Home > Clement blikt vooruit op de topper Anderlecht-Club van zondagmiddag

Clement blikt vooruit op de topper Anderlecht-Club van zondagmiddag

Geschreven op 1 oktober 2021 om 14:39 door Geert Demuynck

Het was een trotse trainer die de wekelijkse persconferentie vanmiddag opende. Zondagmiddag gaat Blauw-Zwart op bezoek bij aartsrivaal Anderlecht voor opnieuw een heuse topper. Met Charles De Ketelaere en Hans Vanaken is Club zelfs hofleverancier van de Rode Duivels. “Zo had ik het nog niet bekeken”, lacht Clement breeduit. “Maar die twee jongens verdienen het heel zeker. Het is trouwens ook goed voor onze club. Dit betekent dat ze nog meer ervaring gaan opdoen en dat kan alleen maar toegejuicht worden.”

Over de ziekenboeg was hij heel kort. “Iedereen is fit en iedereen heeft de trainingen volbracht. Er waren er een paar met hoestbuien en wat darmklachten maar dat is allemaal achter de rug.”

Opvallende speler is toch wel Jack Hendry. “Zijn prestatie is een samenstelling van allerlei factoren”, stelt Clement vast. “Vooreerst was hij topfit toen hij hier aankwam en werd hij onmiddellijk opgenomen in de spelersgroep. Het valt trouwens op dat deze groep voor elkaar door het vuur gaat en dat maakt indruk op de nieuwkomers die zo gemakkelijker kunnen integreren. Als laatste wil ook nog benadrukken dat hij de speciale gave heeft van coaching op het terrein. Het is een geboren leider die aanwijzingen geeft aan zijn medespelers. Zo’n leidinggevende spelers zijn zeldzaam maar noodzakelijk.”

Anderlecht wordt terug een andere match na de winst op Leipzig. “Het is en blijft natuurlijk een topaffiche tussen de twee giganten van het Belgisch voetbal. Het Anderlecht van vandaag is nog moeilijk te vergelijken met dit van vorig seizoen. Er is bijvoorbeeld veel meer ervaring bijgekomen en ze zijn aartsgevaarlijk in de omschakeling. Het is en blijft een topper”, besluit hij.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.