Home > Club Brugge bekert Europees verder na zege tegen Molde en enkele individuele flitsen: 3-0

Club Brugge bekert Europees verder na zege tegen Molde en enkele individuele flitsen: 3-0

Geschreven op 15 maart 2024 om 07:17 door Mario De Wilde

Na de 2-1 nederlaag in de heenwedstrijd tegen Molde FK wist Club Brugge gisterevond wat hen te doen stond voor de return in Jan Breydel. Op slag van rust opende Skov Olsen de score voor Club. Dat goede gevoel werd na rust doorgetrokken met nog een goal van Skov Olsen en uiteindelijk besliste Skóraś de match. Tactisch was het alweer geen hoogstaande match van Blauw-wzwart, de eerste helft was zelfs bijzonder ondermaats, maar het was dankzij enkele individuele flitsen dat Club Brugge naar de kwartfinale trekt. Die loting staat vanmiddag op het programma….

Blauw-Zwart verzekerde zich afgelopen weekend van een plek in de Champions’ Play-offs na een 3-1 zege tegen OH Leuven. Voor de belangrijke Europese confrontatie tegen Molde FK recupereerde coach Deila gelukkig enkele sleutelspelers. Zo was Mignolet opnieuw fit en hij nam meteen zijn plek onder de lat weer in ten koste van Jackers. Thiago keerde ook terug uit blessure en mocht meteen starten in de aanval met Jutglà en Skov Olsen in steun. In de defensie verdween Odoi naar de bank en speelde De Cuyper op de rechstachterpositie en tot slot mocht ook Onyedika starten waardoor Nielsen vrede moest nemen met een plaats op de bank.

Club had iets recht te zetten uit de heenmatch en de Bruggelingen eisten bijgevolg meteen de bal op. Na drie minuten resulteerde dit in een snelle omschakeling via De Cuyper en Skov Olsen, maar die laatste kreeg het leer uiteindelijk niet tot bij een ploegmakker en ook Vanaken kon niet afdrukken op de daaropvolgende hoekschop. De eerste echte doelkans voor de thuisploeg noteerden we in minuut 10. Vanaken bracht de bal goed voor doel en daar kon Jutglà zijn hoofd tegen het leer zetten. Jammer genoeg ontbrak de kracht en kon doelman Petersen makkelijk pakken. De bezoekers uit Noorwegen beperkten zich vooral tot verdedigen, maar toonden zich iets na het kwartier toch een eerste keer. Linnes kon weglopen van Jutglà en trapte dan met links richting doel. Mignolet zag de bal gelukkig over zijn doel gaan. Blauw-Zwart reageerde hierop via een onrechtstreekse vrije trap (na tijdrekken van doelman Petersen) van De Cuyper, maar zijn poging raakte niet voorbij de muur.

De gevaarlijkste man bij Club was toch wel Jutglà, maar hij kende pech bij de afwerking. Op het halfuur bracht Meijer het leer in de zestien, maar de Catalaanse spits zag zijn kopbal jammer genoeg tegen de paal belanden. Kort daarna waagde Skov Olsen ook eens zijn kans van buiten de zestien, maar zijn knal zoefde over de kooi van Petersen. De thuisploeg verhoogde stelselmatig het tempo en trachtte Molde op die manier tegen eigen doel te drukken. Dit duurde jammer genoeg maar een 5 à 10 minuten en nadien verdween het tempo opnieuw uit de match. Kort voor de rust slaagde Club er toch in om zich nog eens door de organisatie van de bezoekers te voetballen, maar Petersen ging goed plat op de poging van Vetlesen. Toch ging Club nog rusten met een voorsprong! Jutglà stak de bal goed diep naar de flank voor Meijer en die laatste legde het leer perfect naar het penaltypunt. Daar twijfelde Skov Olsen niet om de 1-0 voor Club tegen de netten te trappen. Zo gingen we toch rusten met een belangrijke voorsprong voor de Bruggelingen…

Blauw-Zwart kon dus met een goed gevoel de tweede helft aanvatten en ei zo na werd de score meteen verdubbeld. De Cuyper vond met zijn hoekschop het hoofd van Ordóñez, maar die zag het leer nipt naast de paal belanden. Uitstel is geen afstel, want enkel minuten later stond de 2-0 wel op het bord! Jutglà legde de bal breed voor Skov Olsen en die maakte ruimte voor zijn linker. Op zijn gekende manier zocht de Deense winger de verste hoek en de zijn gekruld schot belandde prachtig buiten bereik van Petersen. De thuisploeg bleef nu de goede combinaties op de mat leggen via onder meer Vanaken en Vetlesen. De Noor bracht de bal ook goed voor doel, maar Jutglà kon zijn kopbal niet drukken. Club had de match dus wel in handen, maar het bleef toch opletten voor de zeldzame tegenprikken van Molde. Een vrije trap werd scherp aangesneden en wordt gelukkig door niemand gedevieerd.

Toch even schrikken voor Club, maar kort daarna nam de net ingevallen Skóraś de twijfels weg. Hij rukte op met de bal aan de voet om vervolgens op de rand van de zestien naar binnen te kappen en met zijn linker het leer voorbij Petersen te knallen! De wedstrijd was gespeeld, maar Blauw-Zwart had toch zin om nog op zoek te gaan naar wat extra doelpunten. Vanaken probeerde het eens van buiten de zestien, maar zijn poging miste kracht. Dan was Thiago er even later veel dichter bij, maar hij kon zijn schot niet laag houden. Breed leggen voor een ploegmakker was hier misschien wel een betere optie.

Er werden vier minuten extra tijd gerekend, maar Molde kwam niet verder meer dan een afstandspoging hoog over doel. Dankzij twee goals van Skov Olsen en één van Skóraś plaatst Club zich voor de kwartfinale van de UEFA Europa Conference League!

UEFA Europa Conference League – 1/8e Finales (terugwedstrijd)
Toeschouwers: 13.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Radu Petrescu (ROE)
Molde FK: Oliver Petersen – Casper Øyvann, Anders Hagelskjær, Kristoffer Haugen – Martin Linnes, Markus André Kaasa, Mats Møller Dæhli, Eirik Hestad (84’ Gustav Nyheim), Mathias Fjørtoft Løvik (68’ Halldor Stenevik) – Fredrik Gulbrandsen, Veton Berisha (24’ Kristian Eriksen).
Bank: Jacob Karlstrøm, Halldor Stenevik, Kristian Eriksen, Johan Bakke, Niklas Ødegård, Leon Juberg-Hovland, Gustav Nyheim.
Coach: Erling Moe.
Club Brugge: Nordin Jackers – Maxim De Cuyper, Joel Ordóñez, Brandon Mechele, Bjorn Meijer (90+2’ Kyriani Sabbe) – Raphael Onyedika, Hugo Vetlesen (84’ Casper Nielsen), Hans Vanaken – Andreas Skov Olsen (67’ Michał Skóraś), Igor Thiago, Ferran Jutglà (84’ Antonio Nusa).
Bank: Nordin Jackers, Nick Shinton, Jorne Spileers, Denis Odoi, Kyriani Sabbe, Éder Balanta, Casper Nielsen, Antonio Nusa, Michał Skóraś, Victor Barberá.
Coach: Ronny Deila.

Gele kaarten: Gulbrandsen, De Cuyper
Rode kaarten geen
Doelpunten: 45+1′ Skov Olsen (1-0), 48′ Skov Olsen (2-0), 70′ Skóraś (3-0)

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.