Home > Cercle moet de duimen leggen tegen Westerlo na vroege strafschop: 0-1

Cercle moet de duimen leggen tegen Westerlo na vroege strafschop: 0-1

Geschreven op 8 januari 2023 om 15:44 door Mario De Wilde

Cercle Brugge is er gisteren niet in geslaagd om de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar winnend af te sluiten. Een vroeg strafschopdoelpunt besliste de wedstrijd in het voordeel van Westerlo. Cercle was doorlopend de meest dreigende ploeg, maar beet gefrustreerd haar tanden stuk op de goede organisatie van de bezoekers. De gelijkmaker van Ueda werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Miron Muslic wijzigde zijn basiself op drie posities. De geblesseerde Ravych werd vervangen door Miangue, Velkovski startte in de plaats van de geschorste Deman en Da Silva keerde terug in de basis na zijn schorsingsdag.

Al vroeg in de wedstrijd ging Akbunar theatraal neer in de zestien na een lichte schouderduw van Velkovski. Penalty, oordeelde scheidsrechter De Cremer streng. Majecki raakte de elfmeter van Chadli nog met zijn vingertoppen, maar onvoldoende om de bal uit zijn doel te houden. De bezoekers zaten meteen goed in de wedstrijd en lieten de bal vlot rondgaan. Het duurde even voor Groen-Zwart kon reageren. Een poging van Denkey ging voorlangs, een minuutje later moest Bolat opnieuw tussenbeide komen. Toen Hotic kon profiteren van slecht uitvoetballen van Bolat, bracht Ueda Cercle langszij. De Japanner stond echter buitenspel toen hij het leer tegen de touwen tikte. Groen-Zwart was intussen de betere ploeg en zorgde als enige voor gevaar, maar kreeg geen loon naar werken. Zo gingen de bezoekers de rust in met een kleine voorsprong.

Cercle kwam sterk uit de kleedkamer en drong de bezoekers terug. Toch vertaalde de dominantie zich niet in uitgespeelde kansen. Bolat had de nodige moeite met een afstandsschot van Hotic, maar werd bijgestaan door zijn verdedigers. De bezoekers plooiden massaal terug en verdedigde met 9 spelers rond de eigen zestien. Cercle vond geen ruimte en zag hoe Bolat zich op elke hoge bal de sterkste toonde. Invaller Gboho stond net op het veld toen hij de bal net niet in doel kon deviëren. Groen-Zwart kon vooral dreigen met schoten uit de tweede lijn. Pogingen van invaller Francis en Vanhoutte waren verdienstelijk, maar onvoldoende om het verschil te maken. Westerlo kon offensief niks klaarmaken, maar hield wel stand. Een frustrerende avond dus voor Cercle en haar supporters, die Westerlo zonder enige glans de drie punten zien meenemen.

Opstelling Cercle: Majecki, Popovic (81’ Kehrer), Daland, Miangue, Vanhoutte, Da Silva (68’ Francis), Somers, Velkovski, Hotic (68’ Gboho), Ueda en Denkey.

Opstelling Westerlo: Bolat, Fixelles, Chadli (81’ Vetokele), Madsen, Foster, De Cuyper, Reynolds (46’ Jordanov), Tagir, Naustadter, Akbunar (68’ Perdichizzi) en Nene (68’ Van Eenoo).

Doelpunt: 6’ Chadli (0-1, strafschop)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.