Home > Chapter vindt een koper in gemiddeld één week tijd

Chapter vindt een koper in gemiddeld één week tijd

Geschreven op 26 juli 2021 om 14:05 door Mario De Wilde

Omwille van de coronacrisis vielen de activiteiten op de vastgoedmarkt in 2020 sterk terug. Maar de verkoop van exclusief residentieel vastgoed hield opvallend goed stand. Dat merkt ook Immo Francois, het vastgoedkantoor dat ook exclusief vastgoed aanbiedt via zusterbedrijf Chapter. “Sinds oktober vorig jaar zien we bij Chapter een stijgende interesse in luxepanden. Om nog beter in te spelen op de wensen van onze klanten sloten we een partnership met Manu Deceuninck, verdeler van exclusieve jachten en boten. Het is een match made in heaven”, stelt Maxime Traen, co-founder van Chapter.

Immo Francois werd in 2010 opgericht door Dries François. Vanuit Brugge bouwde hij een ruim netwerk van meer dan 25 vastgoedkantoren uit in West- en Oost-Vlaanderen. Tien jaar later, in 2020, besloot Dries om samen met Maxime Traen zich verder te specialiseren in de verkoop van exclusief vastgoed. En zo werd ‘Chapter’ een feit.

Maxime Traen: “Exclusief vastgoed verdient een exclusieve aanpak. Bij de oprichting van Chapter hebben we dan ook onze tijd genomen om zowel de markt als de spelers op de markt te analyseren. We willen meer zijn dan een makelaar met een mooie website en panden. We besloten om resoluut terug te keren naar de essentie en op zoek te gaan naar wat onze doelgroep echt belangrijk vindt: een persoonlijke aanpak en absolute discretie.”

Dromen worden snel werkelijkheid

Wie surft naar Chapter zal terechtkomen op een vastgoedwebsite zonder vastgoed. “Dat klinkt misschien vreemd, maar dat is het niet. Zo hebben we er bewust voor gekozen om geen fotoreportages of prijzen te vermelden. Wij houden onze portefeuille achter de schermen en proberen met onze ‘Dreamcatcher’, een handige online tool, de wensen van onze klanten te weten te komen. Zo kunnen wij een perfecte match maken. Enkel als we echt overtuigd zijn, onthullen we het pand.”

Die aanpak loont. Sinds de oprichting van Chapter werden al een twintigtal panden verkocht. “Het heeft ons enigszins verbaasd, maar ook tijdens de coronacrisis was er bijzonder veel interesse in luxevastgoed. 33% van onze panden konden we na een eerste bezoek meteen verkopen. En de gemiddelde verkooptijd bedroeg amper een week. 89% van onze panden zijn bovendien verkocht aan de vraagprijs. Op deze resultaten, die we in nog geen jaar tijd haalden, kunnen we echt trots zijn.”

Een breder netwerk en aanbod

Heel wat mensen vinden intussen de weg naar Chapter. De helft van de websitebezoekers kwamen binnen via doelgroepgerichte advertenties op sociale media. En 31% van de bezoekers keren regelmatig ook terug. Om nog beter in te spelen op de verwachtingen van zijn publiek, gaat het vastgoedkantoor nu samenwerken met Yacht Consult, een bedrijf uit Oostende dat mensen begeleidt bij de aankoop van een jacht.

Manu Deceuninck, CEO van Yacht Consult: “Luxeboten bleken de voorbije maanden enorm populair. Een goed uitgeruste jacht is immers voor velen een varende villa waar je in alle veiligheid kunt genieten van comfort en privacy. Maar onze klanten zijn ook geregeld op zoek naar een vaste en exclusieve stek aan wal. Met dit partnership verbreden we dus ons netwerk en kunnen we een completere service aanbieden. Dit is voor beide partijen een absolute win-win.”

Voor meer info over Chapter, surf naar www.chapter.be

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.