Home > Club Brugge haalt monsterscore na kat-en-muisspelletje van promovendus RWDM: 7-1

Club Brugge haalt monsterscore na kat-en-muisspelletje van promovendus RWDM: 7-1

Geschreven op 20 augustus 2023 om 21:28 door Mario De Wilde

Na de vlotte Europese kwalificatie deze week ontving Blauw-Zwart op speeldag 4 van de Jupiler Pro League promovendus RWDM. Bij de rust stond het 2-1 na drie goals in 5 minuten. In de tweede helft raasde Club door en wist het nog vijf keer de weg naar doel te vinden. Een extra boost voor het vertrouwen met het oog op de volgende Europese opdracht!

Zoals te verwachten viel, werd er door coach Deila donderdag voor de terugwedstrijd tegen het Ijslandse KA Akureyri flink geroteerd. Ondanks opnieuw een ruime zege, werd er voor de confrontatie met RWDM toch terug gegrepen naar de vaste basiself. Er viel één (noodgedwongen) wijziging te noteren in vergelijking met de basisploeg die vorige week vlot Eupen opzij zette. Meer bepaald captain Vanaken voelde zich wat ziekjes en begon op de bank. Zo bestond het middenveld uit Onyedika, Vetlesen en Zinckernagel en kwam Nusa in de ploeg om samen met Skov Olsen steun te bieden aan diepe spits Thiago.

Blauw-Zwart eiste meteen de bal op en trachtte de bezoekers tegen het eigen doel te drukken. Zinckernagel probeerde het al na twee minuten vanop afstand, maar zijn gekraakt schot belandde naast het doel van Defourny. Enkele minuten later viel ei zo na al de openingstreffer. Nusa dribbelde zich tussen enkele verdedigers door en haalde vervolgens verschroeiend uit. Defourny had geen verhaal tegen zijn pegel, maar het leer strandde jammer genoeg tegen de onderkant van de lat. Op het kwartier kon Jan Breydel een eerste keer juichen. De Cuyper zette de bal voor doel en daar dook Zinckernagel op het perfecte moment op om het leer hard voorbij Defourny te koppen. Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong, want nog geen twee minuten later stonden de bordjes gelijk nadat Sanchez een vlotte combinatie van RWDM afwerkte. Het werd uiteindelijk een dolle vijf minuten, want wederom twee minuten na de gelijkmaker trilden de netten opnieuw. Nusa hield enkele tegenstanders aan de praat en bediende dan Skov Olsen. Die aarzelde niet om de Bruggelingen terug de leiding te geven.

Na deze amusante fase viel het qua kansen wat stil in de match, maar op het halfuur toonde Nusa zoch nog eens. Thiago had even moeite met de controle, maar bediende uiteindelijk toch Nusa in de zestien. Vanuit een scherpe hoek trapte de Noorse winger over doel. Een goede vijf minuten later was het de beurt aan Zinckernagel die goed in de diepte liep, maar zijn poging ging voorlangs. Op slag van rust kwam de thuisploeg echter goed weg, wanneer Onyedika zich verslikte. Biron ging met het leer aan de haal en kon ook op doel trappen. Mignolet had gelukkig een knappe reflex in huis om de gelijkmaker te voorkomen. Zo gingen we rusten met een 2-1 voorsprong voor Blauw-Zwart…

De tweede helft werd aangevat met twee nieuwe namen bij de bezoekers, nl. Gueye en Dailly. Bij Club bleef De Cuyper uit voorzorg in de kleedkamer en zo kwam Sabbe in de ploeg. Nu startten beide ploegen iets meer afwachtend en was het bijgevolg even wachten op concreet doelgevaar. Na een 7-tal minuten was de eerste kans wel meteen raak voor de Bruggelingen. Sabbe kreeg de bal toegespeeld van Vetlesen en zette vervolgens goed laag voor doel. Thiago anticipeerde perfect en tikte het leer voorbij Defourny tegen de netten. Zo werd de doelpuntenmarge iets groter en tien minuten later was de wedstrijd zo goed als gespeeld. De voorzet van Skov Olsen was eigenlijk mislukt, maar Defourny verkeek zich volledig op de bal en zo verdween het leer over de doellijn.

De thuisploeg rook bloed en had zin in nog wat extra goals. Zinckernagel ging goed diep, kapte mooi zijn rechtstreekse tegenstrever uit om vervolgens het leer nipt naast de paal te krullen. Even later was de vijfde treffer wel een feit en deze keer was het Nusa die beloond werd voor zijn sterke wedstrijd. Onyedika had eerst pech met zijn trap tegen de paal, maar in de rebound deed de jonge Noor de netten wel trillen. Blauw-Zwart bleef hongerig en de score werd nog verder aangedikt. Een hoekschop waaide over Defourny en aan de tweede paal klom Buchanan het hoogst om de 6-1 binnen te koppen. De enige kans van de bezoekers kwam van de voet van Biron, maar zijn poging strandde op de buitenkant van de paal. Dan kwam het slotakkoord opnieuw van Club en dit o.a. via Yaremchuk. Van dichtbij kon hij besluiten, maar Defourny had geen zin om nog een extra doelpunt te slikken.

Dat zevende doelpunt kwam er echter alsnog en dit via een Brusselse voet. Abner trachtte een voorzet van Skov Olsen te onderscheppen, maar gleed hierdoor het leer in eigen doel. Blauw-Zwart maakt aldus een statement door 7 keer te scoren en zo komen we gedeeld aan de leiding van het klassement!

Jupiler Pro League – Speeldag 4
Toeschouwers: 29.042 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Wesli De Cremer
Club Brugge: Simon Mignolet – Tajon Buchanan, Brandon Mechele, Jorne Spileers, Maxim De Cuyper (46’ Kyriani Sabbe) – Raphael Onyedika, Hugo Vetlesen (70’ Hans Vanaken), Philip Zinckernagel (70’ Denis Odoi) – Andreas Skov Olsen, Igor Thiago (70’ Roman Yaremchuk), Antonio Nusa (77’ Michal Skóras).
Bank: Nordin Jackers, Nick Shinton, Joel Ordóñez, Denis Odoi, Michal Skóras, Hans Vanaken, Kyriani Sabbe, Roman Yaremchuk, Romeo Vermant.
Coach: Ronny Deila.
RWDM: Théo Defourny – Sada Diallo (46’ Makhtar Gueye), Florian Le Joncour, William Klaus – Zakaria El Ouahdi, Pierre Dwomoh (72’ Shuto Abe), Alexis De Sart, Florent Sanchez (72’ Xavier Mercier), Abner Felipe – Rikelmi Dos Santos (46’ Niklo Dailly), Mickael Biron.
Bank: Guillaume Hubert, Shuto Abe, Makhtar Gueye, Niklo Dailly, Theo Gécé, Xavier Mercier, Djovkar Doudaev.
Coach: Cláudio Caçapa.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.