Home > Cercle wint kelderduel tegen Seraing (0-1) en pakt drie gouden punten

Cercle wint kelderduel tegen Seraing (0-1) en pakt drie gouden punten

Geschreven op 19 oktober 2022 om 08:38 door Mario De Wilde

In de midweekwedstrijd op speeldag 13 trok Cercle gisteravond naar Luik, waar het Seraing partij gaf. Groen-Zwart ging er met vertrouwen naartoe en via een volley van Popovic werd het halfweg de eerste helft ook 0-1. In het slot leek Kehrer de score nog te verdubbelen, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat Gboho de bal tegen de arm kreeg in die fase.

Weinig redenen tot wisselen voor coach Muslic, na de ruime zege tegen Eupen. Enkel Marcelin kreeg rust waardoor Ravych aan de aftrap verscheen. Na een korte studieronde kreeg Groen-Zwart de eerste kans via Deman. Die bracht vanop links de bal laag voor doel tot bij Denkey die kon verlengen. Doelman Galjé was geklopt, maar de bal van de spits ging net voorbij de 2de paal.

Groen-Zwart nam al vroeg in de wedstrijd de overhand. In een ruime studieronde kreeg het kansjes via Denkey en Somers, maar dat leverde geen vroeg doelpunt op. Na 20 minuten was er ook een eerste kans voor Seraing. Majecki ging goed plat op een laag schot van Cachbach.

Groen-Zwart nam meteen over en drukte Seraing achteruit. Dat kreeg in de 25ste minuut de bal niet goed weg in de eigen zestien. Hotic kon de bal recupereren en via Somers kwam de bal in het centrum bij Boris Popovic die de bal ineens in de volley nam en Galjé kansloos liet.

José Jeunechamps bracht na rust 2 verse krachten tussen de lijnen met Abanda en Conceicao, maar het was Groen-Zwart dat meteen na rust aandrong op een 2de goal. Die kwam er niet en zo bleef de hoop bij Seraing toch levendig. Dat deed echter weinig met de kansen die het kreeg. Pas 10 minuten voor het einde kon Elisor, op aangeven van Dias Gonçalves, Majecki een eerste keer onder vuur nemen, maar de Cercledoelman lag snel plat en klemde de poging.

Even later probeerde Elisor het opnieuw op een bal uit de achterlijn. Majecki ging onder de botsende bal door, waardoor de spits kon verlengen, maar Ravych stond zijn doelman bij en kon de bal uit het doel zetten.

De wedstrijd werd nog ontsierd door een duwfout van Vagner op de pas ingevallen Decostere, waarna een opstootje ontstond en er nog een dubbele gele kaart volgde voor Vagner. Ook Seraingcoach Jeunechamps kreeg nog rood van ref. Verboomen die de hele fase met de VAR beoordeelde.

In het absolute slot mikte Kehrer de bal nog in de verste hoek voorbij Galjé, maar na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt afgekeurd voor handspel van Gboho.

Seraing: Galjé, Trémoulet, Mbow, Sylla, Poaty (46’ Conceiçao), Sambu (46’ Abanda), Sissoko (58’ Vagner), Chachbach (72’ Mvoué), Lahssaini, Bernier en Marius (58’ Elisor)

Cercle: Majecki, Daland, Ravych, Popovic, Denkey, Hotic (71’ Gboho), Vanhoutte (71’ Francis), Da Silva Lopes, Deman (81’ Velkovski), Ueda (81’ Kehrer) en Somers (94’ Decostere)