Home > Chef’s Invitation: spannende culinaire ontmoetingen in Gert De Mangeleers’ keuken

Chef’s Invitation: spannende culinaire ontmoetingen in Gert De Mangeleers’ keuken

Geschreven op 10 januari 2020 om 11:11 door Mario De Wilde

Geïnspireerd door culinaire ontdekkingsreizen doorheen Azië pakt Hertog Jan*** Restaurant Group dit jaar uit met een nieuw concept. Onder de noemer ‘Chef’s Invitation’ nodigt Gert De Mangeleer regelmatig bevriende chefs uit van over de hele wereld om samen te koken in één van zijn restaurants. In 2020 staan er reeds enkele bijzondere ontmoetingen op het culinaire programma. De allereerste ‘invite’ vindt plaats bij LESS Eatery in brugge op 29 en 30 januari met chef Susumu Shimizu van Anis, en chef Hiroyasu Kawate van Florilege (2 Michelinsterren en nr. 5 in de Asian 50 Best). Beide chefs hebben hun restaurant in Tokyo.

Het is niet geheel toevallig dat het Hertog Jan team net nu deze Japanse toppers naar Brugge haalt. 2020 is een jaar waarin Japan extra in de spotlights staat met de Olympische Spelen die er deze zomer plaatsvinden. Maar naast het sportieve vlak is Japan ook op culinair vlak dit jaar dé bestemming bij uitstek met een innovatieve en uitgepuurde keuken die vele Westerse chefs blijft inspireren. Bovendien is het geen geheim dat Gert De Mangeleer zelf geregeld culinaire reizen maakt naar Japan en bijzonder geïnspireerd geraakt door de Japanse keuken.
Zowel chefs Shimizu als Kawate zijn geschoold op klassieke Franse leest die ze meesterlijk vermengen met hun Japanse roots. Deze verfijnde mix zal zeker opvallen tijdens deze allereerste editie van ‘Chef’s Invitation’.

Beide chefs bereiden een bijzonder degustatiemenu aan de zijde van Gert De Mangeleer en Ruige Vermeire bij LESS Eatery. Eind 2019 behaalde LESS Eatery zijn eerste Michelinster en dit amper 9 maanden na de opening in februari.
Deze allereerste Chef’s Invitation vindt plaats op woensdag 29 en donderdag 30 januari bij LESS Eatery in Brugge telkens om 19u.
De volgende editie van Chef’s Invitation volgt op 6 en 7 mei bij Less Eatery, met chef Jordy Navarra van restaurant Toyo Eatery (n°43 in the Asian 50 Best) in Manilla, Filipijnen.
PRAKTISCH

Chef’s Invitation : Japan meets LESS Eatery
29 & 30 januari 2020 – 19u
195€ pp (all-in) uitgebreid menu met afwisselend gerechten van de verschillende chefs

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.