Home > Chocolade aan de top en hier ontdek je tientallen ideetjes

Chocolade aan de top en hier ontdek je tientallen ideetjes

Geschreven op 22 oktober 2022 om 10:24 door Mario De Wilde

Gaat liefde door de maag? Een wetenschappelijk antwoord blijven we je schuldig, maar we zijn er wel van overtuigd dat iedereen, toch minstens een beetje, gelukkiger wordt van lekker eten. Ben jij een zoetekauw en zot van chocolade? Lees dan zeker verder voor heerlijke tips. Verwen niet alleen jezelf, maar ook je broer, je lief en je beste vriendin met deze leuke chocolade-ideetjes.

Op de post 

Heb je niet zoveel tijd, maar heb je wel zin om iemand te verrassen? Dan hoef je niet per se je eigen handen uit de mouwen te steken. Je kan namelijk ook chocolade versturen. Dan krijgt de gelukkige de chocolade van bijvoorbeeld Côte d’Or rechtstreeks in de bus. Heel wat websites bieden het concept aan. Het is simpel en eenvoudig. Je kiest de chocolade die je wil opsturen en hebt de mogelijkheid om de chocolade(verpakking) ook te personaliseren. Zo kan je een chocolade-reep cadeau geven en de merknaam laten vervangen door de naam van degene bij wie de chocolade in de bus valt.  

Aan de slag  

Vind je een gepersonaliseerde Côte d’Or chocolade wel leuk, maar bak je net zo graag zelf? Dan bestaan er natuurlijk ook een heleboel heerlijke chocoladerecepten die je absoluut moet uitproberen. Dat gaat van heel simpele gerechten tot meer gesofisticeerde gerechten voor gevorderden. Er bestaan heel veel gespecialiseerde kookboeken waarmee je direct aan de slag kunt. Persoonlijk heb ik een voorkeur voor de kookboeken van Libelle met vaak simpele én lekkere gerechten. Ideaal voor de starters! Komt het water jou ook al in de mond als je denkt aan die heerlijke moelleux?   

Op date  

Kan je zelf zó genieten van chocolade?  Dan is het ongetwijfeld nog beter om dat in heerlijk gezelschap te doen. Er bestaan een heleboel gezellige date-adresjes die de moeite zijn om samen met je lief of met vriendinnen uit te testen. Denk bijvoorbeeld aan de Mayana Chocoladebar in Gent of aan het Chocolademuseum in Brugge. Helemaal geen saai museum, want op het einde van de gidstour mag je, uiteraard, de chocolade ook proeven. Of al eens langs geweest bij de wereldberoemde Brugse pralinewinkels? De chocolaterie van Dominique Persoone is zeker een bezoekje waard!  

 

De herfst komt stilaan dichterbij, de dagen worden korter en het weer slechter. Blijf jij dan ook liever lekker gezellig binnen in je zetel? Als chocolate addict is er niets leukers dan naar een chocoladegerelateerde film kijken zoals Chocolat of Sjakie en de Chocoladefabriek. Maak de avond helemaal compleet met een chocoladefondue en je komt je zetel niet meer uit.  

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.