Home > Club Brugge knoopt weer aan met een zege. Club-Standard Luik: 2-0

Club Brugge knoopt weer aan met een zege. Club-Standard Luik: 2-0

Geschreven op 12 maart 2023 om 23:15 door Mario De Wilde

Club Brugge heeft gisteren op eigen veld een deugddoende 2-0 zege behaald tegen Standard. Ferran Jugtlà kopte Blauw-Zwart na een uur op voorsprong en in de slotfase zorgde Bjorn Meijer met een heerlijke vrije trap voor de beslissing.
Rik De Mil voerde drie wijzigingen door aan het team dat dinsdag onderuit ging tegen Benfica. Achterin werd de geschorste Brandon Mechele vervangen door Jorne Spileers, terwijl op het middenveld Mats Rits in de plaats kwam van Kamal Sowah. Voorin kreeg Ferran Jutglà de voorkeur op Roman Yaremchuk. Na de 4-3-3 van de voorbije maanden schakelde Club over naar een 3-5-2, met Buchanan en Meijer op de flanken, en met Lang en Jutglà in de spits.

Blauw-Zwart begon gretig en dwong meteen enkele hoekschoppen af, weliswaar zonder concreet doelgevaar. Even later pakte Bodart een schot van Lang, werd een voorzet van Nielsen net voor Vanaken weggekopt en strandde een vrije trap van diezelfde Vanaken in de muur. De beste kans was voor Bjorn Meijer, maar zijn knal zoefde over de deklat. Ook Lang kon zijn schot niet kadreren. Aan de overkant kende Mignolet geen enkel probleem met een poging van Zinckernagel, terwijl een afstandsschot van Laifis over de lat vloog.

Het spel ging goed heen en weer, maar het was wachten tot de partij echt openbrak. Op het half uur leek dat te gebeuren, toen Lang het leer knap over de bezoekende defensie lepelde. Jutglà trapte vanuit de draai op doel, maar kon de bal niet laag houden. De Rouches reageerden met een schot van Zinckernagel dat door Mata werd afgeblokt. De beste kans was op slag van rust voor Noa Lang. Na een goede interceptie van Nielsen stuurde de Deen Lang diep, maar die schoot het leer naast. Direct daarna was een schot van Nielsen hetzelfde lot beschoren.

De tweede helft begon met twee schoten die afgeblokt werden: Nielsen aan de ene kant en Dønnum aan de overkant. Even later ging een poging van Balikwisha over doel. De beste kans was voor Blauw-Zwart: na een knappe aanval zwiepte Lang de bal richting tweede paal, maar Jutglà kwam een teenlengte te kort om het leer binnen te duwen. Standard weigerde zich echter gewonnen te geven. Zo moest Mignolet redding brengen op een kopbal van Laifis.

De Bruggelingen bleven doorduwen en kregen na een uur spelen loon naar werken: na een vrije trap van Lang kopte Ferran Jutglà de 1-0 staalhard binnen. Club kon daarna wat gas terugnemen en loeren op de tegenaanval. Zo moest Fossey een voorzet-schot van Buchanan net voor de doellijn wegwerken, terwijl Jutglà een knappe actie van Lang niet kon verzilveren. Ook een voorzet van Meijer werd net voor de Spanjaard weggewerkt. Het enige wat de bezoekers daar tegenover konden stellen, was een schot van Alzate dat werd afgeblokt door Sylla.

Club leek alles onder controle te hebben, maar moest tien minuten voor tijd alsnog rekenen op een uitstekende Mignolet. De Gouden Schoen bracht eerst knap redding op een schot van Zinckernagel en pareerde daarna ook de rebound van Dønnum. De Bruggelingen kwamen goed weg en konden vijf minuten voor tijd de partij definitief beslissen, toen Bjorn Meijer een vrije trap heerlijk in de winkelhaak krulde. In de blessuretijd leek Lang nog alleen door te kunnen gaan, maar de Nederlander kwam tijdens zijn spurt ten val waardoor de kans weg was. 2-0 dus, waardoor Club een goede zaak doet in de strijd om een ticket voor de Champions Play-Offs.

Jupiler Pro League – Speeldag 29
Toeschouwers: 27.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Lawrence Visser
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata (42’ Denis Odoi), Jorne Spileers, Abakar Sylla – Tajon Buchanan, Mats Rits (91’ Raphaël Onyedika), Casper Nielsen, Hans Vanaken, Bjorn Meijer – Ferran Jutglà (87’ Antonio Nusa), Noa Lang. Bank: Josef Bursik, Senne Lammens, Raphaël Onyedika, Kamal Sowah, Dedryck Boyata, Roman Yaremchuk en Cisse Sandra. Coach: Rik De Mil.
Standard: Arnaud Bodart – Marlon Fossey, Noë Dusenne, Merveille Bokadi, Konstantinos Laifis – Aron Dønnum (84’ Filippo Melegoni), Gojko Cimirot (84’ Cihan Canak), Steven Alzate – William Balikwisha, Noah Ohio (55’ Stipe Perica), Philip Zinckernagel,. Coach: Ronny Deila.
Gele kaarten: Odoi, Bokadi.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 61’ Jutglà (1-0), 86’ Meijer (2-0).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.