Home > Cercle walst makkelijk over Eupen (5-1). Hattrick van Denkey

Cercle walst makkelijk over Eupen (5-1). Hattrick van Denkey

Geschreven op 16 oktober 2022 om 09:35 door Mario De Wilde

Met een ruime zege tegen Eupen beloonde een dominant Cercle zich verdiend voor een nieuwe goede prestatie. Via doelpunten van Denkey, Somers en Ueda bouwde Groen-Zwart al voor de pauze een ruime voorsprong uit, al milderden de bezoekers kort voor de pauze via een penaltydoelpunt. Na de pauze behield Cercle permanent de controle, en in de slotfase diepte de Vereniging de voorsprong verder uit via twee knappe doelpunten van opnieuw Denkey. Cercle maakt dankzij de zege een mooie sprong in het klassement.

Het duurde niet lang voor Cercle haar offensieve bedoelingen omzette in kansen. Een inworp Somers kwam via Denkey tot bij Popovic, die de bal net naast plaatste. Eupen moest het spel ondergaan, maar was toch gevaarlijk na een stilstaande fase. Na een hoekschop dwong Jeggo doelman Majecki tot een knappe redding met een prima vluchtschot. En toen was het opnieuw aan Groen-Zwart. Bijna kwam er een eerste doelpunt toen Ueda zich vrijkapte, maar zijn schot strandde op de paal. Halfweg de eerste helft was het dan toch raak. Na een hoekschop kopte Popovic op doelman Moser, maar Denkey was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te duwen.

Het openingsdoelpunt gaf Cercle energie, en al snel kon Groen-Zwart de voorsprong verdubbelen. Na voorbereidend werk van Ueda trapte Somers het leer van kortbij voorbij Moser. En nog was het niet gedaan. Ueda stond kort later op de goede plaats om de 3-0 in doel te trappen. Een absoluut terechte voorsprong voor een dominant Cercle!
Op die ene vroege kans na hield Cercle de bezoekers ver weg van het eigen doel. Toch eindigde de fantastische eerste helft met een kleine domper toen de bal op de stip ging voor de bezoekers. Peeters klaarde de klus voor Eupen, zodat er halfweg een 3-1-stand op het bord stond.

Ook na de pauze behield Groen-Zwart de controle over de wedstrijd. Het gaf niks weg en creëerde zelf verschillende mogelijkheden. Na een fout op Da Silva werd scheidsrechter Lambrechts halfweg de tweede helft naar het televisiescherm geroepen. Strafschop voor Groen-Zwart en een uitgelezen kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Hotic mikte de bal echter langs de verkeerde kant van de paal naast. Geen nood echter, want de ijzersterke Denkey plaatste het leer 5 minuten later perfect in de verste hoek voorbij een kansloze Moser. En nog was het niet gedaan. Denkey ontbond zijn duivels en zorgde met een schitterende knal in de rechterbovenhoek voor zijn derde doelpunt van de avond! 5-1!

In de slotminuten werd het nog bijna 6-1, maar doelman Moser hield de bal tot drie keer toe uit zijn doel. Meteen het einde van een fantastische avond, want naast de ruime zege maakt Groen-Zwart ook een mooie sprong in het klassement.

Opstelling Cercle: Majecki, Daland, Popovic, Marcelin, Vanhoutte (62’ Francis), Da Silva (73’ Van Der Bruggen), Hotic, Somers (73’ Ravych), Ueda (73’ Ghobo), Deman (80’ Velkovski) en Denkey.

Opstelling KAS Eupen: Moser, Van Genechten (78’ Magnee), Davidson, Jeggo, Nuhu (73’ Bitumazala), Peeters, Charles-Cook (73’ Ndri), Christie-Davis (46’ Prevljak), Wakaso, Alloh (46’ Paeshuyse) en Lambert.

Doelpunten: 24’ Denkey (1-0), 29’ Somers (2-0), 39’ Ueda (3-0), 43’ Peeters (3-1), 77’ Denkey (4-1), 86’ Denkey (5-1)