Home > Club Brugge kan alleen met ruime zege vanavond tevreden zijn tegen hekkensluiter Seraing

Club Brugge kan alleen met ruime zege vanavond tevreden zijn tegen hekkensluiter Seraing

Geschreven op 7 april 2023 om 18:48 door Mario De Wilde

Op de voorlaatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen krijgt Blauw-Zwart vanavond RFC Seraing op bezoek. Jawel, Club Brugge en RFC Seraing openen de 32ste speeldag van de Jupiler Pro League. Het is de 20ste keer dat Blauw-Zwart het opneemt tegen Les Métallos en hun voorganger RFC Sérésien. De vorige 9 thuisduels tegen RFC Seraing eindigden op 6 zeges (laatste keer 3-2 op 04/12/2021) en 3 draws (laatste keer 3-3 02/04/1995).

Eerder dit seizoen ging Club Brugge al eens op bezoek bij RFC Seraing. Toen won het met 0-2 in het Pairaystadion na doelpunten van Cyle Larin en Hans Vanaken. Sinds de promotie van de Luikse ploeg vorig seizoen, kon Club Brugge alle drie de onderlinge duels in de Jupiler Pro League winnen.

Club Brugge – RFC Seraing is ook het duel tussen de ploegen met het gemiddeld hoogste en laagste balbezit. Voor Blauw-Zwart is dit 57%, voor rood-zwart 41%.

Coach Rik De Mil kan terug beroep doen op Sylla, die terugkeert uit schorsing. Noa Lang, Hans Vanaken, Casper Nielsen en Clinton Mata moeten een gele kaart vermijden willen ze volgende week de verplaatsing mee maken naar Westerlo.

DE TEGENSTANDER
Les Métallos staan onderaan het klassement met 19 punten. Buitenshuis heeft RFC Seraing een sterkere reputatie dan in eigen huis want 68% van hun punten behaalde het op verplaatsing.

Seraing kon afgelopen seizoen winnen van Eupen (1-3), Standard (0-2), Mechelen (2-3) en Oostende (1-2). In de andere wedstrijden liet het punten liggen, waarvan 4 draws en 22 nederlagen.

De topschutter van de tegenstander deze avond is Marius Mouandilmadji. Hij kon al 9 keer de netten laten trillen.

MIJLPALEN
– Cisse Sandra kan zijn 20e wedstrijd voor Club afwerken.

– Voor Hans Vanaken kan het de 290e match in de competitie worden bij FCB.

DE SCHEIDSRECHTER
De scheidsrechter van dienst is Wim Smet. Samen met lijnrechters Michele en Gianni Seeldraeyers en vierde ref Anthony Letellier zal hij de wedstrijd in goede banen leiden. Lothar D’hondt zal samen met Romain Devillers en Istvan Lagaert de rol van VAR in Tubeke op zich nemen.

Wim Smet floot al 20 keer eerder een officiële wedstrijd van Club Brugge en had al drie keer de leiding bij een wedstrijd van RFC Seraing. De 40-jarige ref floot nog nooit eerder een duel tussen beide teams.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.