Home > Chocolaterie Vereecke uit Middelkerke al 60 jaar leverancier van heel veel lekkers

Chocolaterie Vereecke uit Middelkerke al 60 jaar leverancier van heel veel lekkers

Geschreven op 1 juni 2022 om 09:32 door Mario De Wilde

Geen inwoner, tweede verblijver of dagtoerist die Chocolaterie Vereecke aan het Epernayplein niet kent of er nog niet geproefd heeft van de exclusieve chocolade zeevruchten en het ruime assortiment fijne gastronomie. Vooral het werk van de familie Filip De Meulenaere die het pionierswerk van Eric en Stephanie Vereecke met grote klasse wist uit te bouwen. “We hebben alleen oog voor kwaliteit en dat is onze grootste troef. Chocolade is een topproduct en we willen het dan ook presenteren op zijn best”, stelt Filip De Meulenaere.

Het verhaal van Chocolaterie Vereecke start in de jaren vijftig bij de Gentse ondernemersfamilie Vereecke. Zij bouwden een florerende groothandel in patisserie en zoetwaren op in Gent. Mede door de toeloop van vakantiegangers aan zee besloten zij in 1961 om een speciaalzaak chocolade, confiserie, peperkoeken, brood en taarten te openen in de Paul de Smet de Naeyerstraat in Middelkerke. In 1989 nam het echtpaar Filip De Meulenaere en Karien Van Parys, afkomstig uit Brugge, het roer in handen. “We kozen resoluut voor de chocoladeproducten en bouwden de brood- en taartzaken af. Wijnen, vintage Port’s, oude Madeira’s en exclusieve whisky’s verruimden het gamma, aangevuld met fijne gastronomie uit de Provence. We specialiseerden ons tegelijk op eindejaar- en relatiegeschenken”, vertelt Filip De Meulenaere, die van Chocolaterie Vereecke een begrip maakte in de regio en ver daarbuiten. Meer nog, in 2006 trok hij naar een gloednieuwe winkel met atelier aan het Epernayplein, rechtover het casino. In 2011 openden ze een bijhuis in Nieuwpoort-Bad.

Luxe geschenkartikelen

Nu is de familie De Meulenaere pas goed op dreef. “De markt van relatiegeschenken brengt ons in alle hoeken van het land. Heel wat bedrijven vinden de weg naar Middelkerke. Onze kwaliteitsproducten zijn een absolute meerwaarde in deze markt. Onze eigen drukkerij zorgt voor gepersonaliseerde geschenken, wat inslaat als een bom. Het is hard werken, maar de klanten geven ons grote voldoening. Onze acht medewerkers en een tiental losse krachten zijn onze gewaardeerde steun”, geeft een dynamische Filip De Meulenaere, geflankeerd door zoon Thijs, ons nog graag mee.

Uitbreiding

Intussen werd de zaak nog uitgebreid. “Nadat we eerder al in de Duinenweg een extra bedrijfsruimte aankochten, kregen we in 2020 de kans om het voormalig restaurant Papillon, naast onze deur, aan te kopen. Hierdoor kunnen de ateliers uitgebreid worden en kan onze droom, een polyvalente zaal uitgewerkt worden. Die kan dienst doen als showroom, expositie en degustatieruimte. Meer info: www.fijnproeverspakketten.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.