Home > Cercle raakt niet voorbij KV Mechelen in slappe wedstrijd. Nog maar één doelpunt gemaakt

Geschreven op 14 augustus 2022 om 10:04 door Mario De Wilde

In een fysieke strijd hielden Cercle en KV Mechelen elkaar op een doelpuntloos gelijkspel. Echte kansen kregen we pas in de tweede helft te zien. In de slotfase stak Cercle de hand uit naar een thuiszege, maar het verdiende doelpunt kwam er net niet.

Dominik Thalhammer wijzigde zijn elftal op twee plaatsen ten opzichte van de nederlaag tegen Standard. Charles Vanhoutte nam op het middenveld de plaats in van Hannes Van der Bruggen en Ayase Ueda kreeg in de spits de voorkeur op Kevin Denkey.

Na 10 minuten kregen we de eerste opschudding: Dino Hotic met de knappe steekpass op Olivier Deman. Peyre maakt contact en Olivier gaat liggen, maar te weinig voor een strafschop, oordeelden zowel scheidsrechter De Cremer als de VAR. Het antwoord van de bezoekers kwam er via Storm, maar zijn gekraakte schot was geen probleem voor Majecki.

Na de drankpauze halfweg de eerste helft nam Cercle het overwicht, maar meer dan enkele hoekschoppen leverde dat niet op. De beste mogelijkheden waren zelfs voor de bezoekers. Maleda leek op slag van rust zelfs voor de 0-1 te zorgen, maar hij deed dat vanuit buitenspelpositie.

Ook na de rust was het nog even wachten op kansen, maar op het uur kwam Cercle twee keer dicht bij een doelpunt. Eerst trapte Ueda via het been van Peyre over doel. Na knap voorbereidend werk van Da Silva Lopes en Deman kreeg Thibo Somers dé kans op de openingstreffer, maar zijn deviatie ging net naast. Daarna was het aan de bezoekers om kort na elkaar met enkele afstandsschoten uit te pakken. De knal van Shved was de gevaarlijkste, maar Majecki kon de bal onder de lat wegzweven.

In de slotfase duwde Cercle de bezoekers helemaal achteruit en kwam het via de ingevallen Denkey dicht bij de voorsprong. Zijn kopbaldoelpunt werd afgekeurd voor nipt buitenspel en Coucke had ook nog een uitstekende redding in huis. Zo bleef de beloning voor een sterke slotfase uit en moest Cercle genoegen nemen met een puntendeling.

OPSTELLINGEN:
Cercle Brugge: Majecki, Decostere, Popovic, Daland, Torres (64’ Heitor), Vanhoutte (87’ Van der Bruggen), Da Silva Lopes, Hotic, Somers, Ueda (75’ Denkey) en Deman (64’ Kehrer)

KV Mechelen: Coucke, Walsh, Peyre, Van Hoorenbeeck, Bolingoli (86’ Swers), Lavalée, Van Hecke (71’ Vanlerberghe), Schoofs, Storm (86’ Hernandez), Hairemans (71’ Da Cruz) en Malede (57’ Shved).