Home > Cercle wint nu ook op het veld van KV Mechelen. Denkey mist nog strafschop: 0-2

Cercle wint nu ook op het veld van KV Mechelen. Denkey mist nog strafschop: 0-2

Geschreven op 28 oktober 2023 om 22:53 door Mario De Wilde

Deze namiddag speelde Cercle ‘Achter de Kazerne’ tegen KV Mechelen. In een felbevochten eerste helft, waarin geen doelpunten vielen, was Groen-zwart de betere ploeg. In de tweede helft kwam Mechelen meer opdagen, maar gaf Groen-zwart de thuisploeg een lesje in efficiëntie met goals van Denkey en Olaigbe.

De wedstrijd kwam traag op gang. Tijdens de studieronde in de eerste tien minuten was er niet meer te noteren dan een goede kopkans voor Mechelen-spits Lauberbach. Daarna nam Cercle de wedstrijd meer in handen en werd er vooral op de helft van de Malinwa gevoetbald. Somers en Lemaréchal probeerden het van op afstand, maar konden Coucke niet echt in de problemen brengen.

Even later volgde wel een grote kans voor de Vereniging. Op een vrije trap vond Siquet het hoofd van Popovic, die het leer tegen de lat kopte. Mechelen reageerde meteen in de omschakeling. Storm kon trappen van aan de rand van de zestien en stuitte op Warleson, die de bal goed uit de onderhoek duwde.

Het bleef echter vooral Cercle dat de touwtjes in handen had. Somers en Lemaréchal probeerden het opnieuw met een afstandsschot en ook Denkey kwam dichtbij, toen hij een voorzet van Lemaréchal net niet goed kon raken met het hoofd.

Na dik een halfuur was er een tegenslag voor de thuisploeg. Bij een duel met Somers blesseerde Raemaekers zich. De verdedigende middenvelder kon niet verder en moest van het veld gedragen worden. Ook na die korte onderbreking ging Cercle verder op hetzelfde elan. Na een dribbel van Gboho belandde de bal bij Somers, die kon klaarleggen voor Van der Bruggen. Het afgeweken schot van de middenvelder moest van de lijn gehaald worden door Bates. Verder zag ook Gboho vlak voor rust nog een schot geblokt worden en kon Lauberbach aan de overkant de bal van dichtbij niet kadreren.

Mechelen begon het scherpst aan de tweede helft. Een weggekopte voorzet belandde bij Van Hecke, die de bal vol op de slof nam. Warleson kon de knal nog net tegen de paal duwen. In de omschakeling kon Cercle het wel afmaken. Lemaréchal bereikte de volledig vrijstaande Denkey, die van dichtbij de 0-1 niet liet liggen.

De thuisploeg moest dus vol aan de bak en deed dat ook. Zowel Lauberbach, Cobbaut als Storm raakten echter niet voorbij een sterk keepende Warleson. Groen-zwart had het moeilijk met de druk van de Kakkers, maar kon standhouden. Waar Mechelen hun kansen liet liggen, maakte Cercle ze wel af. Bij de tweede grote kans was het opnieuw raak. Dit keer was het de ingevallen Kazeem Olaigbe, die met zijn eerste goal voor Cercle een counter tot een goed einde bracht.

Malinwa kon na het tweede doelpunt geen vuist meer maken en zo kon Cercle de wedstrijd zonder al te veel problemen uitspelen. Groen-zwart kreeg in het absolute slot zelfs nog een strafschop na hands van Vanlerberghe. Topschutter Denkey zette zich achter de bal, maar mikte op de paal. Veel veranderde het niet aan de uitslag. Cercle mocht drie punten bijtellen en sprong zo naar een virtuele tweede plek.

OPSTELLINGEN:
KV Mechelen: Coucke, Raemaekers (38’ Konaté), Walsh (46’ Malede), Van Hecke, Hairemans, Storm (75’ Bassette), Mrabti (75’ Pflücke), Lauberbach, Cobbaut, Foulon, Bates (75’ Vanlerberghe)

Cercle Brugge: Warleson, Daland, Popovic, Lemaréchal (80’ Minda), Denkey, Gboho (67’ Olaigbe), Lopes, Van der Bruggen (80’ de Wilde), Somers, Siquet (67’ Utkus), Ravych ( 46’ Nazinho)

Doelpunten: 54’ Denkey, 73’ Olaigbe

Foto Cercle Brugge

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.