Home > Club Brugge loopt eerste nederlaag op: 2-1 verlies tegen AA Gent

Club Brugge loopt eerste nederlaag op: 2-1 verlies tegen AA Gent

Geschreven op 3 september 2023 om 21:37 door Mario De Wilde

Club Brugge heeft op bezoek bij AA Gent zijn eerste competitienederlaag van het seizoen geleden. Hans Vanaken maakte kort voor de rust de openingsgoal van Hong ongedaan, maar na de pauze kon de Zuid-Koreaan opnieuw scoren. Club kreeg daarna nog tal van kansen, maar kon geen punt meer uit de brand slepen.

Ronny Deila voerde twee wijzigingen door aan het team dat donderdag aantrad tegen Osasuna. Dedryck Boyata kreeg achterin de voorkeur op Jorne Spileers, terwijl ook Antonio Nusa mocht starten in de plaats van Andreas Skov Olsen. Club speelde in balverlies in een 3-5-2, met De Cuyper als extra centrale verdediger op links, en met Buchanan en Nusa als wingbacks. Voorin speelde Zinckernagel in steun van diepe spits Thiago. Blauw-Zwart kon als eerste dreigen, maar Nardi was iets eerder op de bal dan Zinckernagel. Aan de overkant werd een schot van Cuypers afgeblokt door Boyata.

De Buffalo’s zetten hoog en agressief druk, waardoor het voor de Bruggelingen moeilijk voetballen was. Bovendien moest Buchanan na een kwartier geblesseerd naar de kant. Kyriani Sabbe was zijn vervanger. Gent bleef de meest dominante ploeg en kwam na twintig minuten twee keer dicht bij een doelpunt. Eerst kopte Cuypers een voorzet van Hong in het zijnet en direct daarna zoefde een afgeweken schot van diezelfde Cuypers over de deklat. Club reageerde met een poging van Thiago: de Braziliaan draaide zich vrij in de zestien meter, maar zijn schot werd door Nardi met de voet gered.

Halfweg de eerste helft was het AA Gent dat op voorsprong kwam: Onyedika werkte een voorzet niet goed weg en daar kon de Zuid-Koreaan Hong van profiteren. Voor Blauw-Zwart was dat het sein om een versnelling hoger te schakelen: Vanaken devieerde een voorzet van Zinckernagel naast doel en daarna kopte de Limburger het leer net naast toen Nardi onder de bal door ging op een voorzet van Nusa. Derde keer goede keer, zo bleek: na een voorzet van De Cuyper kopte Vanaken de 1-1 overhoeks binnen. Dat werd ook de ruststand, ook al kwam Gent nog dicht bij een tweede doelpunt: Mignolet had een prima reflex in huis op een poging van Tissoudali, Cuypers kopte tegen de lat en de rebound van De Sart ging over doel.

Na de pauze kon Club als eerste dreigen via Vetlesen, maar Nardi was bij de les. Het waren echter de Buffalo’s die het sterkste uit de kleedkamer kwamen. Eerst kon Cuypers net niet bij een voorzet van Brown, maar na nog geen vijf minuten in de tweede helft was het wel raak. Tissoudali gaf de bal mee aan Hong en die trapte zijn tweede goal van de namiddag overhoeks binnen.

Blauw-Zwart had niet meteen een reactie in huis en dus greep Ronny Deila halfweg de tweede helft in. Andreas Skov Olsen en Ferran Jutglà kwamen in de plaats van Vetlesen en Thiago. Club hervond zo zijn tweede adem en kon via een afgeblokt schot van Nusa dreigen. Gent loerde intussen op de counter, maar Mignolet had een prima redding in huis op een schot van de ingevallen Noah Fadiga. Aan de overkant bleek doelman Nardi onklopbaar: eerst had de Fransman een uitstekende redding in huis op een schot van Zinckernagel en daarna pareerde hij ook een schot van Jutglà.

Acht minuten voor tijd moest de thuisploeg met een man minder verder, nadat Fadiga zijn tweede gele kaart incasseerde na een tackle op De Cuyper. Club ging daarna alles of niets spelen, wat nog resulteerde in enkele prima kansen. Zo had Nardi opnieuw een goede redding in huis op een schot van Zinckernagel, terwijl een kopbal van Vanaken over doel ging. Het bleef dus 2-1, waardoor Club Brugge zijn eerste competitienederlaag van het seizoen leed.

Jupiler Pro League – Speeldag 6
Toeschouwers: 20.000 – KAA Gent Arena
Scheidsrechter: Jasper Vergoote
KAA Gent: Paul Nardi – Tsuyoshi Watanabe, Jordan Torunarigha, Nurio Fortuna – Andrew Hjulsager (81’ Omri Gandelman), Sven Kums, Hyun-seok Hong (65’ Noah Fadiga), Julien De Sart, Archie Brown – Hugo Cuypers, Tarik Tissoudali (65’ Gift Orban, 85’ Ismaël Kandouss).
Club Brugge: Simon Mignolet – Brandon Mechele (86’ Jorne Spileers), Dedryck Boyata (86’ Michal Skóras), Maxim De Cuyper – Tajon Buchanan (16’ Kyriani Sabbe), Hugo Vetlesen (67’ Andreas Skov Olsen), Raphael Onyedika, Hans Vanaken, Antonio Nusa – Igor Thiago (67’ Ferran Jutglà), Philip Zinckernagel. Bank: Nordin Jackers en Eder Balanta. Coach: Ronny Deila.
Gele kaarten: Fadiga.
Rode kaarten: 82’ Fadiga (2x geel).
Doelpunten: 25’ Hong (1-0), 43’ Vanaken (1-1), 49’ Hong (2-1).

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.