Home > Chauffeur ramt 5 auto’s en schept tegen hoge snelheid fietser op in Diksmuide. Slachtoffer overleden

Chauffeur ramt 5 auto’s en schept tegen hoge snelheid fietser op in Diksmuide. Slachtoffer overleden

Geschreven op 2 september 2023 om 12:31 door Mario De Wilde

Deze voormiddag iets voor 11 uur heeft zich op de Esenweg in Diksmuide een zwaar ongeval voorgedaan. Meteen was duidelijk dat de toestand van de fietser zorgwekkend was. Een buurtbewoner begon onmiddellijk de fietser te reanimeren in afwachting van de hulpdiensten, maar alle hulp kwam te laat. De fietser overleed ter plaatse.

De bestuurder van de bestelwagen die op de motorkap van de Renault terecht kwam reed richting centrum Diksmuide en hield er volgens getuigen een onaangepast rijgedrag op na. Een bestuurder die vlak voor de bestelwagen reed zag hem in het midden van de rijweg naderen, hij kon nog snel naar rechts uitwijken en zo een aanrijding voorkomen. Bij het inhalen van een volgende wagen liep het echter volledig fout. De bestelwagen raakte de rechterachterzijde van de wagen (Citroën) en begon te slingeren. Eerst raakte de bestelwagen een geparkeerde camionette, waardoor de wagen nog meer begon te tollen en uiteindelijk boven op de motorkap tot stilstand kwam van een Renault die uit de richting Diksmuide kwam. Toevallig reed daar een fietser (61) die uit de richting Diksmuide kwam. Op die plaats zijn geen fietspaden en moeten fietsers op de rijweg rijden. De fietser moet door één van de voertuigen geraakt zijn, waarbij die levensgevaarlijke verwondingen opliep en uiteindelijk ter plaatse overleed. Een Audi die achter de Renault reed waar de bestelwagen op terecht kwam, kon een aanrijding met zijn voorligger evenmin vermijden en belandde tegen de achterzijde van de Renault.

De bestuurder van de bestelwagen bleek verward en zou na het ongeval meermaals geprobeerd hebben om te vluchten, maar omstaanders konden hem in bedwang houden in afwachting van de komst van de politie. Vier personen werden met lichte verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis van Ieper en Torhout.
Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Het parket stelde eveneens een wetsdokter aan.

Brandweer Westhoek – post Diksmuide en Brandweer Westhoek – post Leke kwamen ter plaatse om het lichaam af te schermen, signalisatie te plaatsen en na de takelwerken het wegdek te reinigen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.