Home > Club Brugge Foundation blaast 15 kaarsjes uit

Club Brugge Foundation blaast 15 kaarsjes uit

Geschreven op 11 april 2022 om 15:15 door Geert Demuynck

Vijftien jaar geleden werd in de schoot van Club Brugge  de “Foundation” gesticht. Met deze stap wilde Club Brugge met Club Brugge Foundation de toonaangevende voetbalclub in België zijn op vlak van sociale community werking en dit vanuit een sterke autonome werking die zowel intern en extern breed gedragen wordt. Het wil hiermee Club Brugge als belangrijke sociale partner in de samenleving verankeren.

Met dit gegeven neemt Club Brugge Foundation zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid op in de gemeenschap, zowel lokaal, nationaal als grensoverschrijdend. Deze verantwoordelijkheid voeren we uit door – met de kracht van Club Brugge – jaarlijks projecten te realiseren op vlak van sport, sociale integratie, gezondheid en educatie. Dit zowel op nationaal als internationaal vlak. Voor iedereen, met speciale aandacht voor kansengroepen.

Chris Caestecker

Chris Caestecker, Voorzitter Stuurgroep ere-bestuurder schetste de beginjaren van de foundation. “Vijftien jaar geleden, toen nog met voorzitter Dr D’Hooge, werd het eerste initiatief op poten gezet onder de noemer “De Voetbalkraks”. Dit was voornamelijk bedoeld voor kinderen met autisme die in andere omliggende clubs uit de boot vielen. Dit was een groot succes en snel werden er nieuwe projecten op stapel gezet. Hierbij denk ik aan onze G-ploeg, Club Brugge United, een ploeg die zich toespitst op maatschappelijk kwetsbaren die moeilijk ergens elders aan de bak komen. Maar ook onze blindentribune en de Deaf Foundation zorgt voor een betere toegankelijkheid van deze mensen.”

Na afloop werden nog enkele vrijwilligers en stichtende leden in de bloemetjes gezet met een speciaal Club shirt waarmee enkele uren later zou worden afgetrapt tussen Club en KV Mechelen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.