Home > Club Brugge moet nu ook zijn meerdere erkennen in leider Union: 2-1

Club Brugge moet nu ook zijn meerdere erkennen in leider Union: 2-1

Geschreven op 5 november 2023 om 21:28 door Mario De Wilde

Op speeldag 13 van de Jupiler Pro League trok Club Brugge vanavond naar het volle Dudenpark om het op te nemen tegen competitieleider Union. De Brusselse club kwam in de eerste helft op voorsprong via Amoura, maar Club kwam in de tweede helft langszij via De Cuyper. Amoura werd echter matchwinnaar met zijn tweede van de avond en zo gaat Club Brugge met 2-1 onderuit op het veld van de leider.

Blauw-Zwart tankte woensdag vertrouwen door in het bekerduel vlotjes de maat te nemen van Beerschot V.A. Toch voerde coach Deila voor de topper tegen Union enkele wijzigingen door in zijn basiself. In de defensie nam Spileers terug centraal zijn plaats in ten koste van Ordóñez en in het middenveld mocht Nielsen starten tegen zijn voormalige werkgever. Zo verdween Vetlesen naar de bank en dat gold ook voor Nusa en Thiago. Hun plaatsen werden ingenomen door respectievelijk Zinckernagel en Jutglà.

Het was Club dat in de openingsfase de bal opeiste en er snel trachtte uit te komen via o.a. Skov Olsen, maar vooralsnog leverde dat niet meteen concreet doelgevaar op. Gaandeweg herstelde de thuisploeg wel wat het evenwicht, maar evenmin zonder Mignolet te kunnen bedreigen. Na een kleine 20 minuten viel dan toch de eerste doelpoging te noteren en die kwam van de bezoekers. Nielsen kon uithalen op de rand van de zestien, maar Moris ging goed plat. Het antwoord van Union liet niet lang op zich wachten. Ayensa zette de bal voor doel, waar het kopduel werd gewonnen door Puertas. Op die manier kon Amoura zijn kans gaan en via een mooie retro liet hij Mignolet kansloos.

Dankzij het openingsdoelpunt tankte Union vertrouwen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Op het halfuur werd diezelfde Amoura diep gestuurd en dribbelde hij voorbij Mechele. Vervolgens trapte hij overhoeks met links, maar gelukkig ging Mignolet goed plat en de goalie van Club moest meteen opnieuw reageren na een ongelukkige deviatie van Spileers. Die laatste kon vervolgens gelukkig het leer op tijd wegwerken voor de doellijn. Na dit dreigend moment probeerde Blauw-Zwart het evenwicht wel opnieuw te herstellen, maar de Bruggelingen slaagden er in de eerste helft niet meer in om de organisatie van Union uit verband te spelen. Zo gingen we rusten met 1-0…

Dezelfde 22 namen stonden op het blad om de tweede helft aan te vatten en deze keer was het de thuisploeg dat al vroeg doelgevaar kon creëren. Amoura speelde de bal in de zestien naar Puertas en die trapte meteen naar doel. Gelukkig ging het schot net over de kooi van Mignolet. Enkele minuten later probeerde Lapoussin het eens van buiten de zestien en de goalie van Club voorkwam de tweede goal met een knappe save. Die tweede goal hing wel in de lucht, want één minuut later vond Puertas met zijn voorzet Lazare aan de eerste paal, maar die kopte net naast. Coach Deila vond het tijd om in te grijpen en deed dit met een driedubbele wissel. Aanvankelijk bleven de kansen zich echter opstapelen voor de thuisploeg. Mignolet bleef pal staan om eerst een vrije trap van Puertas over de lat te tikken en kort daarna een knal van Castro-Montes te pareren. In plaats van een nakende tweede treffer voor Union, was het Club dat vrijwel uit het niets langszij kwam! Op aangeven van Skov Olsen trapte De Cuyper de gelijkmaker mooi in de verste hoek voorbij Moris. Dit gaf de bezoekers nieuwe zuurstof, want enkele minuten later kreeg Skov Olsen wat ruimte om vanop afstand uit te halen. Zijn knal ging echter jammer genoeg naast het doel van Moris.

De wedstrijd kon opnieuw alle kanten uit en het was de thuisploeg dat toch wederom op voorsprong kwam. Rodriguez speelde de bal diep voor Amoura en die was sneller dan Mechele om vervolgens Mignolet te omspelen en vanuit een scherpe hoek binnen te trappen. De Brugse coach trachtte het tij nog te keren door Thiago op het veld te brengen en de Braziliaanse spits toonde zich meteen met een goede actie, maar Moris kon zijn voorzet onderscheppen. Union bleef echter goed staan in de organisatie en slaagde erin om Club van hun doel weg te houden. In de toegevoegde tijd kreeg Vanaken wel nog de kans via een vrije trap op een interessante plaats, maar zijn poging ging via de muur over doel.

In de slotminuut hadden de Brusselaars nog de kans op 3-1 toen Spileers te laat kwam om Rodriguez af te stoppen en ref Vergoote naar de stip wees. Rodriguez zette zich zelf achter de bal, maar trapte het leer naast de paal. Aan de score veranderde er aldus niets meer en zo verliest Blauw-Zwart met 2-1 tegen leider Union. Donderdag komt het Zwitserse Lugano naar Brugge!

Jupiler Pro League – Speeldag 13
Toeschouwers: 9.400 – Stade Joseph Marien
Scheidsrechter: Jasper Vergoote
Royale Union Saint-Gilloise: Anthony Moris – Kevin Mac Allister, Christian Burgess, Koki Machida – Alessio Castro-Montes, Lazare Amani (79’ Noah Sadiki), Charles Vanhoutte, Cameron Puertas, Loïc Lapoussin – Dennis Eckert Ayensa (68’ Kevin Rodriguez), Mohamed Amoura (82’ Mathias Rasmussen).
Bank: Joachim Imbrechts, Maxime Wenssens, Ross Sykes, Noah Sadiki, Mathias Rasmussen, Casper Terho, Elton Kabangu, Kevin Rodriguez, Guillaume François.
Coach: Alexander Blessin.

Club Brugge: Simon Mignolet – Denis Odoi (54’ Antonio Nusa), Brandon Mechele (80’ Igor Thiago), Jorne Spileers, Bjorn Meijer – Éder Balanta (54’ Hugo Vetlesen), Casper Nielsen, Hans Vanaken – Andreas Skov Olsen, Ferran Jutglà, Philip Zinckernagel (54’ Maxim De Cuyper).
Bank: Nordin Jackers, Axl De Corte, Joel Ordóñez, Maxim De Cuyper, Hugo Vetlesen, Michał Skóraś, Antonio Nusa, Igor Thiago.
Coach: Ronny Deila.

Gele kaarten: Odoi, Amoura, Vetlesen, Lapoussin, Burgess, Thiago, Spileers
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 22’ Amoura (1-0), 60’ De Cuyper (1-1), 68’ Amoura (2-1)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.