Home > Cercle-youngster Olivier Deman (23) trekt naar Werder Bremen

Cercle-youngster Olivier Deman (23) trekt naar Werder Bremen

Geschreven op 1 september 2023 om 08:40 door Mario De Wilde

Cercle Brugge en het Duitse SV Werder Bremen vonden een akkoord met betrekking tot de definitieve overgang van jeugdproduct Olivier Deman (23). De Rode Duivel komt sinds z’n 14e onafgebroken uit voor Cercle, doorliep er alle jeugdreeksen en speelde in totaal 93 wedstrijden voor Groen-Zwart.

Olivier begon met voetballen bij FC Knokke vooraleer in 2007 over te stappen naar Cercle. In 2010 trok hij even naar de buren van Club om in 2014 terug te keren naar de Vereniging. Sindsdien doorliep hij er alle jeugdcategorieën. Z’n debuut voor de A-kern volgde in 2019 tijdens een thuiswedstrijd tegen Standard (1-2), maar een echte doorbraak volgde in 2021. Toen was hij met 2 assists mee bepalend voor kwalificatie voor de 1/8ste finales van de Croky Cup én werd hij voor het eerst opgeroepen voor de jonge Rode Duivels.

Sinsdien ging het alleen maar bergop voor Deman. Hij profileerde zich meer en meer als basispion en zeker toen hij in 2022 op de linker wingback werd geposteerd, werd hij een onmisbare schakel in het spelsysteem van Cercle. Week na week maakte hij indruk en vooral op fysiek vlak behoorde hij met aantal gelopen kilometers, sprintafstand en intensiteit bij de strafste spelers van Europa. Een absolute bekroning voor Deman volgde afgelopen zomer, toen bondscoach Domenico Tedesco hem selecteerde voor de Rode Duivels. Speelminuten volgden ook toen Olivier tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd in Estland (0-3) enkele minuten voor tijd mocht invallen voor Arthur Theate.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.