Home > Cercle wint verdiend de derby tegen Club 2-0 waarbij Lang een negatieve hoofdrol opeist

Cercle wint verdiend de derby tegen Club 2-0 waarbij Lang een negatieve hoofdrol opeist

Geschreven op 26 december 2021 om 20:50 door Mario De Wilde

Speeldag 21 was er eentje zonder supporters. Een heel jammere zaak voor Groen-Zwart dat net op Boxing Day Club ontving voor de Brugse Derby. Cercle pakte uit met zijn geliefkoosde spel en het liet de bezoekers niet in hun spel komen. Vroeg in de 2de helft bracht Miangue Cercle op voorsprong en net voor het einde verdubbelde Sousa die op aangeven van uitblinker Matondo.

Cerclecoach Thalhammer had wat puzzelwerk voor de Brugse Derby. Na de uitmatch bij leider Union miste hij de geschorste Daland en Lopes Da Silva. Voor de geblesseerde Utkus kwam de wedstrijd te vroeg. Daardoor bestond de achterhoede uit Popovic en Sousa, die geflankeerd werden door Miangue die in plaats van Velkovski kwam. Op het middenveld kwam Vanhoutte in de basis naast kapitein Van der Bruggen.

In een goede eerste helft was het een enthousiast Cercle dat de beste kansen kreeg. Deman had de openingsgoal aan de voet, maar Mechele en Sobol hielden hem van een doelpunt. Ook zijn spitsbroer Somers kon nog uitpakken met een schot, maar Mignolet hield zijn netten voor rust schoon. Club kwam van zijn kant niet in zijn spel. Didillon kon een gekraakt schot van Vanaken op aangeven van De Ketelaere over zijn doel tikken.

Alles moest dus na rust gebeuren, en het was opnieuw Groen-Zwart dat het best uit de kleedkamer kwam. Hotic mocht een vrijschop in het pak droppen vanaf de zijlijn. De bal bleef even hangen en kwam dan voor de voeten van Miangue, die 10 minuten in de 2de helft de score kon openen.

Daarna voerde Club de druk op, maar het vond geen ruimte in de Groen-Zwarte organisatie. De jonge garde van Thalhammer had het lastig en Didillon kon zich een paar keer onderscheiden. De gelijkmaker van Club bleef aan de voet van Vanaken kleven en ook Club zat stilaan door zijn beste krachten heen. In de slotfase was het moment van Rabbi Matondo gekomen. De kwieke Welshman was de meest frisse man op het veld en nadat Mignolet en de deklat hem van een doelpunt hielden kroonde de Welshman zich alsnog tot matchwinnaar. Met een heerlijke beweging, zette hij Mechele en Sobol in de wind. David Sousa was goed mee opgerukt en liep de aflegger van Matondo makkelijk in het lege doel. Na affluiten moest Noa Lang nog eventjes een (negatieve) hoofdrol opeisen. Tijdens de match liep hij al een uur lang tegen een tweede geel aan te flirten met voortdurend protesteren en mekkeren, maar ref Laforge toonde zich telkens mild voor de Nederlander. Maar toen de scheidsrechter de wedstrijd affloot, werd die nog eens de huid vol gescholden door diezelfde Lang. De ref kon niet anders dan de blauwzwarte vedette (?) een tweede keer en rood te geven. Nog was de woede van Lang niet bekoeld want in de spelerstunnel toonde hij zich wel van zijn kleinste en meest gemene kant door het logo van de muur te scheuren. Hopelijk zet het bestuur van Club daar nog een extra straf bovenop.

De achterstand van Club op Union (dat gelijkspeelde tegen AA Gent) bedraagt nu 7 punten. Groen-Zwart gaat met een goed gevoel, een 15 op 18 en een derbyzege de winterstop in.

Cercle: Didillon, Miangue, Sousa, Popovic, Decostere, Vanhoutte, Van der Bruggen, Hotic, Matondo, Deman (76’ Vitinho) en Somers

Club: Mignolet, Sobol, Mechele, Hendry, Mata, Rits (76’ Dost), Balanta (62’ Mbamba), Vanaken, Lang, De Ketelaere en Vormer

Foto Cercle

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.