Home > Chef Ronny Venus staat halve eeuw aan het fornuis van Restaurant De Huifkar in Koksijde

Chef Ronny Venus staat halve eeuw aan het fornuis van Restaurant De Huifkar in Koksijde

Geschreven op 19 juni 2023 om 17:38 door Mario De Wilde

De familie Ronny & Ann Venus-Hoflack van het bekende restaurant De Huifkar in Koksijde viert dit jaar de 50ste verjaardag van chef Ronny aan het fornuis. Dit wordt het jaar door gevierd met een Menu 50, menu aan 50 euro (exclusief dranken) samengesteld uit de klassiekers van het huis.

Het begon allemaal in juni 1973 wanneer Ronny (74), zoon uit het familiehotel Venus in Koksijde en als oud-leerling van de Koksijdse Hotelschool Ter Duinen, zijn eerste stappen zette als zelfstandig uitbater van De Huifkar, te vinden aan de Markt 8 in Koksijde. In geen tijd wist hij de lekkerbekken te overtuigen. Bij elk bezoek zat men aan tafel met Koning VIS. Niet moeilijk, Ronny Venus is gek van alles wat uit de Noordzee komt en dat laat zich kennen in zijn diverse visbereidingen, zonder daarbij zijn uitzonderlijke Kreeft met citroenboter te vergeten.

50 JAAR AAN HET FORNUIS

Geruggensteund door eega Ann Hoflack (Hotelschool Ceria) was het snel duidelijk, Chef Ronny laat zich in De Huifkar al meteen bewonderen in het VISSERSMENU. Men zal het intussen geweten hebben, De Huifkar kreeg meteen naam als restaurant met een eerlijke prijs en dagverse producten. Het devies van Ronny en Ann was duidelijk: “Hier komen alleen verse producten op tafel. Alles, van de aperitiefhapjes tot de nagerechten, wordt in huis gemaakt. Een beginsel dat het culinaire duo nu al 50 jaar met succes weet te hanteren.
Intussen ruilde De Huifkar het te slopen vissershuisje in voor een mooie stek aan de Koninklijke baan en staat ook zoon Bas (31 en oud-leerling Hotelschool Koksijde) mee aan het roer. Ondanks het succes blijven Chef Ronny, zoon Bas en gastvrouw Ann de eenvoud zelf en weten tot vandaag de lekkerbekken nog steeds te verwennen met een brede waaier van visspecialiteiten, al staan de carnivoren helemaal niet op het droge. Hier schuift de meester graag een botermals stuk rund naar voor terwijl de liefhebbers van duifjes of wild het elk seizoen naar de zin hebben.

FAMILIERESTAURANT

Het is duidelijk, restaurant De Huifkar is een adres bij uitstek voor een heerlijke lunch of diner met familie of vrienden. Het blijft royaal smullen aan democratische prijzen, de pijlers van dit unieke familierestaurant, dat staat als een rots met Ronny, Ann, Kim en Bas die intussen de stappen van vader met brio volgt en graag mee aan het fornuis zijn culinaire bijdrage levert.

WEEKMENU

Iedere dag is er een uitgelezen weekmenu, uitgenomen op zaterdagavond, zondagmiddag en feestdagen.

Foto: Burgemeester Marc Vandenbussche, geflankeerd door het schepencollege met Dorine Geersens, Stephanie Anseeuw, Dirk Dawyndt, Charlotte Casteleyn en Ivan Van Cayzeele, ontving het feestvierende gezelschap op passende wijze in het gemeentehuis van Koksijde, overgoten met een muzikaal sausje van de orgelist. De burgervader was vol lof over de inzet van Chef Ronny Venus en zijn inzet voor de opgang van gastronomische Koksijde. Een vochtrijke receptie sloot deze leuke viering af. Tekst en foto’s: Georges Keters

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.