Home > Club Brugge knalt zichzelf in de Champions’ Play-offs met 7-0 tegen Eupen, met dank aan KVO

Club Brugge knalt zichzelf in de Champions’ Play-offs met 7-0 tegen Eupen, met dank aan KVO

Geschreven op 23 april 2023 om 23:13 door Mario De Wilde

Club Brugge heeft zich in extremis gekwalificeerd voor de Champions’ Play-offs. Blauw-Zwart verpletterde op eigen veld Eupen met 7-0, terwijl AA Gent met 1-2 verloor van KV Oostende. Club springt daardoor alsnog over Gent naar de vierde plek. De Brugse basiself onderging slechts één wijziging in vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen Westerlo: Denis Odoi verving achterin de geschorste Clinton Mata. Club wist waar het voor stond: om zich alsnog te kwaliceren voor de Champions’ Play-offs moest het zelf winnen van Eupen en hopen dat AA Gent op eigen veld punten zou laten liggen tegen het gedegradeerde KV Oostende. Blauw-Zwart drukte het gaspedaal vanaf de aftrap stevig in: eerst stiftte Jutglà het leer vanuit een scherpe hoek over doel en daarna ging een grondscherend schot van Skov Olsen naast. Even later moest doelman Moser een harde knal van Rits wegboksen.

Na tien minuten kwam Club nog dichter bij de openingsgoal: na een voorzet van Skov Olsen spatte een kopbal van Vanaken uiteen op de deklat. Kort daarop ging een schot van Jutglà naast. De verdiende 1-0 viel uiteindelijk halfweg de eerste helft: Mats Rits schilderde een vrije trap heerlijk in de winkelhaak. Direct daarna volgde bijna de 2-0: na een fantastische voorzet met buitenkant voet van Lang kopte Jutglà het leer over doel. Het bleek slechts uitstel van executie, want na een geniale doorsteekpass van Lang knalde Ferran Jutglà op het half uur de 2-0 staalhard in doel.

Club bleef doorduwen en speelde de bezoekers van het kastje naar de muur. Skov Olsen kon zijn vrije trap niet kadreren, maar tien minuten voor de rust was de 3-0 wel een feit: Hans Vanaken kopte een voorzet van Meijer via de vingertoppen van Moser in doel. Even later belandde een omhaal van Lang recht in de handen van Moser, terwijl Rits vanuit een scherpe hoek het zijnet trof. Het slotakkoord van de eerste helft was voor uitblinker Noa Lang. Na een fantastische actie van Skov Olsen trapte de Nederlander de 4-0 in doel.

Kort na de pauze moest Onyedika geblesseerd naar de kant. De Mil schoof bijgevolg Odoi door naar het middenveld en bracht Kyriani Sabbe in als rechtsachter. Odoi zelf zorgde voor het eerste gevaar van de tweede helft. Zijn harde knal zoefde echter over de deklat. Het was uiteindelijk Mats Rits die met zijn tweede van de avond de forfaitscore op het bord zette. Moser pareerde eerst nog een kopbal van Odoi, Spileers kopte daarna op de paal, maar het was dus Rits die het leer via de paal in doel knalde.

Enkele minuten later stond het zelfs al 6-0: na een knappe doorsteekpass van Rits gaf Sabbe een perfecte voorzet in de loop van Jutglà en die gaf Moser geen schijn van een kans. Direct daarna gooide Rik De Mil drie youngsters in de strijd: Sandra, Talbi en Nusa kwamen in de plaats van Rits, Skov Olsen en Lang. Nusa testte meteen de vuisten van Moser, terwijl een schot van Sandra over doel vloog.

Een kwartier voor tijd mocht ook Romeo Vermant nog invallen. In de slotfase ging een schot van Sandra nog over doel en ook Talbi kon zijn poging niet kadreren. Het was uiteindelijk Ferran Jutglà die de 7-0 eindstand op het bord knalde. De Catalaan haalde zwaar uit vanop afstand en maakte zo zijn hattrick vol. En wat niemand voor mogelijk hield, gebeurde toch: AA Gent verloor op eigen veld zowaar van het gedegradeerde KV Oostende, waardoor Club Brugge alsnog vierde wordt en zich dus kwalificeert voor de Champions’ Play-offs!

Jupiler Pro League – Speeldag 34
Toeschouwers: 26.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Jan Boterberg
Club Brugge: Simon Mignolet – Denis Odoi, Brandon Mechele, Jorne Spileers, Bjorn Meijer – Mats Rits (69’ Cisse Sandra), Raphaël Onyedika (51’ Kyriani Sabbe), Hans Vanaken (76’ Romeo Vermant) – Andreas Skov Olsen (69’ Chemsdine Talbi), Ferran Jutglà, Noa Lang (69’ Antonio Nusa). Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Abakar Sylla en Kamal Sowah. Coach: Rik De Mil.
KAS Eupen: Lennart Moser – Yentl Van Genechten (46’ Loïc Bessilé), Gary Magnee (60’ Isaac Christie-Davies), Oleksandr Filin, Jason Davidson – Brandon Baiye (55’ Ibrahim Diakité), Boris Lambert, Regan Charles-Cook (55’ Smail Prevljak), Stef Peeters – Djeidi Gassama (65, Konan N’Dri. Coach: Edward Still.
Gele kaarten: Peeters, Charles-Cook, Diakité.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 23’ Rits (1-0), 30’ Jutglà (2-0), 35’ Vanaken (3-0), 42’ Lang (4-0), 61’ Rits (5-0), 65’ Jutglà (6-0), 91’ Jutglà (7-0).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.