Home > Club bezorgt AA Gent een koude douche: 0-4

Club bezorgt AA Gent een koude douche: 0-4

Geschreven op 16 maart 2021 om 09:35 door Geert Demuynck

Na de 0-4 pandoering mag AA Gent stilaan een kruis maken over play-off 1 en dat hebben ze helemaal aan zichzelf te danken. Tijdens de eerste helft kwam het betere spel van de thuisploeg maar die maakte de geboden kansen niet af zodat het 0-0 bleef tot aan de rust.

Club startte met De Ketelaere op de bank en zette tijdens de eerste periode een slappe partij op het veld. AA Gent spits Depoitre werd in de zesde minuut zelfs door Mignolet naar beneden getrokken maar scheidsrechter Bram Van Driessche zag er geen graten in. De balcirculatie zat er uitstekend in bij de thuisploeg en Yaremchouck mistte nog een dot van een kans door in de kluts een bal op twee meter van het doel over te schieten. Voor de rest van de eerste helft bleef Gent de betere ploeg en zagen we langs de lijn een druk gesticulerende Clement die er maar geen lijn in kreeg.

De tweede helft was van een totaal andere orde. Clement voerde een driedubbele wissel door met De Ketelaere, Rits en Denswil die Balanta, Sobol en Chong kwamen vervangen. Plots vond Club wel de ruimte en na zes minuten stuurde De Ketelare met een achteloze pas Dost voorbij iedereen die doelman Bolat te grazen nam met een simpel lobje. Tien minuten later besliste De Ketelaere definitief over het lot van Gent door op voorzet van Vanaken de 0-2 binnen te knallen. Twee kansen en twee goals toonden aan dat dit Brugge dodelijk efficiënt was. Dost maakte er nog 0-3 van en werd bedankt voor bewezen diensten en mocht gaan douchen. Zijn vervanger, Perez, maakte in het slot zijn eerste doelpunt voor Blauw-Zwart na een corner van Vormer. Een schot van Lang ging tegen de deklat en Perez kopte die simpel binnen.

Zo kreeg Gent een oplawaai vanjewelste en evenaarde de zwaarste thuisnederlaag ooit tegen deze aartsrivaal. Club telt nu al 19 punten meer dan naaste achtervolger Antwerp. De vraag is echter, worden de play-offs nog nodig om de toekomstige kampioen aan te duiden?