Home > Cercle pakt meer dan verdiend en met mooi voetbal een punt op AA Gent: 2-2

Cercle pakt meer dan verdiend en met mooi voetbal een punt op AA Gent: 2-2

Geschreven op 21 mei 2023 om 09:20 door Mario De Wilde

Cercle toonde op het veld van AA Gent een knappe reactie na de ruime nederlaag van vorige week en pakte uit met een hele sterke prestatie. Cercle klom twee keer op voorsprong, maar de gelijkmaker van Cuypers vlak voor het einde zorgde ervoor dat Cercle toch genoegen moest nemen met een gelijkspel. Met het resultaat mag Cercle misschien wel ontevreden zijn, maar de prestatie was er één om fier op te zijn.

Coach Muslic voerde drie wissels door in zijn basiself: Popovic en Siquet verhuisden naar de bank ten voordele van Van der Bruggen en Denkey. Da Silva Lopes zakte een linie en Somers nam de rechterflank voor zijn rekening. De geschorste Ravych werd vervangen door Marcelin.

Majecki was de eerste doelman die zich moest onderscheiden, maar hij deed dat met verve op de pogingen van Hjulsager en Castro-Montes. Na de openingsfase nam Cercle het heft in handen en bokste het, vaak via de technisch vaardige Gboho, enkele mooie aanvallen in elkaar. Denkey had nog pech toen zijn poging nog van de lijn werd weggewerkt, maar enkele minuten later was het toch raak (18’, 0-1). Cercle hield Gent ver van het eigen doel en had nog enkele mogelijkheden op een ruimere voorsprong aan de rust. Gezien het spelbeeld zou dat zeker niet overdreven geweest zijn.

Cercle moest wel een uppercut incasseren vlak na de rust. Da Silva Lopes mistte zijn interceptie en Hjulsager kon de gelijkmaker op een dienblad aanbieden aan Orban (49’, 1-1). Majecki had nog een goede reflex in huis na een vrije trap, maar daarna waren de kansen weer voor Cercle. Gboho raakte vanop afstand niet voorbij Nardi en Ueda zijn ziedende schot ging net over, maar Cercle klom toch opnieuw op voorsprong nadat Denkey in de zestien sneller op de bal was dan De Sart. Ueda liet de buitenkans niet liggen en trapte de penalty feilloos binnen (70’, 1-2). Cercle putte vertrouwen uit deze fase en kwam via Denkey (op de paal!) en Somers dicht bij de 1-3. Gent moest het vooral hebben van pogingen vanop afstand, maar Cercle kon ook de doodsteek niet uitdelen.

Jammer genoeg viel het doelpunt toch nog aan de overkant. Majecki kon eerst nog redding brengen op de poging van Orban, maar was kansloos op de inzet van Cuypers (85’, 2-2). Met een punt was Gent verzekerd van een Europees ticket en het ging dan ook niet echt meer op zoek naar een derde doelpunt. In de blessuretijd toonde Ueda nog eens zijn torinstinct, maar zijn inzet ging net over.

Zo viel vandaag de beslissing over winst in de Europe Play-offs, maar niemand die er aan twijfelt dat deze groep ook in de laatste 2 wedstrijden nog vol voor de overwinning zal strijden!

Opstellingen:

AA Gent: Nardi, Samoise, Piatkowski, Torunarigha, Castro-Montes, Kums, De Sart, Hjulsager (63’ Tissoudali), Hong (71′ Odjidja), Cuypers (89’ Godeau) en Orban.

Cercle Brugge: Majecki, Marcelin, Da Silva Lopes, Daland, Somers, Van der Bruggen, Francis (75’ Popovic), Deman, Gboho (86’ Hotic), Denkey (80’ Siquet) en Ueda.