Home > Chef Ignace De Savoye serveert gastronomisch menu WZC O.L.V van Troost in Westkapelle

Chef Ignace De Savoye serveert gastronomisch menu WZC O.L.V van Troost in Westkapelle

Geschreven op 17 maart 2021 om 16:11 door Mario De Wilde

Het WZC O.L.-Vrouw van Troost in Westkapelle vervult regelmatig speciale wensen van hun residenten. Zo informeerde het animatieteam bij restaurant De Savoye of het meeneemmaaltijden kon bezorgen. Chef Ignace kwam echter met een veel beter idee op de proppen en stelde voor om zelf vier keer ter plaatse te komen om gratis te koken voor telkens een tiental personen. Op maandag 15 maart 2021 mochten de eerste 10 gelukkigen alvast aan de feesttafel schuiven voor een overheerlijk driegangenmenu.

“Ik had zelfs een beetje stress. Het was lang geleden dat ik nog moest koken voor andere mensen”, verklapt Ignace. Zijn mama en tante wonen er ook en genoten mee. “Het personeel van dit centrum verdient bakken lof: zij moeten in de bloemetjes gezet worden. Toen ik gevraagd werd om te komen koken, heb ik dan ook geen seconde getwijfeld.” Stonden op het menu: kreeftkroketten, scampi’s met gembersaus geflankeerd door gekaramelliseerde appeltjes en rijst en zelfgedraaid vanille- en mokka-ijs als afsluiter.

“In oktober en november is hier een hele zware uitbraak van corona geweest. Bezoek was verboden en alle bewoners moesten op hun kamer blijven”, legt ergotherapeute Lut Schildermans uit. “Stilaan komt het normale leven hier weer op gang. We proberen onze bewoners positiviteit en levensvreugde te schenken. Er was veel vraag naar zo’n etentje, dus we hebben daarop ingespeeld.” En of het gesmaakt heeft: de kranige oudjes strooiden met complimentjes. “Het is werkelijk heerlijk, en we worden goed gesoigneerd”, laat Marie-Rose Hoostyn (82) weten, die tafelde met een vriendin. “We hebben niet te klagen. En intussen kunnen we nog eens gezellig bijkletsen met een glaasje.”

“Door de lange verplichte sluiting moet ik voorzichtig zijn met mijn centen, maar veel producten had ik gewoon nog in huis liggen. Het rusthuis wou mij eerst vergoeden. Dat heb ik pertinent geweigerd: dit was de perfecte manier om eindelijk eens iets terug te doen voor al die mensen. Iedereen verdient hier een dankwoordje voor wat ze doen voor die mensen.”

Vandaag staat chef Ignace opnieuw aan het fornuis van het Westkapelse woonzorgcentrum om 10 andere residenten culinair te verwennen. De volgende diners in de andere vleugels zijn gepland voor maandag 22 maart en woensdag 24 maart. Ignace wenst ook zijn visleverancier Sebastien Bontzos van Aquality in Zeebrugge te bedanken voor de scampi’s die hij gratis leverde voor het goede doel.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.